AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия

От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози
Обновена: 14 мар 2021 12:38 | 14 мар 2021 12:34, Камелия Цветанова
77
AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия. Това се казва в позиция на компанията AstraZeneca, изпратена до Нова телевизия. От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози по целия свят.

Още по темата

Според тях случаите на такива реакции не са повече, отколкото при неваксинирани хора. Анализът на данните за безопасност на препарата продължава и от AstraZeneca се ангажират да информират обществото незабавно.

„Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19, не показва  повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”, пишат от компанията.

„Съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-AstraZeneca не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население”, казват още от AstraZeneca.

„В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия. Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава”, съобщават от компанията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: ваксинаАстраЗенека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия"Заврете си отровата в задния двор, мама ви печалбарска!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе верваме ви.
55
0
 
3
 
! Отговори
Тая преди 3 години
болест Astra- заминаваш не я понасят хората корумпирана е.
54
0
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Още малко и ще повярвам. Значи, страните спрели ваксината, че е опасна, са неуки ли? Големи мошеници са тези.
53
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
Дааа, бе да.
52
0
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 56:Та са казали, че не ваксината не "повишава риска за белодробни емболии" - тя направо повишава броя на самите емболии.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да де, ама защо от другите ваксини пък никой не изрева, що така?
50
1
 
2
 
! Отговори
До ха-ха-ха преди 3 години
Вземи научи първо малко повече за тромбоемболията и тромбоцитопенията и сам ще схванеш, колко нелеп е коментара. Всички станаха специалисти баси, чули-недочули...
49
3
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Значи според Астра Зенека, ако не сте ваксинирани ще умрете от тромбоемболияи и томбоцитопения. Ако сте ваксинирани пак ще умрете от същото. По-голяма глупост не бях чувал. Страхотна реклама направиха на ваксината си.
48
4
 
3
 
! Отговори
D0 51 преди 3 години
Какви са вашите аргументи за да твърдите това?
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът е безопасен, ваксината е опасна.
46
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е и след 3-4 години когато доволните от пфизера, модерната и останалите отрови почнат да получават автоимунни и онкологични заболявания.Тогава компаниите производители ще вдигнат рамене и ще кажат: "А, не бяхме ние! Освен това вие знаехте за рисковете, подписали сте декларация за информирано съгласие.":) Честито на опитните зайчета.
45
3
 
17
 
! Отговори
до Зоран Заев преди 3 години
Що ни карат да подписваме декларации тогава ???----------Добър въпрос!А, Отговора е:След подписа на Декларацията, НЕ носят юредическа Отговорност, ако стане Гаф!!!!
44
4
 
15
 
! Отговори
Зоран Заев преди 3 години
Що ни карат да подписваме декларации тогава ???
43
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксарската теория някак си не върви, аз самият не знам колко задължителни васкини са ми ударили през годините, но са доста, никога не съм имал нещо против, но тая никога няма да си помисля даже да си я слагам. Либералните животни вече стават смешни с тая мантра за антиваксърството, но явно толкова им е умствения багаж, винаги съм се чудил как са ги събрали там най-тъъпите парчета, само от щаба ги надминават по простотия
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина, все едно някой продавач на пазара да признае, че стоката му е калпава. Голям смях!
41
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45При теб е известно, че имаш тежка дислексия и повърхностно мислене.
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам производител да е признал, че продукта му не струва от АЗ не са по-различни.
39
0
 
7
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Долното си го копирах на txt да го имам за спомен. Някой ден ще го покажа на децата си и ще им обясня защо човечеството е паднало и се командва от ***."Ваксина варди от малко вирус но ако нагългта много вирус, няма спасение и трябва пак маска за да е малко вируса, ако го нагълта. За много вирус остава само ако намерят лекарства. Спортните и ресторантите трябва да останат затворени. Може само ако са далече един от друг и е малко вируса.
38
6
 
8
 
! Отговори
Ш/С преди 3 години
AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия------------Е, каква е причината тогава млади хора и хора на средна възраст без абсолютно никакви проблеми до момента на ваксинирането с "Бозатъ"да развият рязко подобни симптоми на заболяване като :- белодробна тромбемболия - дълбока венозна тромбоза - тромбоцитопенияА, количеството на подобни нежелателни странични ефекти расте.

Спонсорирани публикации