Вежди Рашидов: Не ми се участва в чужди скандали

Грешно е да се противопоставят творци срещу творци, заяви той
12 фев 2021 22:35, Нели Христова
27

Държавата с признание към българските артисти от фестивала "Златен Орфей". Но защо това раздели гилдията?

"Хората от министерството трябва да отговорят на този въпрос, защото те правят такива предложения. Да участвам в чужди скандали, след като моите са били 10 години достатъчно... Не ми се участва. Естествено, че ще има скандал, защото всички са велики", коментира председателят по култура и медии в НС Вежди Рашидов за "Денят ON AIR".

По думите му е нормално да има такъв скандал, когато нещо е подадено неправилно.

"Трябва да има баланс. Не знам защо само от един ресор. Българската култура не е само певци и театри. Това са художници, писатели, поети, композитори, режисьори, преводачи. Много е голям спектърът на българската култура. Художниците се сърдят, но се държат мъжки - не са на държавна работа, не са взели и субсидии", допълни Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че хората живеят от продажбата на произведения.

"Този законопроект го направихме, когато разбрахме, че с мизерни пенсии живеят Борис Годжунов и групата. Видяхме, че и други артисти, поети, художници, живеят с малки пенсии. Те са кумирите на българския народ. Те са малък процент от обществото, държавата трябва да намери форма. Направих го, за да може тези 1000 лв. да са им полезни, нямаше друга формула. Това не са нито помощи, нито пенсии. Това са награди, защото са достойни хора", поясни бившият министър на културата.

Вежди Рашидов смята, че е трябвало да се намери баланс между всички изкуства и да се направи на траншове.

"Грешно е да се противопоставят творци срещу творци. Който има грешка - да си носи отговорността. Това е инфантилен подход, така бих го казал", добави още той.

За предстоящите избори Рашидов коментира, че ГЕРБ е добре смазана партия и отлично може да работи и в коалиция. И посочи, че Борисов винаги може да разчита на него за съвет.

"Ако той пожелае - ще се кандидатира за президент. Има голям опит, той е харизматичен. Той е човек, който може да бъде полезен на държавата", категоричен е бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш от политиката завинаги турчин Рашидов,КТБ Бочко ти върна парите е какво лаеш
20
0
 
4
 
! Отговори
нормално преди 3 години
Генчо, след 45 години комунизъм- социализъм и още 30 години социалистически капитализъм , чрез раздаване куфарчета с долари, хайдушка приватизация и соц мутри, нормално е да сме най бедни и нещастни- заради вас.
19
5
 
7
 
! Отговори
генчо преди 3 години
"Ако той пожелае - ще се кандидатира за президент. Има голям опит, той е харизматичен. Той е човек, който може да бъде полезен на държавата", категоричен е бившият министър.Само агент Буда да не поиска *** за зеле,че тогава лошо,лошо....!Колкото до културата тя отдавна е след 111-то място на словото,но поне в Европа сме в топ 30 ПО ВСИЧКО,КЕФ ТИ СМЪРТНОСТ,БЕДНОСТ,ЗАПЛАТИ,ПЕНСИИ,НО ПО КОРУПЦИЯ СМЕ НОМЕР 1
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мани я културата кажи как е черния дроб ???
17
2
 
11
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Баси, не съм чувал Спилбърг да реве за помощи /примерно/.
16
2
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До ШопоТо па щото като отидеш на филхармонията - веднага спираш да си Винету и ставаш Бородин. Лебедово езеро, та-та-та-та, Ех, Шилере - щилере, малка нощна музика и - хоп - култура...
15
3
 
17
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Как няма да се хвърля на амбразурата за Борисов и ГЕРБ Веждичката,след като си получи парите от КТБ НЕЗАКОННО,на гърба на данъкоплатците!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако той пожелае - ще се кандидатира за президент. Има голям опит, той е харизматичен. Той е човек, който може да бъде полезен на държавата", категоричен е Главният Мултак на Републиката."
13
3
 
9
 
! Отговори
Кид Шелин преди 3 години
Наздраве, другарю Веждю !!!
12
2
 
13
 
! Отговори
Културтрегер преди 3 години
Голям пропуск има в решението за стимулиране на творци - най-големия пропуск е , че не е предвидена пенсия за Чалгаря на републиката ! Лицето, което съсипа културата в България и опростачи цяло едно поколение млади хора !
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да каже как си прибра парите от фалилата банка, че голям рев рева.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътят на Делян Пеевски започна като съпредседател на младежкото НДСВ. Заедно със сина на Галя Дичева - прессекретар на Симеон Сакскобургготски.През 2001 г. по настояване на Ахмед Доган - коалиционен партньор на НДСВ - Симеон Сакскобургготски назначи личния си охранител Бойко Борисов за главен секретар на МВР."В живота случайности няма. Случайно само се женят" (Станислав Стратиев)
9
3
 
19
 
! Отговори
ПИЯНДЕТО на ГЕРБ преди 3 години
къде е тръгнал да се изказва. Смучеше държавни поръчки при НАРОДНАТА ВЛАСТ, При МЕЖДУНАРОДНАТА също. И най-вече е признат международно в... ТУРЦИЯ по линията на турските служби
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веждите естествено ще цуне з.адн.ика на Борисов. Нали на него дължи неговата инсталация в ГЕРБ. Ако не бе Борисов още щеше да бъде рамо до рамо до ПеевскиТова с парите на определени артисти ако не е КОРУПЦИЯ то какво е?
7
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Клиентите са ни скъпи... Имаше такава реклама,която хвалеше една специална банка,където едни специални другари си получаваха високите лихви...А когато я "фалираха",другарите първи си взехо тихомълком спестяванията..Клиентите са ни скъпи,мда...
6
4
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
ГЕРБ и Боку си отиват...безвъзвратно в историята,защото отдавна са...изчерпани.По точно...изчерпаха всичко до което се...докопаха.Такива...врачки кат Веждито след година никой няма да ги търси,е ако се сети само някой за...каменоделеца,да му издялка...художествено градинска...саксия.
5
2
 
15
 
! Отговори
мутрата творец преди 3 години
БКП назначи Веждито при мултаците на прехода за да го направи по-творчески, защото с мутри като бойко борисов всичко започва и свършва с една бухалка, а на червената номенклатура и трябваше малко театър за пред пролетарските маси когато семействата им от комунисти ставаха за една нощ едри капиталисти собственици на завоси, авиокомпании, банки, хотелски и ресторантски вериги, крупни земевладелци и т.н. Вечна слава на СССР и води ни партиьо любима - а народа ***, живота скучен. Хак да му е!
4
0
 
18
 
! Отговори
Away преди 3 години
Ей тоя нажъл тип още ли се подвизава като депутат? Живея навън повече от 20г. Преди десетина години се бях прибрал в София и го видях с очите си как тоя хубостник с кола на НСО спря движението по Графа , и слезе да си пазарува от пазарчето до църквата Св. Георги. Ей така съвсем невъзмотимо, без изобщо и да се притесни че трамваят е спрял и го чакаше, нали те са друга каста тия нагли разб. ойници.
3
4
 
11
 
! Отговори
хаха преди 3 години
С този сме на едно мнение, и аз смятам, че ГЕРБ са "смазана" партия
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема да се косиш, Вежди, сипи си едно.

Спонсорирани публикации