В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме

Васил Гарванлиев пее за РС Македония, пък флагът им го нямал
12 мар 2021 08:55, Елка Василева
245
В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме
Кадър: YouTube

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално, пише makpress.mk.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия.

Определени кадри от клипа му обаче предизвикали негативни реакции сред македонската общественост.

Ставало дума за това, че в един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Клипът е заснет на различни места - в студио „Феймс“, част от сцените са в Даут паша хамам в Скопие, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града, пише още makpress.mk.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименмакедонците и това го знаят,но защо ли никой в българия не знае какво е правила тази войска след това "посрещане"?ами каквото прави всяка една войска-белезите все още личат по много от църквите в македония.тогава тук възниква въпроса това означава ли,че след като руснаците влизат в българия и са посрещнати като освободители,то българите са руснаци?
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 159Първо се научи да пишеш и тогава давай акъл приятелю :)) Макетата са ни посрещали с цветя и храна когато войската ни е дошла през ВСВ, ако питаш защо, еми защото са се чувствали българи :))) Ако слушаш сръбските историчари, едва ли не сме най-голямото зло раждано на земята, смешници :))))
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Morskiостави сърбия какво е заграбила...прави разлика между сърби загинали за свободата на българия като румънци,украинци,литовци,фини и т.н. и сърбия,защото това са две различни неща.защо тогава споменавате румънците като участници във войната за освобождение на българия?доколкото си спомням румъния заграбва изконна българска земя-добруджа.или на тях всичко сте им простили.
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, момчето е с българско име.
152
3
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Малко прагматика, защото много хора не само нямат какво да кажат, но и не остават в гравитационното поле на темата. Какъв е контекстът на проблема? РСМ с/у БГ: кражба на история, спорове, провокации от страна на РСМ и т.н. Какъв е конфликтът? Поява на БГ знаме в музикален клип на РСМ за участие в "Евровизия". Това добре ли е, или е зле? МНОГО ДОБРЕ ЗА БГ И ЗА СПОРОВЕТЕ ОКОЛО ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА!!! Едва ли е случайно и точно това е хубавото, което вдъхва надежда. Какво друго има да се говори?
151
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прави ми впечетление,че всички в българия крещят с пълни гърла:македония трябва да чуе "истината"за своята история...но българската такава.ами хората в македония чуват тази "истина"много отдавна дори чрез тамошни медии,но това не ги прави българи и това не е достатъчно,защото българия не показва истината за българските кланета в македония.
150
0
 
1
 
! Отговори
Morski преди 3 години
Корекция! Предният ми коментар е за 151 не 152!извинения!
149
1
 
6
 
! Отговори
Morski преди 3 години
До 152:Отгоеора на въпроса ти се крие в годините 1885, 1913,1919 ,1947!Както виждаш много причини! А колкото до твърдението ти, че много сърби са загинали за България... Ти история четеш ли? 1878 Сърбия влиза във вината чак като пада Плевен и е ясен победителя, за да заграби чисто български градове като Ниш, Зайчар... Ниш е бил най-многолюдни български град тогава! Не се включва неподготвен в дискусия!
148
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Morskiправилно няма татарстан,има волжка българия...но според лидерите във волжка българия,волжките българи нямат нищо общо с дунавските българи!
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименказвам го,защото рано или късно ще се стигне и до такъв подобен спор с турция какъвто имаме днес с македония...тогава ще обвиняваме ли турция в кражба на история и фалшификации.
146
1
 
6
 
! Отговори
Morski преди 3 години
До 142 : Татарстан е прекръстена отЛенини и Сталин след т.нар.Революция, която си е чист терор! Още има хора в техния парламент, които настояват да се върне старото им име България! Защо именно от Самара е знамето за опълченците ни? Това е Волжка България със столица Казан, покорена от КНЯЗ Иван Грозни. Самопровъзгласил се за Цар и наследник на Източната Римска Империя! Дълго време никои не му е признавал титлата!НЯМА ТАТАРСТАН. ИМА ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ!
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искат и знамето на Индия да покажат. Все ми е тая.Нито ме интересуват , нито са ми някакви..., освен съседи,които трябва да се научат да живеят със съседи....Ааааа ....и аз се увлякох...
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименнякъде да казвам,че сте го взели от татарите?*** казвам,че си приличат!
143
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименвярно е,че татари се борят срещу турците,но също така и много сърби падат за свободата на българия...защо ли никой в българия не им благодари?а сещам се,може би защото им пречат в македония.
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 145Били са ни съюзници предимно куманите, също е имало татари, но не знам защо реши че сме взели цветовете на знамето си от Татарстан, след като такава държава не съществува, или може би имаш предвид нас, нали сърбетата ни наричат "татари" :))))))
141
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как ще коментираш пасажи от турските учебници по история,където българите са обвинявани в геноцид срещу турците от 1878 г. та чак до падането на режима на тодор живков?
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментатарстан не е отделна държава а автономна република в рамките на руската федерация!
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименами ето какво казва духовният водач на волжките българи в татарстан,които са мюсюлмани:ние сме истинските и автентични българи,онези отатък дунав са славяни и нямат нищо общо с нас!как ще коментираш това?
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татари са се били срещу турците в 1878 г. като част от руската армия и са загинали. Така че са бг герои както и загиналите руснаци и опълченци.
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТатарстан си е отделна държава. Щом не се смятат за българи, значи са татари и нямат общо с България. В миналото са ни нападали или са били военно заедно с България срещу Византия. Кримските татари са се заселили в Крим през османската империя когао са се били за падишаха.

Спонсорирани публикации