Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!

За четири месеца загубите за търговските центрове били над 100 млн.
149
Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!
Снимка: БГНЕС

Пагубни ще бъдат последствията от евентуално трето ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната.

Това заявяват в позиция от Асоциацията на ритейл центровете. Подобно действие ще засегне много негативно заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства.

На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната, пише в нея.

Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер.

От бизнеса посочват, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

На фона на безпрецедентните мащаби на кризата към момента няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната. Центровете изпълняват всички наложени им мерки и спазват установените международни стандарти за безопасност, за да осигурят защитена среда за наемателите и посетителите си.

В допълнение сме готови да обсъдим и други мерки, които се прилагат успешно в региона, за да можем да продължим работата си – така, както го правят колегите ни в останалите страни на Балканите, посочват от асоциацията и изразяват готовност за среща и разговор с институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До-119Отворко,ха вземи тогава отвори една кръчма или поне едно магазинче и тогава коментирай!Защото е лесно да висиш по цял ден в анонимни форуми и да ръсиш мозък ама да се хванеш в тая какаманга в тези времена си е живо самоубийство !
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургас с маски на открито ,а в заведенията на закрито без маски )абсурдите на умните хора
107
3
 
5
 
! Отговори
Голям глад преди 3 години
Ама голям глад мори добитъка, едвам отвориха кръчмите и вече същия тоя *** е там....еххх гладен народ бе.....пари за кръчми и молове има иначе глад го мори...хахахха
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То още първото щеше да е пагубно. После второто. Сега третото. Същото ще е и с четвъртото и петото. Все са пагубни всичките. Който иска, да ви не верва на голата истина.
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така ваксини се бият !а болните се увеличават ,да ли пък са ментета)
104
2
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
до До114Така е, Туризма с платежоспособни туристи приключи приди години още, а сега залагат на количество-качеството веднга пада !Аз помня `онези` англичани(и немци), дето купувахме валута за стоки корекомски.НО, сега се перат париии, много парички милиони и милиони...на брега.
103
1
 
6
 
! Отговори
До114 преди 3 години
Абоната,и приц Хари да курдисаме на мястото на Тиквун съдбата на туризма и търговията ще бъде пак същата-в киреча!
102
2
 
12
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Надежда всяка тука оставете,за живот нормален - забравете.На Избори пак ДС крадци изберете,и пак псyвайте съдбата си проклета.
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надежда всяка оставете"и за палците се ви хванете"Свърши Хубавото и Безгрижно време на заетите в туризма и търговията трябва нова адаптация,ако ли не: Глад мори добитъка!
100
2
 
12
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Пищяхте, че държавата държала при соца насила хората тук ...Сега що не пищите, че `държавата` ги гони насила навън ?!
99
5
 
9
 
! Отговори
до 105 преди 3 години
Какви мутри, магазините на световни компании според теб са мутри?!Ами не, ако човек знае кога да пазарува, масовите фланелки са по 5-10 лева, а спортни фланелки Adidas или Nike са по 20-30 лева.Не знам какви фланелки по 70 лева си вземаш, ама когато сменят колекциите, цените са без пари!И тия тийнове според тебе къде ще работят!Ще отидат в чужбина и накрая тук ще останат само пенсионери и хора от малцинствата!Супер, а?!Радваш се, че хора ще останат без работа?Да ти имам логиката...
98
5
 
5
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Ей такива новини да ни радват всеки ден !
97
0
 
19
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Икономика ще има, когато има държава.А държава, дето 30+ години оставя кучета да разкъстват хора по улиците, не е държава.
96
3
 
12
 
! Отговори
Антидот преди 3 години
Мутрата БОКО комуниста е жа.лук профан страдащ от силно изразена клептомания и жажда за власт и величие.Единственото което му остава е да назначава крадци и мързеливци по държавната администрация и да се обгражда със стари ку----рви комунистки и разни нереализирани пара.зити които да го възхваляват и да галят егото на дъртия де.бел памперс а троловете тук защитаващи ОП на Хунтата просто са едни жа.лки малодушници
95
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против моловете... Защо не затворят министерствата, там се бутат по 5-6 човека в една стая? Явно тези които плюят са платени от правителството коментатори, целящи да защитят ограниченията и тъпченето на народа.
94
12
 
7
 
! Отговори
до 100 преди 3 години
Да аз се радвам, че мутрите ще им фалират перачките за пари ! Тебе ти е жал за моловете ли? Една фанелка е 70 кинта в мола, за това ли ревеш бе Аланколуу???За тия ли ти е жал? В тоя мол бачкат 20 тийна на по 20 години дето са там си изкарат пари за морето и след 3 месеца така или иначе няма са там, какви пари какви гладове те гонят?
93
1
 
15
 
! Отговори
до рпг 7 преди 3 години
Какви гаражчета?Не сме 95 година!*** и Пульо купува от борсите и от METRO, после продава с 30-40% надценка и когато дойдоха големите вериги - олеле, убиват малкия бизнес.Какъв бизнес, на селски хитреци!Свърши вече тая работа!
92
8
 
7
 
! Отговори
Хахахха Кефите ме преди 3 години
Много кръв щяла да се излее...хахаха леле какви СИЛНИ форумни думи, видяхме така наречените Ви протести колко бяха смешни и платени :) Некви лузери дет се наливат по площадите с бира, млади хора-мързеливи и неудачни без работа и цел в живота, които само ИСКАТ ама немат грам идея какво искат. Лузерчета....икойто и да е на власт вие си оставате лузерчета и тук и в чужбина и там сменяте пелени за жълти пендари, защото сте лузери пичове...лузери по природа
91
3
 
7
 
! Отговори
рпг7 преди 3 години
Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!------------Дайте Шанс на Гаражчетата!!!!!!
90
1
 
14
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Тук има ЕДИН *** който се подвизава с различни именаПрограмистЧиновникКалеко Алеко и т нТози ЛУ.МПЕН и де-генерат е вчерашно лай--но чийто родители са комунисти и назначени от шайката в държавната администрация да крадат и обслужват мафията.Падне ли диктатора мутра Гювеча за този *** приключва.За това безродната аме-ба плюе по всички трудолюбиви честни и почтенни хора докато защитава престъпноста и мутрите болшевики

Спонсорирани публикации