Какво да знаем, преди да инвестираме в криптовалути?

Добрата подготовка увеличава шансовете за успех при дигиталните пари
12 мар 2021 22:00, Анисия Иванова
38
Какво да знаем, преди да инвестираме в криптовалути?
Снимка: Pixabay

Едно от най-големите предизвикателства пред инвеститорите, когато става въпрос за криптовалути, е да не бъдат подведени от ръстовете на пазара. Дигиталните валути поскъпват бързо на фона на признаванети им от много индивидуални и институционални инвеститори. В същото време анализатори продължават да предупреждават инвеститорите относно тяхната волатилна природа и непредсказуемост, пише Investopedia.

Ако инвеститор е решил да навлезе на пазара на криптовалути, е важно да направи свое проучване, преди да заложи парите си. Ето и няколко ключови стъпки, които обобщава Bloomberg TV Bulgaria, преди решението за инвестиции:

- инвеститорите не трябва да се влияят от ръстовете на пазара;
- инвеститорите трябва да научат раличията при криптовалутите, както и да научат повече за блокчейн технологията;
- има много примери за блокчейн технология, които са предназначени за непрофесионалисти;
- когато се обмисля инвестиция, е необходимо време, за да се прочете "Бялата книга" на проекта.

Обмислете защо инвестирате в криптовалути

Може би най-фундаменталният въпрос, който инвеститорите трябва да си зададат, преди да заложат на криптовалути, е защо правят това. Към този момент има безброй инвестиционни инструменти (много от които предлагат по-голяма стабилност и по-малък риск от цифровите валути).

Разбира се, различните инвеститори имат различни лични инвестиционни цели, така че навлизането в криптопространството може да има повече смисъл за някои, отколкото за други.

Разберете повече за сектора

За тези инвеститори, които са нови на пазара на дигитални валути, е важно да развият усещане за това как работи той, преди да се насочат към него. Необходимо е време, за да се запознаят с това какво предлагат различните валути. На фона на стотиците различни токени, които са налични, от основна важност е да се погледне отвъд най-големите имена като биткойн или етър.

В допълнение към това е необходимо да се разбере как работи блокчейн технологията, за да има яснота какво може да предостави света на криптовалутите.

Присъединяване към онлайн общност за криптоентусиасти

Тъй като дигиталните валути са модерна сфера, нещата се развиват доста бързо. Част от причините за това е, че има много голяма и доста активна общност от криптоентусиасти, които комуникират помежду си денонощно.
Reddit се превърна в основно място за подобни ентусиасти, но има и много други платформи, на които се провеждат дискусиите.

Запознаване с белите книги на криптовалутите

Прочитането на белите книги трябва да е внимателно - то трябва да каже всичко относно развитието на проекта, включително времевите рамки, неговия общ преглед и специфики.
Ако бялата книга не съдържа данни и конкретни подробности за проекта, това обикновено се разглежда като нещо отрицателно. Ако нещо в бялата книга е непълно или подвеждащо, това може да говори за основни проблеми на самия проект.

Времето е ключово

Светът на дигиталните валути се развива бързо и е известен с това, че е силно нестабилен. Шансовете за успех са по-големи при инвеститорите, които са наблюдавали индустрията, преди да направят хода си. Криптовалутите са склонни да следват определени ценови модели, а биткойн често е водещ.

