Helpbook: Лунен пейзаж в елитен столичен квартал

Сигнал и от Варна за самоволно включване към улично осветление
25 мар 2021 18:36, Анисия Иванова
40

Разбити улици, огромни кратери, кални езера и порутени бордюри - обичайните "екстри“, с които се сблъскваме в платформата на Helpbook.info.

Изпратиха ни снимка от столичния квартал „Изток“, на която се вижда състоянието на настилката на централна улица в района. Подобна е гледката в целия квартал, а където кипи строителство е просто потресаващо, според автора на сигнала. Тежките камиони буквално са смлели настилката и са я превърнали в „лунен пейзаж“. Не по-различно е положението и на ул. "Гагарин" в същия квартал. Дупки, вода, кал - не може нито нормално да се придвижва пеша човек, нито да се шофира.

Не по-различна е обстановката в район „Младост“. В градинката пред жилищен блок има повалени храсти и дървета, които е нужно да се отстранят. Отделно, настилката е в ужасно състояние и има крещяща нужда от подмяна, докато не се е пребил някой или нещо още по-лошо.

Получихме притеснителен сигнал от варненския квартал „Аспарухово“, по повод самоволно включване към улично осветление. Ето какво пише нашият потребител: „Неработеща улична лампа пред улица "Найчо Цанов" 73-75 днес беше включена по комшийски към работещите лампи на улицата. Беше опънат към 60 м кабел и включена към мрежата лампа със стар, клатещ се метален стълб. Бяха рязани клони на дървета, намиращи се на свлачище. Всичко това бе извършено от нелицензиран/неоторизиран човек за тази дейност. Сега нямаме гаранция, че на следващия дъжд няма да тръгне ток по въпросния стълб. Освен това плафонът не е матиран и заслепява живущите“.

От район „Изгрев“ ни изпратиха адекватно предложение за подмяна на улична лампа, която не работи от години. Молбата е осветлението да се възстанови с енергоспестващо такова - с две тела така, че да може да се освети цялата пътека до входа, е апелът на автора на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
32591 преди 3 години
До Арогантен БогатирНеприложима е думичката "елитни" за райони без канализация. Това че там са се настанили богаташи, не прави кварталите елитни, защото богаташите ни са дълече от елитарното.
32
0
 
2
 
! Отговори
Арогантен Богатир преди 3 години
В софето елитни квартали нема. Навсекаде улиците са леш, *** и плъхове дебнат на всеки ъгъл и мирише на говвна. Защо мислите нито един себеуважаващ се цивилизован западняк не може да седи там повече от седмица две?
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета на тази община е от БСП и вече е постигнал видими резултати.
30
1
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Oще малко изчакайте, идат новите месии !
29
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 28Време е да се научиш на правопис.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :)прав си, но искам да допълня. България няма как да стане нормална държава докато София е столица. Трябват нови градове и ново планиране, а комунистически панелни гета като София и други трябва да бъдат приведени до кота нула.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърен народ сме и тва си е. След 15 века в Европа не си заслужихме мястото тук. Време е ние, синовете на Хан Аспарух, да си събираме чукалата и да се връщаме в северо-западен Иран при наще предци.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ!
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ управляват в София от 2005 година и това е резултатът
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е вие за някакви 2000 евро квадрата какво искате? Асфалт ли?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва и аз да се вържа към уличното осветление. Нощната ще ми излиза съвсем без пари.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа, работа, работа вече 14 години ГЕРБ работят в София.
21
5
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Ми не ходи в София като не ти харесва бе
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла София е така в резултат на 10 годишното управление на Фандъкова.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги ceляни, ама много злоба леете бре
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПак да кажа, мршо! Милион и половина сте! Ако толкова няма кой, значи наистина сте ... мрши!
17
2
 
14
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Кво мрънкате?! Не виждате ли че на места има и асфалт?
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милион и половина мрши сте в този отвратителен град!Толкова ли не можете да намерите един качествен за кмети още 100 качствени за обшинари?!?!??!Това не мога да разбера!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :)Що, ти къде живееш?Ама конкретно, не "на по-хубаво място".:)
14
4
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
До истина е. Що, преди ГЕРБ как беше? ***.