AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия

От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози
Обновена: 14 мар 2021 12:38 | 14 мар 2021 12:34, Камелия Цветанова
77
AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия. Това се казва в позиция на компанията AstraZeneca, изпратена до Нова телевизия. От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози по целия свят.

Още по темата

Според тях случаите на такива реакции не са повече, отколкото при неваксинирани хора. Анализът на данните за безопасност на препарата продължава и от AstraZeneca се ангажират да информират обществото незабавно.

„Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19, не показва  повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”, пишат от компанията.

„Съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-AstraZeneca не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население”, казват още от AstraZeneca.

„В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия. Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава”, съобщават от компанията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: ваксинаАстраЗенека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Косача преди 3 години
До 28Според теб "ативаксърите" хвалят руската "ваксина"?Боже, защо си ги посял тези около нас нормалните? Не получаваме никаква отитност от тях, само дразнят.Антиваксъри хвалят ваксина ...която дори не е ваксина. Самоубий се.
36
5
 
2
 
! Отговори
Косача преди 3 години
До 32Какви гълтания ве нередовно зомби?Успокой се малко, гълтач.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Не може всички да са умни като теб. Затова ти се ваксинирай и живей вечно. Ние сме доволни и така и не искаме да бъдем опитни мишки. А какво харесваме или каква музика слушаме, си е наша работа. Ти си елита, слушай Баце и ще цъфтеш и ще вържеш.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Умират и доста 30-40 годишни, които са най-много заразени.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е добре тествана защото нямаше време и доброволци. Както са писали долу зависи колко вирус е нагълтан. При повече вирус кръвта се сгъстява и ваксина не може сама да помогне а трябват много още лекарства които пък не се знае как ще се вържат с ваксината и дали няма да направят рак.
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз ваксинирах 4 баби и дядовци от 78 до 90г.мен.съпругът ми.зет ми и дъщеря ми. нищо ни няма.а свекърва ми е 45кг.на легло от 3г.със 100% деменция. нищо ни няма.мина 1 месец с проблемната партида Астра Зенека АБВ5300
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30Аа пропуснах и другата прилина на глупавите антиваксъри- да се правят на врачки и да предричат гибел за ваксинираните след еди колко си години... Смяхх . Изключително глупави, необразовани, кухи и простовати.
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина варди от малко вирус но ако нагългта много вирус, няма спасение и трябва пак маска за да е малко вируса, ако го нагълта. За много вирус остава само ако намерят лекарства. Спортните и ресторантите трябва да останат затворени. Може само ако са далече един от друг и е малко вируса.
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
умряла115кг.жена с 3 баъпаса на сърцето.и друга на 91г.-как няма да умрат. особено тази на 91. да не искате да ражда или да катери планини.средна продължителност на живота е 70г.на 30 милиона 100смъртни случая.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама искате хората да подписват декларации освобождаващи Ви от търсене на съдебна отговорност.
27
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксърите си приличат по следното:1. Изключително глупави, неграмотни и простовати2. Вярват в конспирации3. Харесват Тръмп4. Хвалят руската ваксина5. Пандемията била измислена и всичко е за пари6 . Сатанистите искат да редуцират населението.... 7. Слушат чалга и още много, много тъпотии. Драги антиваксъри, глупави сте и винаги ще си останете глупави и простовати.Няма умен антиваксър, няма!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните години от бигфарма са се оплаквали от намалялото търсене и приходи от противогрипни ваксини.
25
5
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Ти къде живееш?! За Българина няма невъзможни неща, ако трябва 10 сертификата ще си извадя и пак няма да съм ваксиниран!
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм против да я спират! Всички, които обиждаха изтъкнати лекари и вирусолози в България да имат възможност да си я сложат!
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От компанията молят за прошка ваксинираните и казаха, че не са знаели, че ще стане така, понеже не била тествана.
22
2
 
9
 
! Отговори
Stalinista преди 3 години
Няма повишен риск за белодробна емоболия, само повишен риск от ваксина
21
7
 
14
 
! Отговори
Споко преди 3 години
Еесовците в Брюксел като ви въведат ковид сертификат и без него не можете да бегате на запад, всички ще се редите на опашки да се ваксинирате и няма да питате каква е ваксината.
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е единсвената ефективна и надеждна ваксина. Но ваксините не са решение, Русия си реши въпроса в грипа още преди да излезе ваксината и отдавна нямат локдауд и ограничения. Ваксината е само за хора в критично здравно състояние с много други болести които могат да бъдат повалени от един грип.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, принципно при Астрата рискът не е по-висок отколкото при Пфайзер или при другите съмнителни бъркочи, наречени "ваксини"...
18
26
 
10
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Ние всички в моето семейство се ваксинирахме с AstraZeneca, и всички наши приятели и техните приятели и приятелски семейства се васкинираха с AstraZeneca и няма нито един случай на странични ефекти от ваксината, доволни сме от AstraZeneca, най-после се върнахме към старата нормалност и сега отново живеем нормално без страх.

Спонсорирани публикации