AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия

От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози
Обновена: 14 мар 2021 12:38 | 14 мар 2021 12:34, Камелия Цветанова
77
AstraZeneca: Ваксината ни не повишава риска от белодробна тромбемболия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия. Това се казва в позиция на компанията AstraZeneca, изпратена до Нова телевизия. От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози по целия свят.

Още по темата

Според тях случаите на такива реакции не са повече, отколкото при неваксинирани хора. Анализът на данните за безопасност на препарата продължава и от AstraZeneca се ангажират да информират обществото незабавно.

„Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19, не показва  повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”, пишат от компанията.

„Съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-AstraZeneca не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население”, казват още от AstraZeneca.

„В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия. Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава”, съобщават от компанията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: ваксинаАстраЗенека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
18
 
! Отговори
д преди 3 години
Не могат да принудят никой да се лекува (било то с ваксина, антибиотик, операция или химиотерапия), особено с препарат, който не е тестван дори на винена мошица.Една лъжа като я натресеш 100 пъти, става на истина. Медиите са корумпирани. Политиците също. А капиталът - той трябва да расте на всяка цена. Не забравяйте!
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стотиците смъртни случаи след ваксиниране с AstrtaZeneca са просто случайност и нямат нищо общо с ваксината, но българите са прости и не могат да го разберат това нещо.
15
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
приятелка, имала глупостта да се ваксинира с АЗ. 2 дни й било много лошо, после отшумяли главоболието и температурата, но вече две седмици нямала никаква енергия.Глупости. След два дена всичко минава. Бъзикала се е с теб. Като те видяла като един напрегнат антиваксър, какво друго да направи? То не е за изпускане да пуснеш един такъв по пързалката. :)))
14
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 3 години
Аммма, естествено, как ли пък не?!
13
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простолюдието не може да разбере, че смъртта на жената няма нищо общо с ваксината.
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой приятел се ваксинира с АЗ.Първият ден вдигна температура, на другия ден я свали и това беше всичко.Друг приятел се ваксинира с Модерна - два дена имаше всички признаци, че се разболява плюс температура. Както и болки в лимфите.След 3 дена всичко отшумя.Явно реакциите на организма са на лице.Навремето като ни ваксинилаха с ТБЦ имаше подуване и възпаление на мястото на ваксината.
11
1
 
10
 
! Отговори
ПастаЩека преди 3 години
Вервам Ви. Верно и Честно!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизвиква Емболия Емсърбия
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зенека е качествена ваксина.Проблемът е, че я продават евтино.А всичките тия динозаври, които си продават ваксините на космически цени сега са се организирали да ги плюят, защото им подбиват цената.
8
4
 
17
 
! Отговори
Ко? Нье! преди 3 години
Тази реакция е толкова предвидима, колкото и на прегладнялата строителна гилдия, която усилено агитира за shiбаните технически паспорти. Заговезни е, но някои неща са непростими, както ще констатират алчниците един ден.По темата - сутринта говорих с приятелка, имала глупостта да се ваксинира с АЗ. 2 дни й било много лошо, после отшумяли главоболието и температурата, но вече две седмици нямала никаква енергия. Много е изплашена. И това са само незабавните ефекти...
7
2
 
7
 
! Отговори
Яница преди 3 години
Малко верятно е вирусът някога да бъде напълно эаличен!!! Биологична война эа която някой ден - някой ще отговаря эа тоэи геноцид над човечеството!!! А и единственият вирус, който е иэкоренен от човешката популация, е тоэи на едрата шарка!!! Светът тотално е обеэумял хвърлиха чумата и сега всеки да се спасява както може!!!
6
4
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Какви пандемии, какви ваксини. Искат да изтровят населението и да наложат фашистки режим. В медиите 90%+ от новините са лъжи.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНа бързо създадени и бързо одобрени и трите ваксини ...и си мислят че всичко е на ред ,и ще правете милиарди ) да ама ще е много трудно )..и кое е трудното? Милиардите си текат към едни фармацевтични джобове..ОФцете си блеят..
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бързо създадени и бързо одобрени и трите ваксини ...и си мислят че всичко е на ред ,и ще правете милиарди ) да ама ще е много трудно )
3
4
 
10
 
! Отговори
преводач преди 3 години
Превод от "адвокатски" език - явно има повишен риск от нещо сходно, което обаче не се нарича белодробна тромбемболия.
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъди отговорен!!Сложи си ваксина за която никой не иска да носи отговорност!!
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно твърдение, след случая с тримата норвежки лекари. Вярва ли някой, че и тримата са били със съпътстващи заболявания.

Спонсорирани публикации