Тиха, но желязна тъща - разковничето в раздялата на Меган и Хари с Лондон

Да я подценяваш, е опасно, пишат британските медии
13 мар 2021 13:17,
114
Тиха, но желязна тъща - разковничето в раздялата на Меган и Хари с Лондон
Снимка: БГНЕС

По времето, когато британската кралица Виктория управлява една четвърт от света, робинята от памуковите полета в Джорджия Мати Търнипсийд ражда дъщеря мулатка – обидно име, с което в американския Юг наричат децата от смесена раса. Оттам тръгва родът на Дория Рагланд, който генеалози издириха и описаха, когато дъщеря ѝ Меган Маркъл тръгна да се омъжва за принц Хари.

Твърдят, че 64-годишната тъща на принца е "тихата, но желязна" движеща сила зад младото семейство, негова "опора и оазис на спокойствието". Нейна приятелка казва пред в. "Дейли мейл", че именно Дория ги е подтикнала да скъсат с кралското семейство, да напуснат Лондон и да заживеят самостоятелно в САЩ.

Стоик и безкрайно лоялна към дъщеря си, тя от малка я учи колко е важна финансовата независимост. "Постоянно ѝ повтаряше: "Приятелството е приятелство, но сиренето е с пари" и я съветваше да не дава нещо срещу нищо", добавя тя.

Дория може да носи хипарска африканска прическа и понякога халка на носа, но е здраво стъпила на земята и не прави грешки. Да я подценяваш, е опасно, пише вестникът. Меган ѝ вярва безрезервно, а влезе и под кожата на Хари, който рано загуби майка си. В интервю за Би Би Си той я нарече удивителна.

Г-жа Рагланд е крайно тактична – за разлика от бащата на Меган не обелва публично и дума за скандала с Бъкингам. "Тя е като кралица – никога не се оплаква и никога не обяснява", пише в. "Мирър". Това обаче не значи, че не влияе на младата двойка, която постоянно се обръща към нея за съвети.

Родена на 2 септември 1956 г. в Охайо, Дория винаги е разчитала главно на себе си. Майка ѝ е медицинска сестра, а баща ѝ търгува с антики на битпазар, но печели малко, тъй като му е жал да се раздели с тях. Той умира нелепо на 82 г., като се спъва в каишката на кучето и си удря главата. След смъртта му дъщерята намира златни монети за хиляди долари, скрити из джобовете на дрехите му. Роднини твърдят, че е измамила сестра си при подялбата на семейната къща.

Много преди това девойката вади хляба си сама и събира реколта под жаркото слънце за никакви пари. Тя е расово осъзната, макар да не е съвсем чиста афроамериканка. Още от гимназията, която завършва в Холивуд, участва в протести срещу расизма, разказва приятелката ѝ Дженифър Колдуел. "Беше хипарка, сплиташе красиво гъстата си коса, винаги се носеше по модата и бе усмихната, остроумна и общителна. Искаше да постигне нещо в живота", добавя тя.

Дория се гордее с черния си произход и припомня как прапрапрадядо ѝ се кръстил с името Мъдрост, щом го освободили от робство.

Не може да забрави обидната случка, когато преди години возела с количка малката светлокожа Меган и я попитали дали е нейна гледачка.

Бащата на Цветето, както наричат Меган, е Томас Маркъл, шеф на осветителите и фотографията във филмовите тв студия на Ей Би Си в Лос Анджелис, където през 1979 г. Дория започва работа като гримьорка. Той е известен в телевизията, има 2 награди "Еми" за сапунени опери. Бял е, дори русоляв, разведен, с 2 деца.

"Влюбих се в нея от пръв поглед", разкри наскоро бившият съпруг и разказа как след кратко бурно ухажване се венчал за нея с будистка церемония.

Дория се грижи за двете си доведени деца – дъщеря и син. Меган се ражда през август 1981 г. През 1987-а, когато е на 6 годинки, родителите ѝ се развеждат, защото "все ме нямаше у дома, работех", казва Томас. Но с бившата си остават приятели и той помага за годишната такса от $ 19 000 за елитното училище на дъщеря си.

И майката на Меган работи здраво – иска да е финансово независима. Тя отваря ателие за дрехи, взема магистърска степен за социален работник в Университета на Южна Калифорния. Доскоро преподаваше йога на възрастни, откъдето е стройната ѝ фигура. Миналия септември я назначиха за главен изпълнителен директор и финансист на старчески дом в Бевърли хилс.

Когато внукът на Елизабет II се зажени за Меган, майка ѝ бе направо поразена – актриса с африканска кръв, при това разведена, да стане кралска снаха в Англия. На сватбата тя изглеждаше щастлива, макар и доста самотна в единия край на черквата, точно срещу кралицата, и сподели, че сред най-хубавите моменти за нея е била срещата с Елизабет II.

