Рецептата Dnes: Италианско картофено гато

Огретен с гауда и пармезан
9 апр 2021 09:35, Илияна Николова
10
Рецептата Dnes: Италианско картофено гато
Снимка: istock

 Продукти:

500 г картофи
2 големи яйца
100 г настърган пармезан
100 г моцарела
100 г колбас по ваш избор
100 г сирене гауда
2-3 с.л. галета
зехтин
масло за намазване на тавата
 
Приготвяне:
 
Картофите се обелват и сваряват добре, след което се прецеждат, охлаждат и намачкват. Към тях се прибавят яйцата, 2 супени лъжици настърган пармезан, нарязаната на парчета моцарела, нарязаният колбас, около 1 супена лъжица зехтин, сол и черен пипер на вкус. Формата за печене се намазнява добре и се поръсва с галета. Изсипете половината смес и я разпределете равномерно. Покрийте я добре с нарязаната гауда, след което изсипете останалата част. Загладете добре и поръсете с настърган пармезан. Печете за около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

10
Още от СФФ 2020
Общуването на български, по-сложно и от "Уроци по немски"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наполетанско ястие. Много е вкусно
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зе гатоо фор зе шатоо
4
1
 
6
 
! Отговори
Иванова преди 1 седмица
Ами то- като пататник,но с вносно име!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На италиански гато - означава котка. Дори имат тв награда телегато.
2
1
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Гато (gateau) на френски значи торта или сладкиш, изобщо нещо сладко.
Няма салами, кашкавали и т.н. Най-малкото пак картофи!
1
0
 
6
 
! Отговори
така е преди 1 седмица
И ако сложите и кордофана и четвърт литър мому и ще е върха!Плюс шоколадови скаралетки!

Спонсорирани публикации