Отново е тук - след година се появи съпругата на Ким Чен Ун

Според експерти тя се страхува от COVID-19
17 фев 2021 21:40, Нели Христова
53
Отново е тук - след година се появи съпругата на Ким Чен Ун
Снимка: БГНЕС

Ри Сол Джу - съпругата на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, се появи за пръв път на публично място от повече от година. Тя придружи съпруга си на театрална постановка, която отбеляза рождения ден на бащата на Ким и бившия лидер на КНДР Ким Чен Ир, съобщават от държавната медия.

Ри често е придружавала Ким на големи събития в миналото, но от януари миналата година тя така и не се появи на публично място.

Нейното отсъствие предизвика спекулации относно здравето й и дори спекулации за потенциална бременност.

Съобщава се, че националната разузнавателна служба на Южна Корея вчера е заявила на конгресмените, че Ри избягва да се появява публично поради опасения от COVID-19 и може да е прекарвала повече време с децата си.

Северна Корея не е съобщила официално за случаи на COVID-19, въпреки че експертите казват, че това е малко вероятно.

Според Родонг Синмун двойката е влязла заедно в Художествения театър Мансудае във вторник, под "гръмотевични ръкопляскания". Снимките показват, че двойката се смее - както и забележима липса на маски или мерки за социално дистанциране.

Коя е Ри Сол Джу?

Ри произхожда от семейство от висша класа, като баща й е професор, а майка й акушерка, според анализатора Чонг Сонг-чанг. Преди да се омъжи за Ким Чен Ун, Ри е била певица. Тя е на 31 години.

Ри се омъжва за Ким през 2009 г., като бракът е уреден набързо от покойния Ким Чен Ир, след като той получава инсулт през 2008 г. Въпреки това тя е идентифицирана като съпруга на Ким през 2021 г., когато държавните медии го официализират.

Според южнокорейското разузнаване двойката има три деца. Бившата американска баскетболна звезда Денис Родман преди това разкри, че двойката има бебе дъщеря на име "Джу-ае", добавяйки, че Ким е "добър баща".

По-рано във вторник Ким посети и Двореца на слънцето Кумусан, където лежат телата на баща му и дядо му, за да поднесе венци за годишнината им, известна като Деня на блестящата звезда.

Държавните медии също така за пореден път нарекоха Ким "президент" - отклонение от обичайната му официална титла, която е "председател". Титлата президент беше използвана за първи път от Централната новинарска агенция на Северна Корея миналата седмица.

Обикновено титлата президент в Северна Корея е запазена за покойния Ким Ир Сен - основателят и дядо на Ким Чен Ун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким е голям ве еййй
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Коя е Ри Сол Джу?"Тази ще да е най-нещастната жена на тоя свят.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали в Северна Корея НЯМА Ковид бе?!?! От какво се страхува?!?!Тия верно са крайно прости.....
39
2
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
Защо е тук, а не там ?
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Кими....
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно са я заменили с клонинг или андроид.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как па ги различавате тия жлътите - ри, пи до, ре, ми! един десен са сичките, като "печките" я америка и чукчите във воваландия!
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45 АнонименДоста рано си се надрусал ! Сигурно е срещу ковид вируса
34
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Другари да купим букет на др. КИМ! Най-добрите, най - достойни те да заминем за С. Корея да му го поднесе и да не се връщаме Тук! (малко да си отдъхне България от нас)
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечтата на всеки комунист ... да говори от името на народа, да краде и убива от името на народа ... сещам се за един български политик от "Дондуков" 2, който в последно време все от името на народа говори
32
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Ама - от кадя на кадя, бре!
31
2
 
2
 
! Отговори
Комунист от Брюксел преди 3 години
Благодаря, че ни държите информирани за Другарите по света! в Брюксел сме добре, поробили сме Европа в Комунизъм в Китайски Стил, нали повечето тука сме Маоисти като Другаря Барозо!!
30
8
 
1
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Първо Северна Корея не е комунистическа държава и Ким Чен Ун не е комунист .Второ аз също хърбав капиталист ,демократ и либералист и глобалист не съм виждал и трето във Северна Корея от 1974 година народът е освободен от данъци ,когато това стане във либералното и демократично Срутище България ела и ми се обади .
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32 сектантНе се хаби с тоа ...До 32Ша та тапант, момчеее! Внимавай! Папата е слуга на друг, не на Господ!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
WEF by 2030 Youll own nothing And youll be happy (видео)Няма да има частна собсвеност и личен живот. Никой няма да притежава нищо, всичко ще бъде общо, а каквото на някой му е необходимо ще го наема от общото за временно ползване и ще му бъде доставяно с дрон. И ще живеем на Марс, и ще си принтираме изкуствени сърца на 3D принтери. Ха ха хааа! А честито на западняците...(* само след оторизация от изкуствен итнтелект който определя дали някой има нужда от това)
27
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частната собственост и парите се отменят, дори и Папата каза, че частната собсвеност не по християнски. Частната собсвеност ще има само в изостанали комунистически държави като Русия, Китай и Северна Корея. Хората на Запад след зануляването при инклузивния капитализъм няма да притежават нищо и ще бъдат щастливи, ще има социално равенство, ако ти е нужно нещо го наемаш от общите за временно ползване и ти се доставя с дрон, благата ще се разпределят от изкуствен интелект а на хората ще им се раздават гаджети по които ще им пускат забавления да се забавляват и да живеят щастливо.
26
3
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
При комунизма родителите не си колеха децата и пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.----------Немъ страшно, Диктатуратъ съ връща, но под друга форма, с друга идеология и образ!Хората цял Вирус създадоха, за да оправдаят нуждата и въвеждането на Цифровата Диктатура с елементи на Изкуствен Интелект!Изчакай до 2030 год. и сам шъ съ убедиш!Друг е въпросъ дали шъ ни хареса!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Превъзпитана е в трудовия лагер. Начукала е 300 кубика камъни и се е върнала при любимия си съпруг.
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При комунизма родителите не си колеха децата и пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хърбав комунист виждали ли сте? Органичните портали без душа (комунистите) имат нужда от много храна за да се движат.

Спонсорирани публикации