Кожата през зимата - суха или мазна?

Ето как да се грижите за нея при различните температури
0
Кожата през зимата - суха или мазна?
IStockphoto

Сухият, студен зимен въздух може да предизвика неприятности за кожата, особено когато е съчетан с топлината на климатици, радиатори и печки на закрито. Изключително важно е да внимавате за хидратирането на кожата си през есенните и зимните месеци. Това може да означава да смените обикновения си овлажнител с по-тежък крем или да изберете нежен почистващ продукт вместо сапун.

 
„Продуктите, които използвате през лятото, невинаги са най-добри и за през зимата“, казва д-р Мариса Гаршик пред Insider. Тя добавя, че грижата за кожата трябва да се променя със сезоните. Ексфолирането също е от съществено значение през цялата година. Този процес изчиства мъртвите клетки от повърхността и позволява на други продукти, като овлажнител, да проникнат по-добре в кожата.
 
Повечето хора трябва да ексфолират два или три пъти седмично, но това може да варира в зависимост от чувствителността на кожата. Можете също така да експериментирате с ръчни или механични ексфолианти като лицеви скрабове или четки, с които да замените химическите варианти, които съдържат киселини.

Ето как да се грижите за кожата си по време на зимата:
 
Суха кожа
 
Всичко – от ексфолиация до сушене с кърпи, може да бъде изключително неподходящо за сухата кожа, така че се уверете, че всяка стъпка от вашата рутина е нежна и няма да премахне твърде много влага. Д-р Гаршик препоръчва да взимате бързи, средно топли душове, да подсушите лицето си с потупващи движения и да нанесете дебел слой овлажнител върху кожата.
 
Обикновеният сапун може да премахне естествените масла от кожата, така че експертът съветва да го замените с хидратиращ почистващ препарат. Д-р Джошуа Цайхнер пък препоръчва да нанасяте ексфолианта през зимата с ръце, защото може да контролирате нивото на ексфолиране въз основа на това колко натиск използвате върху кожата.
 
Още за грижата за кожата през зимата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации