Синът на Меган Маркъл не е принц и не заради цвета на кожата му

Всъщност указ от 1917 г. му отнема титлата
10 мар 2021 18:00, Нели Христова
123
Синът на Меган Маркъл не е принц и не заради цвета на кожата му
Снимка: БГНЕС

Едно от най-драматичните твърдения в интервюто пред Опра Уинфри на британския принц Хари и съпругата му Меган бе, че синът им е лишен от кралска титла, вероятно заради цвета на кожата си, писа Асошиейтед прес.

Арчи Маунтбатън-Уиндзор, синът на британския принц Хари и на Меган, е седми в линията на наследяване на британския престол. За разлика от него децата на принц Уилям, големия брат на принц Хари, са принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, предава БТА.

Меган каза в интервюто, че докато била бременна, "те" - вероятно имайки предвид двореца, "казваха, че не искат той да бъде принц, който би бил различен от протокола".

Тя загатна, че можело да става дума за това "първият цветнокож член на това семейство да не бъде титулуван по същия начин, както биха били другите внуци".

Кралица Елизабет Втора има девет правнука, сред които е и Арчи. Те не са принцове и принцеси с изключение на трите деца на принц Уилям, който е втори в линията за наследяване на престола и един ден би трябвало да стане крал.

С указ на крал Джордж Пети от 1917 г. титлите принц и принцеса са ограничени до децата на монарха, децата на синовете на монарха и "най-големият жив син на най-големия син на принца на Уелс", който в наши дни е принц Джордж, синът на принц Уилям.

Боб Морис, експерт по конституционни въпроси в лондонския Юнивърсити колидж каза, че правилото е въведено, за да се ограничи непрекъснато нарастващия брой титли принцове и принцеси.

"Кралица Виктория имала девет деца, които били принцове и принцеси, те имали деца и така нататък, и така нататък и крал Джордж Пети преценил, че трябва да се направи нещо, за да се въведе ред", каза той.

Кралицата има право да променя правилата и през 2012 г. тя издаде указ, според който всички деца на принц Уилям и съпругата му Катрин ще бъдат принцове и принцеси, а не само най-големият му син.

Според указа на крал Джордж Пети Арчи не е принц, но ще стане такъв като внук на монарха, когато настоящият престолонаследник принц Чарлз стане крал.

В интервюто Меган заяви, че й казали, че "искат да променят правилото за Арчи".

Не стана ясно какво има предвид, но според Морис принц Чарлз е давал да се разбере, че ще е "привърженик на по-малко кралско семейство", когато се възкачи на престола.

Арчи има право на аристократична титла по рождение, като например лорд Арчи Маунтбатън-Уиндзор. При раждането му обаче бе съобщено, че Хари и Меган са решили Арчи да не получи титла.

Меган обаче каза пред Уинфри, че "това не беше решение, което ние взехме".

Меган изрази и тревога, че без титла Арчи не е щял да получи охрана.

Но кралските титли като принц и принцеса не носят автоматично правото на защита. Високопоставените членове на кралското семейство, каквито бяха Хари и Меган преди да се оттеглят миналата година, имат телохранители от полицията, за които плащат данъкоплатците. Членовете на кралското семейство, които не са ангажирани към короната, като дъщерите на принц Андрю - принцеса Биатрис и принцеса Юджини, нямат охрана.

От Бъкингамския дворец не отговориха на отделни обвинения от интервюто. В изявлението, разпространено от двореца, се посочва, че "повдигнатите въпроси, особено расовите, са тревожни", че ги приемат сериозно и ще ги разрешат в семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия ги чакат още много изненади - може ли да опукаш всичките пари от неследството за да купиш имот за тая върти опашка?!? ясно, че не я слуша главата, ама Харито да и уидисва на акъла е още по-голяма кретенияя. Що ли баща му не му вдига телефона? Нали сами си избраха да живеят извън кралското семейство, ама сега хленчат че няма парички. Га купувахте имота за милиони къде мислихте?!? Цял свят сега занимават с интервюто, после книга ще напишат, филм, пиеса, стихосбирка и картина ще нарисуват...
89
0
 
5
 
! Отговори
Този Харчи преди 3 години
Излезе по-мало,ум.ен и то майка си фл.ьорцата Ди. Тая само си го чешеше, а този и поколение създада с няква треторазредна влачена и скубана актреса.
88
1
 
25
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Доколкото разбирам, тая искаше да се ползва от привилегиите на кралското семейство, но без да спазва съответните задължения ! И като видя, че така не може, реши да се направи на обидена и зле третирана ! Изключително егоцентрична и лицемерна личност !
87
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази има само 25% черна кръв , но се има за черна . Визуално даже не е черна , може да мине и за испанска или италианка . Явно страда от тежка форма на шизофрения и се има за нещо дето не е . Циркаджийка плоска .
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меган напълно я разбирам , една много слаба актриса , неможе един протокол да изиграе и сега се оправдава с расизъм ( на калпавия уиииии космите му пречат. Ама тоя рижавия , тази грешка на природата , това калпаво синче на майка си ( тя явно същата като него ) , тоя мухл ьо и плазмодий , тоя мъж ли е или е *** ьо! Може ли толкова глупаво и елементарно поведение и как можа от толкова жени точно тази с явните отклонения да избереш.
85
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова много лъжи. Тази заслужава да бъде линчувана за всяка изречена лъжа. Язък, че баба кралица й осигури лични секретарки да я обучават на етикеция и обноски, но уви. Не си е научила урока. Едно си знае и бае: freedom, independence, compassion, неполучената титла на Арчи защото е dark, осигурено security (без да ти се полага), финансови подсилвани от Чарлз...абе тази си знае много добре правата, но забравя задълженията. След всичките тези лъжи и озлобеност заслужава кралицата да им отнеме ти
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мениската използва думи, интонации, жестове и мимики с които постоянна излъчваше някакви пресолени и предъфкани настроения. Пиърс я смачка като ритна стора, озъби се на говнопеделясъ и изрече своите думи: че на сужа Гарабетица и дума невярва. Цялото интервю бе като ние знаеме вашите въпроси.Жалко за обидените британци. Те си вярват на кралицата, че снаха й се опитва да изглежда молеща да "диша" еми изглежда и кво. Едно е коляно на полицай да ти стисне грцмуня. Друго е погледа, думата и мълча
83
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арчи не е принц,рев голям.Е то бива,но уж брак по любов,тежат й кралските задължения,показността,поклони към кралицата,протоколи и поведение ,иска наготово,търси расистки причини да се налага,като ,че ли и двамата не са чували за правилата.Останали на собствена издръжка се опитват публично да изнудват кралското семейство, да печелят на негов гръб и т.н.Избраха момента на глупавото си интервю на общностен празник и когато дядото на Хари е в болница след сърдечна операция.Егоистично!
82
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меганчето иска freedom, independen, а реве за титли. цял свят занимава, че отрочето й не е още принц. Явно това й е най- голямата болка. да се сърди на себе си.
81
0
 
28
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Хари получи 14 милиона наследство след като се отказа от титлата си... паричките не са от хиената Меган която души около него ;)
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Цар Киро 92Недей бе, бащице! Земи вместо него Арчи тЕриката, и той е от боята.
79
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хари не знае ли .че майка баща брат баба дядо са ти завинаги.А съпругата днес е една ,утре може да е друга.
78
0
 
7
 
! Отговори
Цар Киро преди 3 години
В нашето кралство за пряк наследник съм определил принц фончо 2
77
0
 
23
 
! Отговори
Х преди 3 години
Меганката много набляга на kindness и compassion, а демонстрира толкова много злоба...
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Martin BormannДа, ама Меганчето му спечели 7 милки ей така на пудела Хари :))) Много оправна излезе Маркъл, ония само подскача покрай нея и й държи ръката :))
75
2
 
13
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Британската монархия си е излишна като всяка друга,НО там са успели да я направят печеливша индустрия.Хиляди хора си изхранват прехраната покрай кралската фамилия,като се почне от прислугата,та се стигне до туризма.Представете си какъв спад ще има в туризма и жълтите издания,ако Великобритания стане република!
74
3
 
18
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Няма титла за отрочето продукт на сношение между меллез и припознат принц хехе. Публична "тайна" в Англия е, че Чалрз не е бащата на Хари. Хари е продукта на изневярата на Даяна с учителя й по яздене - Джеймс Хюит :)) Дори и малките деца на острова го знаят. Вижте снимки в нета, одрал му е кожата.... не, няма титла, няма охрана за малкото *** създание :)
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 70 КяКАто се събуди ,как свърши филма ти :)
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До The Bulgarian PrinceСпонсорира монархията на бългериън тупаник, всички сънародници в територията са аристократи, не знаеш ли това ? :)))
71
1
 
2
 
! Отговори
The Bulgarian Prince преди 3 години
Ти точно коя монархия спонсорираш, че не ми е ясно?

Спонсорирани публикации