България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос

Целият бранш вече работил на принципа last minute
125
България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос
Снимка: БГНЕС

Летният туристически сезон ще бъде открит още на 1 май, като чуждите туристи ще влизат с PCR тест, сертификат за ваксиниране или свидетелство за наличие на антитела.

Според Димитър Попов, председател на УС на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти, това съвсем не е достатъчно.

Още по темата

„Звучи много добре – отваряне на сезона, но има още много други неща, които трябва да се вземат предвид. Новината ще трябва да си я вземем с щипка сол“, коментира той пред БНР.

Като положителна новина Попов определи анонса за старт на сезона на 1 май за пазарите, „където имунизирането върви с пълна сила“.

България все още свети червено на COVID картата и това в никакъв случай не е в наша полза, изтъкна Попов.
По думите му това е основният показател, който се гледа за чартърните полети.

Не можем да очакваме успешен сезон, докато не подобрим показателите си, стана ясно от казаното от Димитър Попов.

„Разчитаме на най-близките пазари – на румънците. Разчитаме на пазар Израел. Полша – тези пазари, които бележеха ръст последните години. Големият въпрос остава за Русия. Вероятно може Русия да се отпуши. Западна Европа остава голямата въпросителна“, каза той.

Попов обърна внимание върху реципрочността – същевременно се налагат ограничения за българите, пътуващи до Африка и те се поставят под задължителна карантина.

„За бранша налагаме забрани за българи, пътуващи до дестинации като Занзибар, Египет, Тунис, за които не е доказано, че имат нещо общо с нигерийската мутация. Поставяме българите под задължителна карантина. Само че между тези клиенти има и хора ваксинирани, хора с антитела. Няма логика между двете мерки“, отбеляза Попов.

Според него целият бранш вече работи на принципа last minute.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как никой не се сеща да зададе един много важен въпрос.Дали в Швеция има оцелели и в какъв цвят е оцветена след като там изобщо не е имало никакви мерки и маски.Чудна работа ! - няма мерки , няма болни а света е пламнал и колкото повече мерки толкова повече болни.
80
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата се вързват."Невидим враг" - невидима "пандемия".Цирк.
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пустите мутренски хотели правят гледката по приятна
78
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да спя. Мисля за концесионерите на плажовете ни. Как ще я карат?
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
летен сезон НАНАЙ
76
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая Русия бе !
75
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали цвилехте за отваряне - на ви отваряне... Маляките и читаците, със много по строги мерки от нас - пак ще са чисти за лятото, а нашите тарикати пак ще лапат мухите.. И пак ще *** "държавата да помогне, държавата да ни забърше ***"
74
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още миналата година по това време казах че няма да има летен сезон. Няма да има и зимен ( и нямаше зимен). Тази година, Януари казах да мислят за летния, зимния го изтърваха и да не се мъчат да отварят а да мислят за летния. Те обаче искаха зимата да изкарват пари. Ни пари, ни сезон имаше и не помислиха за летния. Който пак няма да го има. То тук е така - загубят 10 лв. и не гледат напред, как да ги изкарат, ами мислят за тия 10 лв как да си ги върнат обратно. *** назад гледа, не напред.
73
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма начин да не изпуснете да инжектирате всеки сезон анти българската пропаганда срещу българското черноморие. Помия срещу хилядите работещи хора, инввститори и туристи.
72
15
 
7
 
! Отговори
Летен сезон = смърт преди 3 години
Ако има летен сезон на почивки и разгулен живот ще има масова смърт. Яко ще се мре хора ще умират на стъпалата пред входове на болници. Смърт ще има много хора ще бъдат убити заради хората които искат заведения и почивки.
71
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Летен сезон ще има, стига Баце да е на власт. Когато Баце е на власт, важното е човек да може да си напълни търбуха в кръчмата, да пие кафе по Витошка, или лятото да иде на чалготечка на морето. Абе общо-взето, за простия човек са важни светските удоволствия. На статистиката и на експертните становища се гледа с насмешка, смята се, че са за лаици. Затова, уважаеми съграждани, умолявам ви, не бъдете прости, не гласувайте отново за Баце.
70
10
 
5
 
! Отговори
Отмяна почивки 2021 преди 3 години
Българите са мизерници, туроператори и хотелите разчитат най-вече на богати туристи от чужбина, не на българите, които теглят кредити, за да ходят на почивки. Човек за да тегли кредит за почивка първо е бедняк, второ е непоправим *** и трето не е способен да печели и да управлява и планира разумно животинския си живот.
69
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на 04.04 България ще светне в Червено!
68
2
 
5
 
! Отговори
ЦЦ преди 3 години
Тези хубавци не разбраха ли че протакането и замазването на положението просто води до верижна реакция която няма край......или сега да замажем до изборите за да напълним чекмеджетата пък после ще му мислим?
67
2
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Болима
66
5
 
8
 
! Отговори
реалист преди 3 години
много разбиращи писали тук , ама като ( ако ) се разболеят тичат и се жалват че мерки не били взети .
65
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната грешка на дебеловратите политици управляващи България.
64
10
 
6
 
! Отговори
Тиквата преди 3 години
Нема страшно, шъ ги минем с 200 ... в моргата
63
3
 
3
 
! Отговори
До 68 що така преди 3 години
Това може да е твоя си цел, но не и цел на управляващите, които вече не един път казаха, че целта им е да осигурят достатъчно Ковид легла в болниците. Така и става, мутрите закриват останалите отделения в болниците и ги превръщат в Ковид отделения. Това според мутрите решава проблема. А твоята цел си е твоя, а не на мутрите.
62
1
 
14
 
! Отговори
Че Гобара преди 3 години
Ама аз още от сега ги усещам хотелиерите как ще поискат държавни помощи и ваучери. Защото те давали работа на иляди българи. Значи ние за пореден път ще спасяваме муутрите по морето, които от години плащат смешни данъци, а бизнеса им е 80% нелегален. Разбирате ли как и да отидете и да не отидете на техните хотели, ние всички пак ще им платим. Ей това ще направи това правителство, е да има "стабилност". Ще ги храним до гроб.

Спонсорирани публикации