Злато и големи верижки - сред бижутата за пролет 2021

Вижте повече за тенденциите в аксесоарите, които ще носим
19 мар 2021 18:44, Иванка Гъркова
6
Злато и големи верижки - сред бижутата за пролет 2021
IStockphoto

Спомняте ли си златните ланци, които мутрите носеха преди години? А верижките със зодии или други по-обемни висулки? Ако сте сред любителите на златото и синджирите, с радост ще ви разкрием, че тези аксесоари отново са модерни. Независимо дали са истински или под формата на имитационна бижутерия, ще ги виждаме все по-често през пролетта.

 
Много модели се появиха на ревютата за пролет/лято 2021 със стилни ланци, обеци и гривни в златисто. Имаше и такива в сребристо, пише TZR и уточнява, че винтидж моделите, носени от нашите майки или баби през 70-те и 90-те, отново ще се търсят, с което преспокойно може да ги изровим от някоя забравена в килера кутия.
 
Ето няколко тенденции в бижутата за пролет 2021

1. Бижута на 2 и 3 реда
 
Докато преди близо 10 години си слагахме по един ланец на врата, сега се забелязва така наречената тенденция на „наслояване“ на няколко различни парчета. Така например подобно на Мадона, може да си купите позлатено колие, което се състои от три реда. Най-големият представлява дебели халки, образуващи верига, средният е тънка верижка, а последният е съставен от малки перлички, свързани от нежен златен синджир. Разбира се, ако обичате по-натруфените бижута, по тях може да има разнообразни висулки.
 
Междувременно, като продължение на тенденциите от миналата година, златните колиета с дребен акцент – малка перличка или симпатична висулка по средата, с два или три реда, ще продължат да се използват. Те отиват както на по-официални дрехи, така и на по-изискан костюм или вечерна рокля.
 
2. Висулки талисмани
 
Преди години да носиш буквата или своята зодия на синджира, бе доста модерно. Ето че тази тенденция се завръща, като ще я открием под формата на талисмани. Освен зодии, те могат да съдържат някои символи или магически думи.
 
Носейки бижута за късмет, любов, защита от зли очи или пък с назар бонджук (наричан и окото на Назар, синьото око), хората се чувстват по-защитени и спокойни. Зодиакалните знаци също са доста търсени, обяснява TZR Джил Хилър, която е дизайнер и експерт по винтидж бижута. 
 
Още за актуалните модели бижута ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации