Пиърс Морган напуска след коментарите по адрес на Меган Маркъл

41 000 граждани са подали оплаквания срещу него
10 мар 2021 09:00,
63
Пиърс Морган напуска след коментарите по адрес на Меган Маркъл
Снимка: БГНЕС

Водещият на сутрешното предаване "Добро утро, Британия!" по телевизионния канал Ай Ти Ви Пиърс Морган напусна след скандал по повод неговите коментари за Меган Маркъл след интервюто с Опра Уинфри.

Ръководството на Ай Ти Ви съобщи за решението идва, след като медийният регулатор "Офком" започна да разследва коментарите му след получени 41 000 оплаквания от граждани. В декларация на медията се казва, че след дискусия с Морган той е решил, че е време да напусне, телевизията е приела решението и няма какво повече да добави.

В понеделник Морган заяви, че не вярва на нито една дума на херцогинята на Съсекс за нейното психическо състояние. Морган реши да напусне след пореден сблъсък в ефир във вторник, този път с метеоролога на Ай Ти Ви Алекс Бересфорд, който критикува колегата си в непрестанни опити да очерня Меган.

Изпълнителният директор на Ай Ти Ви Каролин Маккол каза, че напълно вярва на казаното от Меган. Благотворителната организация Mind, която е партньор на телевизията в кампанията за предавания за психични заболявания, също остро критикува Морган.

Пиърс Морган е голямо име в журналистиката на Острова, макар и спорна фигура с някои крайни възгледи. Напускането му бе прието с облекчение от някои и със съчувствие от други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Истински журналист преди 3 години
Тоя човек имаше достойството да говори откровено. Евала му!
50
0
 
4
 
! Отговори
ако това е проблема преди 3 години
Не може ли да основат някаква канадска империя и да се нарекат царе принцове и всичко както си пожелаят
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Хари много се изложи. Явно за него отношението трябва да е като за Османски принц , който няма да е султан. Много се изложи момчето , явно е наследил доста глупости от характера на майка си. Така империя не се гради, даже и да в запазиш няма да можеш.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"41000 какви на цвят са подали оплакване да се види"Със сигурност доста голяма част от тях са бели, точно така както много бели гласуват за демократическата партия в САЩ. Хората често измислят философии които са унищожителни за самите тях. А повечето леви теории са измислени от хора които са били без особени материални проблеми. Енгелс да не би да е бил миньор?
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая иска да промени закона за онаследяване и титли на британската корона щом иска привилегги за арчи хари ги знае тия работи що и дава да плещи
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41000 какви на цвят са подали оплакване да се види
45
0
 
16
 
! Отговори
зер преди 3 години
принуден да напусне заради лично мнение. Найс, а ;)
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и тая"искат привилегии , а не еднакво отношение"Точно така. Искат привилегии и квоти. Работата е за балъ ците.
43
1
 
25
 
! Отговори
Антоним преди 3 години
Почти им спряли издръжката - ха-ха-ха. А какво да кажат милиардите хора, които не получават издръжка от никого, както и нямат в наследство милиони, а упорито се борят с това, което им поднася живота?! Нямат и не търсят трибуна, от която да се оплакват, че този или онзи им е крив.
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се отрече това, че парите на белият татко Томас Маркъл са похарчени много добре за образованието но щерка му Мегън за театрално и филмово изкуство.
41
1
 
38
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
В днешно време май е престъпление да се родиш бял, цял живот ще трябва да се обясняваш и оправдаваш пред цветнокожите защо си го направил, както и на тези с цветните знамена защо си хетеросексуален ... !!!
40
1
 
20
 
! Отговори
и тая преди 3 години
по всечки констит,ции не може да има ограничения и привилегии основани на раса пол и тн , но това което се забелязва напоследък че и влак матер и гейове и прочее искат привилегии , а не еднакво отношение
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако кажа искам да работя за да живея като бял човек , това расизъм ли е ?
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До OlacakВсички утопии свършват трагично. Мулти култи е утопия. Една хубава теория която на практика не може да функционира. Югославия беше една такава държава в духа на интернационализма. Експериментът звърши с клането в Сребреница и бомбардировки над Белград. А в САЩ с техните мулти-култи експерименти сега имат гета в които е опасно да влизаш.
37
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И расисти да са имат пълното право , след като се видя Що за принцеса е Меган. Куха лейка безподобна .
36
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах предаването. Пиърс Морган не каза нищо лошо и нищо грешно.Тезите му бяха:1. Обвинението, че не са дали титла принц на Арчи заради цвета на кожата са лъжа защото има други правила измислени преди стотици години заради които Арчи не се квалифицира.2. Меган не е чула от първо лице въпроса с какъв цвят на кожата ще е Арчи и няма как да знае дали не е било въпрос от чисто любопитство без негативни помисли. 3. Заради това интервю сега в САЩ си мислят, че кралското семейство са расисти.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Той Арчи няма шанс да е наследник на трона, защото Уилям е първородният син, а след него ще бъдат децата му на Уилям на трона, а не племенниците му. Хари винаги е знел това и винаги се е старал да ги излага публично именно заради това.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все некои ора плачат, че са дискриминирани. Все едни и същи, не знам как се при познават като такива. Не съществува закон за расова дискриминация, само плачат. Щом и боко проумя, че трябва работа, за тях наистина не знам кога ще им светне
33
1
 
4
 
! Отговори
British humour преди 3 години
Преди години ядях доста извара и и3npaжненията ми се обезцветиха. Ще ме съдят ли за расизъм със задна дата?
32
2
 
10
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Късно е, роди се не гърския крал.!.

Спонсорирани публикации