Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!

За четири месеца загубите за търговските центрове били над 100 млн.
149
Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!
Снимка: БГНЕС

Пагубни ще бъдат последствията от евентуално трето ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната.

Това заявяват в позиция от Асоциацията на ритейл центровете. Подобно действие ще засегне много негативно заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства.

На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната, пише в нея.

Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер.

От бизнеса посочват, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

На фона на безпрецедентните мащаби на кризата към момента няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната. Центровете изпълняват всички наложени им мерки и спазват установените международни стандарти за безопасност, за да осигурят защитена среда за наемателите и посетителите си.

В допълнение сме готови да обсъдим и други мерки, които се прилагат успешно в региона, за да можем да продължим работата си – така, както го правят колегите ни в останалите страни на Балканите, посочват от асоциацията и изразяват готовност за среща и разговор с институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,кофти е реалността ама за жалост няма измъкване от нея,време е да си търсите друго място под слънцето!
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре като скочат хората и Баце ще каже:''Не съм аз,те РЗИ-тата по места,не аз''Хитър е тооооой,хитъъъъър....
67
1
 
22
 
! Отговори
До ганьовците преди 3 години
Като останете пак без пари и работа, да гласувате за боко тиквата. Народа е много ограничен в мисленето, оставят го беден и той пак гласува за мафията която го обира.
66
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 33Работа има и то добре платена! Само че в производството! Не е от най-чистата и най-приятната,но пари се вадят и то мн.добри-може и да над 2000 чисто!Само,че не е за мързеливи и за такива,на които ръцета по рождение,са им пъхнати отзаде!
65
7
 
4
 
! Отговори
Г преди 3 години
Настоявам за затваряне на ресторанти /остава take away вариант/, кафета и игрални зали!Молове и фитнеси според мен могат да работят!
64
2
 
9
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Затваряй!!!!!!!! После приватиизрай, никва милост за _простия народ
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък всеки път като стане въпрос за затваряне на молове, фитнеси или заведения темата се изпълва с коментари, подкрепящи затварянето, но всичките незнайно защо подозрително еднотипни, с едни и същи опорки, с еднакъв стил и с един и същ гневен тон? Абе, троловете, ние да не ядем доматите с колците? Да ви напиша ли по-добри опорки срещу скромна сума? Че направо ми е жал как се излагате!
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко хитро прехвърля отговорността на кметовете за да не затваря той.Изми си ръцете.
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-ниската заплата и пенсия в БГ трябва да е 1200лв в момента.Като казвам най-ниска заплата това означава чистачка с метла на тротоара.От там нагоре трябва да са заплатите за да става за живеене тук.Казвам да става не да се живее нормално!
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е редно да се затваря нищо, без съответен механизъм за РЕАЛНО обезщетение!Без кандидатстване, набор документи и консултанти-посредници, които прибират половината от отпуснатата сума!
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след 10тина години всички молове ще са пълни с кол центрове
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е гледам и марихуана гледат някои,ама ги хващат незаконно било,въпреки,че за медицински цели помага.Нито законно,нито незаконно можеш нещо да работиш тук,ако не върви нещо нагоре до чекмеджето!
57
1
 
24
 
! Отговори
до еми преди 3 години
Еми ела в Пловдив другарю *** и ще видишИнжинер с 3 езика магистър с минимум 10 години стаж работещ на стартова заплата 1000 лвсервитьор 800 лвПродавач консултант 700 + %Готвач в среден ресторант топла кухня 1200 лвТехнически ръководител 1300 лвОще инфо искаш ли другарю КОМУНИСТ от гроб
56
1
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
До До41 49Два пъти пазарувам от нета, и двата пъти пълен провал. Плащам куриерска такса, за да пробвам нещо, което се оказва не това което си видял при поръчването. Освен това информацията в тези сайтове, за стоките е твърде оскъдна. Материал рядко пише от какво е произведена стоката, за дрехи едни голи размери. Трябва дължина за всичко, като при шивач, за да си го поръчам, че чак посля да го купя. Печелят куриерските фирми от пробване на артикули!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продайте мола и платете на хората. или не става?
54
14
 
9
 
! Отговори
Еми преди 3 години
То ревът само неуките и зле образованите хора, аз не познавам някой читав който има елементарно образование и знае поне 1 чужд език да взима 800лв. :) Ама тия най-ревът за заплатки, е вие кво искате бе да сте на гадулки и да взимате по 2 к на месец ли? хахахахМоловете се държат от мутри, в моловете пазаруват обитации. Затворете моловете и не ги отваряйте никога повече !
53
0
 
8
 
! Отговори
търговец преди 3 години
Ако произвеждаш домати и няма кой да ти ги купи, доматите ще изгният и ще ти се скъсат цървулите да ходиш по къра. А цървулана, няма да има на кого да си продаде цървулите. Търговия трябва да има. Всичко е вследствие неграмотността на Социалистите и нахалството да лъжат хората. Тяхното образование държи хората неграмотни.
52
2
 
9
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Хора, прави сте, че бъдещето е в онлайн търговията, така е. Но нека ви кажа, защото съм запознат с бранша, от години фирмите, които наемат магазини в моловете са с малки печалби, наистина малки. Сега са близо до кота нула, но не затварят, защо според вас? Защото от витрина и реклама винаги ще има нужда... или поне досега, пандемията ни промени мисленето...
51
5
 
11
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Аз МОЛА не го използвам като нещо от където да пазаря .Там всичко е гро.зно и страшно завишено.Реално едни дънки стари скъсани и изглеждащи мръсни мога да си ги купя от който и да е пазар или сергия в *** за 10-15 лв а в МОЛА същите струват 120-150 лв.Миналата година сефте за последните 15 години от както влизам в мол си харесах едни къси панталонки и тръгнах да ги меря,като видях цената щях да падна--176 лв за едни панталонки късивикам-БЯГАЙТЕ от тук беНай много да пия едно кафе и тва е
50
1
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Перфектно ми е да си получавам заплатата с бонусите и увеличенията и да настоявам в социалните мрежи да се затварят частните бизнеси!

Спонсорирани публикации