Инвеститорите трябва да помнят, че дигиталните валути са високо спекулативна сфера. Зад всеки инвеститор, станал милионер за една нощ благдарение на биткойн, има мнозина други, които са наляли пари на пазара, само за да станат свидетели на това как те изчезват. Инвестирането в сферата значи риск. Чрез “писането на домашното”, преди да се направи инвестицията, трейдърите получават най-добрия шанс за успех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Предимно общи глупости сте написали. Всеки знае вече кога ще има покачване на основните валути и кога спад .От сега на татък волатилноста ще става все по малка заради трейдърите но цената им ще расте щото печатат по малко от държавите и щото много капитали трябва да отидат там .Това не означава че няма риск. Етер беше пробит на времето и бяха откраднати много пари а биткойн само Сатаошито е гарант че ще има само 21 милиона биткойна. Тоест Сатаошито може да пусне колкото си иска по всяко време
32
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
Започнах с 500 лева в момента имам 2000 долара.
31
0
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
хахаидеята е да купиш на 0.01-0.10 5000 броя на стартъп и да продадеш когато достигнат $5-10Послушай ме няма да сбъркаш
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вторник купих едни акции за 480$ и петък ги кеширах за 520$ Имам едни на 78$ , в момента са на 81 и чакам да ударят 90$ и да ги отикам и тях.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инвестиране в образование, не в цуротии.
28
2
 
2
 
! Отговори
A3 преди 3 години
ami wajno e koga ke se spuka balona. naj prawilnata investicija e w goshko, shtoto na koleda widnagi e mnogo wkusen. a i winsko trebe za swinskoto. aj nazdrawe
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че не е златонкато това на снимката и рано или късно ще струва точно 0.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да знаем, преди да инвестираме в криптовалути?Необходимо е незабавно справяне с българското национално анти-акълие и тесногръдие!
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има излишни пари може да инвестира.Който няма за хляб и да знае, няма как да инвестира.За такива инвестиции пари на заем не се взимат!
24
3
 
12
 
! Отговори
Danyboy преди 3 години
Балон или не, дреме ми. Започнах с 5$ които в момента са 150$, и това само от покупко-продажби. Не съм "копач".
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре е инвеститорите в криптовалута да четат всички статии за принц Хари и Меган в dnes.bg, защото съветите в тази статия са точно на нивото на статиите за онези двете издънки.След това да отидат някъде другаде за съвет.Сериозно - може ли да пишете в материал за финанси - "да развият усещане как работи пазарът"?
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Какво да знаем, преди да инвестираме в криптовалути? ''....................че не трябва да инвестирате в криптовалути
21
4
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Трябва да знаете едно - човешката алчност взима връх! Почти винаги! На 99% алчността ще замъгли всичко, защото колкото да са уж перспективни и бъдещето тези крипто валути, то в момента са движени само и единствено от алчност, без друго покритие! Много големи играчи има, уж са много печени, всичко знаят, ще развиват теории, но повечето от тях ще ги погълне алчността и накрая ще се чудят какво е станало. Алчност, дивотия, хаос, псигическа нестабилност. Това е.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да знаем, преди да инвестираме в криптовалути?--------------За да, инвестираш в каквото и да е било трябва акъл и мнооого пари!!!!!!-))))ПС--------Неписаното житейско правило - "Пари при пари, трохи при трохи"!
19
1
 
12
 
! Отговори
Тошко Накамотов преди 3 години
Мале, мале... днесаджиите пишат за крипто... Фейспалм х3!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много се *** и краде.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сте абсолютни олигофpени :)))))))))))))))))
16
2
 
6
 
! Отговори
Всички знаем преди 3 години
Не ни трябват нито знания, нито образование, нито обща култура, нито езици, не ни трябва нищо освен един каскет и благословията на един Тул*уп и един Шиши. Съдействаме на някакви умни амбициозни хора чрез местана власт да им осигурим достатъчно добри условия за "копаене" на биткойни и др. криптовалути и като се съберат достатъчно ги удряме с медийна акция, а за "изкопаните" милиони никой не пита даже къде са!
15
2
 
7
 
! Отговори
Сократ преди 3 години
Аз знам, че нищо не знам! И не искам нищо да знам - за криптовалутите!!!
14
0
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Тая статия е едно голямо нищо. Какво трябва да знаете за криптовалутите за да инвестирате - явно нищо, нищо не трябва да знаете за да инвестирате

Спонсорирани публикации