Мюзикълът "Компания" - хит на Бродуей, и на родна сцена

Това е копродукция на Народния театър и операта в Пловдив
12 мар 2021 14:11, Анисия Иванова
1

Днес и утре са първите спектакли на най-новото представление на Народния театър – мюзикълът "Компания". Това е копродукция на Народния театър "Иван Вазов" и Държавна опера – Пловдив.

"Компания е един от успешните мюзикъли, игран над 700 пъти на Бродуей. Действието се развива в наши дни, а главното действащо лице е 35-годишният Робърт, който е на кръстопът и трябва да избере между ергенския живот и брака.

"Доста се препокриваме с Робърт. Тази роля беше едновременно лесна и трудна, защото аз трябваше за себе си да си отговоря на някои въпроси. За момента съм с ергенски живот, който лека полека започва да ми писва, но в същото време съм уплашен от това друго нещо, което и на него му се случва в мюзикъла", сподели актьорът Виктор Ибришимов, който влиза в ролята на Робърт.

Освен с певци, пловдивската опера участва и със своя оркестър с диригент. А в Бродуейската версия на спектакъла Робърт се играе от жена.

Мисля, че проблемите, които мюзикълът залага, са общи и за двата пола. Живеем във време, когато трябва да се ожениш, се е дръпнало малко по-нагоре след 30", каза още Ибришимов.

След множество карантинни прекъсвания на репетициите, все пак този театрално-музикален експеримент ще се състои, а интересът е огромен.

"Това е много интересно и зареждащо. Много трудна работа, защото всъщност оперните актьори трябва да играят като драматични в нашето представление, а нашите драматични актьори - болшинството от трупата на спектакъла, тя е от Народния театър - трябва да може да танцува и да пее като оперните актьори", коментира режисьорът Михаил Петров.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова по Bulgaria ON AIR


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Димов преди 1 месец
Как стана хит у нас, преди да е минала още дори премиерата, драскачи?!?

Спонсорирани публикации