В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме

Васил Гарванлиев пее за РС Македония, пък флагът им го нямал
12 мар 2021 08:55, Елка Василева
245
В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме
Кадър: YouTube

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално, пише makpress.mk.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия.

Определени кадри от клипа му обаче предизвикали негативни реакции сред македонската общественост.

Ставало дума за това, че в един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Клипът е заснет на различни места - в студио „Феймс“, част от сцените са в Даут паша хамам в Скопие, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града, пише още makpress.mk.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна (по точно Сръбска) Македония на практика остава само един обикновен антибългарски лагер, кой заради своите вътрешни проворечности и контрадикции е осъден на "гибел"...На т.н евровизия Мак. имаше претставители по националност и Сърбин и Влав и Албанец..но ако некои има български или поне про български национални чувства, целото общество се настройва срещу него..Атаките срешу Гарванлиев в соц.медиите наподобяват онези од 30 те. г. в нацистка Германия. Ако Българите се още имат илузии..
215
0
 
0
 
! Отговори
Мустафа паша Ататюрк преди 3 години
Скандално е, че е в хамама (преведи си с речника)! До таса и кълъпа най-вече би прилягала античната статуя на Александър Македонски възседнал Буцефала, и в краката му ..индийски слон !
214
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Тия вече прекаляват ,*** си неблагодарните титовски душици.Яко са им промили мозъците за 45г,турците за 500г не можаха.Ужас
213
1
 
13
 
! Отговори
Нено преди 3 години
Ми може човека да си е с български корени? Което е много вероятно! Все пак е Евровизия. А северномакедонската държава се държи,като средноазиатска такава.
212
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзна ми от тези македонци. Преди години имах добри чувства, но сега ме дразнят. Да си правят държава, ама да ни оставят на мира. Егати неблагодарниците!
211
4
 
12
 
! Отговори
СВ преди 3 години
СТРАХОТНА ПЕСНА!
210
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и са, като ни откраднат историята, земем и ние да станем едни македонци.
209
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 216Виж СЯ мой човек, те си търсят идентичността :)) Като нямат такава крадът от ГОЛЕМИЯ им враг България и после ги обвиняват че са ги тормозили, хитро а :))))) Разбира се 70% от населението им скрито си пазят българските корени, но сръбските медии ще ги погнат :))
208
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние сме скандализирани от факта, че си мислите, че имате история.
207
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До д-р МенгелеМоже би изпълнителят смята, че е много хитро да пробутваш това знаме, което някои неграмотни българи в странство ще приемат за българско. Италианците пък може да го приемат и те за италианско и така макето да се сдобие с повече гласове. Но ац питам, къде отиде техният патриотизъм?! Нали се пишеха голямата работа. А когато е да чопнат нещо, демонстрират абсолютен нихилизъм. Жалка работа!
206
2
 
14
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 3 години
Това заболяване на античните северномакедонци ми мяза на КЛЕПТОМАНИЯ...да откраднеш знамето на друга съседна държава си е удър с нож в гърба!Преди месец го палеха това знаме а сега го пробутват на Евровизия...Не мож ги разбра тия марсианци...
205
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на братята македонци ! Ще гласувам за тях.
204
2
 
15
 
! Отговори
Уйо Груйо татарина преди 3 години
Е сега тия северномакедонците да не сакат да ни откраднат и БАЙРЯКО бре ????
203
3
 
17
 
! Отговори
Makedonec преди 3 години
Bugarskata pesna e po ubava od MakedonskataI Peachkata on Bugarija e po ubava.Jas ke glasam za nea.Pozdrav za Victoria,mislam deka taka se vika,super talent.
202
8
 
15
 
! Отговори
Плам преди 3 години
Македонците ни сложиха в малкият джоб с тази песен.Браво.Е ,сега с тази песен ако не спечелят Евровизия няма кога.Инструменти,клип ,музика .Страхотна песен ,браво.
201
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 207Сръбския език си е един вид български, просто са махнали ъ и са добавили някои латински букви в кирилицата :)) Иначе когато ги слушам ги разбирам какво казват, не ми е нужен преводач, всъщност повечето думи са едно към едно, само за някои думи интонацията е различна :))
200
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....и защо изтрихте коментара ??заради >възмутения>***??който дрънка за руски знамена иронизирайки поста ми ЧЕ ТОВА Е КОМПОЗИЦИЯ ОТ ИЗЛОЖА В ТУРСКИ ХАМАМ и НЕ Е БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ!!
199
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ бе ***,ама не е и руското ТУКА ПОЗНА!Думата е за това колко са изтрещели >братята ви>в Бановината на чиято територия на 40% вече се веят албански знамена и то без държавния им вентилатор.Иначе клип от Османски хамам за Иисус,хахаха АШК ОЛСУН!!
198
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше српска застава сърбодонците от южна Бановина щяха да са във възторг!Как ли понасят историческите предавания на БНТ4 ако имат нерви да гледат,утре например ще има документален филм кой и защо създаде >македонския>език и ще говори един от >татковците му>Венко Марковски а.к.а Вениамин Тошев-дедо на >мецената,режисьора,актьора,журналиста>и БОГ знае какво още Игор Марковски!Между другото тоя Венко Марковски е и изнициаторът за масовото СКИорство във фамилните имена!Клети титостанци!!
197
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 205Добре ве мен, това е "руското" знаме, не е българското, успокои ли се от това :))) Голяма драма с това знаме, ще кажеш ще изядем макетата на закуска :)))))

Спонсорирани публикации