Щом нещата с кралското семейство закуцаха, Дория сви устни и остана мълчалива. Но тези дни медиите цитираха свои източници, че е била сериозно загрижена за психическото състояние на дъщеря си, поощрила я с Хари да се преместят в САЩ, и когато това станало, си отдъхнала. Днес редовно се вижда с децата. Когато е свободна, се грижи за малкия Арчи, а когато не е - говорят по телефона. Помощта ѝ е особено ценна сега, когато Меган чака второ дете.

"Тя е топъл човек, отлична готвачка, не е от тези, които търсят внимание и обсебват", казва пред "Сън" нейна приятелка.

До сватбата на Меган на трапезата канеха и баща ѝ Томас, но откакто той се разприказва, позира за папарашки снимки и не отиде на венчавката, не са се виждали. Тогава до олтара невестата заведе принц Чарлз, който се държа много сърдечно не само със снаха си, но и с Дория. Говореше, че ѝ е голям фен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
7
 
! Отговори
Упс преди 3 години
Робът си е роб . Черният си е черен, дори да го боядисаш с бяла боя.
74
6
 
46
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Тази Меган е просто много примитивна. Явно Хари е слаб и подадтлив.Царската институция, затова е институция, защото не може кой каквото иска да прави. Туй че са я разплакали не променя факта че мъжа и е втори син.
73
8
 
48
 
! Отговори
Не може да бъде ! преди 3 години
Хари се оказа голям г л у п а к и *** ! Две мулатки го въртят на пръстта си!
72
3
 
33
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
И забележете, змиорката Хилъри веднага я подкрепила. Едно време и на Моника беше платила да прави ветер на мъжа и , да не му е скучно. Демакратка.
71
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расово осъзната, бори с за правата на черните, пък будистка и се омъжва за бял.
70
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко завист има към тия хора просто не е за вярване.
69
7
 
36
 
! Отговори
pe6o преди 3 години
тая мас ти я, ако не беше кралската сватба, никога нямаше да види червен килим. Далеч е от Оскар за осмостепена роля в киното. Може да получи златен банан
68
2
 
37
 
! Отговори
тиха, но желязна преди 3 години
Донякъде вярно - била е на тихо зад железни решетки за измама. Каквато майката, такава и дъщерята.
67
1
 
37
 
! Отговори
ky40 преди 3 години
леле, аз ако кажа, че мисля за самоубийство и ми вземат социалните децата. майко, майко
66
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тази история става страхотна сапунка. Ще си имат и осветител, работил в ЛА.
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много дълга преписана статия. Не я прочетох до край. Не беше интересно.
64
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледахме сватбата по TV във всекидневната с един от англичаните от къщата, в която живея. Още тогава ми намириса работата и му казах, че според мен тази е златотърсачка.. Той не каза нищо. Когато бобмата гръмна и тези избягаха, аз му писах във FB (вече не живее при нас) и му казвам: "Джим, помниш ли какво ти казах за Мегън?", а той отговори: "Да, и беше 100% прав!" Хахахахах.. Сигурно сега ме презира повече! :))))))
63
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В YouTube е пълно с клипове на тийнейджърката Меган,която е отглеждана и възпитавана от баща си-човекът определено се е грижил за нея.И даже е платил за образованието й..За майката се говори,че била в затвора за измами...Та,нищо чудно,че щерката е алчна и манипулативна-то й е в кръвта...Жалко за баща й,Кейт,Уилям,и всички,които си патят от това същество..Явно гето генът на мама е доста силен..Хариту няма да й смогне на харчовете и драмите,но сам се пре**а
62
4
 
52
 
! Отговори
На тези преди 3 години
Не им е там мястото. Не стават за нищо, само мрънкат, не знам как са ги търпели досега. Двама егоисти и безделници разиграват евтини циркове, за да ударят кьоравото. Жалка картинка, особено Хари.
61
2
 
28
 
! Отговори
Хари си е взел преди 3 години
Класическа монголка. И като характер и като манталитет.
60
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А интервюто с Опра беше потресаващо. Хари се показа като един объркан, уплашен човек. Мънкаше като мишок, чак жал ми стана. Мегито го води не за носа, ами направо на каишка....
59
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хари е едно голямо нищо без титлата и семейството си. Мегън започва да го осъзнава явно. Хари никога няма да може да заживее като американец, той е с други разбирания, друга кръв. Максимум още 5 години ще са заедно с Мегито, след това стръвницата и майка и ще му вземат паричките и ще го изпратят гол и бос обратно в кралството. Иначе напълно я разбирам и Мегън - няма как да се адаптира в кралско семейство, тя не е от аристократичен род.За нея това е друга вселена, сега го е разбрала.
58
2
 
48
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Е просто п.л.у.ж.е.к Кой нормален човек с достойнство ще предаде семейството и Родината си заради някаква там смешка Дория, Мория и прочие.
57
24
 
4
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Тиха и желязна убийца. Но не тя лично, а кралската институция, за която едва ли знае какви ги върши...
56
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дория се гордее с черния си произход и припомня как прапрапрадядо ѝ се кръстил с името Мъдрост, щом го освободили от робствоГрадоманията и комплексарщината им са от поколения. Не са се появили ей така у Меган.

Спонсорирани публикации