Маска за коса със зехтин - кои са предимствата й?

Той подхранва и придава блясък
6 фев 2021 13:04, Иванка Гъркова
3
Маска за коса със зехтин - кои са предимствата й?
IStockphoto

Сухотата е основен проблем при косата през зимата. Заради липсата на влага в скалпа и фоликулите, тя губи блясък, става по-груба, загубва мекотата и блясъка, които е имала преди застудяването. За тези проблеми има много козметика, но преди да се насочите към нея, може да си спестите малко средства, обръщайки се към природните продукти.

 
Зехтинът обикновено се използва за овкусяване на салати и готвене, но той е чудесен помощник при суха и увредена коса.

Защо да изберете зехтина за подхранване и придаване блясък на косата?
 
„Когато косъмът е сух, кутикулата му започва да се лющи, което води до по-лесното накъсване на кичурите“, обяснява пред Eating Well дерматологът Ерум Уиляс. Той препоръчва подхранване със зехтин, защото той покрива кутикулата, създавайки защитна преграда, изглажда косъма и предотвратява допълнително цъфтене и късане на краищата.
 
Зехтинът, стига да е качествен, съдържа олеинова и палмитинова киселини, които имат омекотяващо действие и предотвратяват заплитане и накъсване на краищата, като придават блясък. Това обяснява д-р Соня Батра.
 
Намазването на скалпа със зехтин може да намали пърхота. Много важно е обаче количеството да е съобразено с типа коса, за да не се получи омазняване на косъма.
 
„При фината и права коса трябва да се използва по-малко зехтин, по-малко пъти седмично, в сравнение с по-дебелата и къдрава коса“, уточнява д-р Батра.
 
Как да си приготвите най-популярните маски за коса със зехтин, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
MITOKO преди 3 години
Маска за коса със зехтин - кои са предимствата й?Po-eftina e ot maska s mashinno maslo.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз бях голям фен на домашните маски, ама трябва да седиш часове с тях и боне за баня. А после яко търкане с шампоан два пъти поне и отмиеш ефекта на маската . Сега само магазина, разбира се пак се подбира уж да е по-малко боклучава.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Зехтина е елексир. А една съседка армека казва: "Чукна 2 яйца на главата и съм чисто нова" Зехтин и 4 пакетчета млян черен пипер в една бутилка от 250лм. е много подходяща зимна загряваща маска. Майка през зимата 2 пъти в месеца така подхранва косата си. На 52г. е, а косата и е дълга, лъскава и гъста. Който има суха коса може да пробва. Зехтина и черният пипер трябва да стоят на тъмно поне 14 дни преди първата маска.