Отслабване с чай - възможно ли е?

Ето няколко вида, които да пиете
Обновена: 12 апр 2021 16:01 | 12 апр 2021 15:57, Дарена Найденова
21
Отслабване с чай - възможно ли е?
Pixabay

Чаят е напитка, която се харесва в целия свят. Може да го направите, като излеете гореща вода върху чаени листа и ги оставите да покиснат за няколко минути, така че вкусът им да се смеси с течността. Тази ароматна напитка най-често се приготвя от листата на Camellia sinensis – вид вечнозелен храст, характерен за Азия.

Пиенето на чай е свързано с много ползи за здравето, включително защита на клетките от увреждане и намаляване риска от сърдечни заболявания. Някои изследвания дори са установили, че напитката може да помогне в отслабването и в борбата с мазнините по корема. Установено е също, че някои видове чай са по-ефективни от други в борбата с килограмите.
 
Представяме ви шест вида чай, които ще ви помогнат за намаляването на телесните мазнини
 
1. Зелен чай
 
Зеленият чай е един от най-известните видове и е свързан с много здравословни ползи. Това също е един от най-ефективните чайове за отслабване, като съществуват сериозни доказателства за това.
 
В проучване от 2008 година, направено в продължение на 12 седмици, 60 затлъстели участници е трябвало да спазват стандартизирана диета, докато редовно пият зелен чай или плацебо. Резултатите показали, че хората, които пият чай са загубили 3,3 кг повече от групата, която е била на плацебо.
 
Друго проучване установява, че хората, които консумирали екстракт от зелен чай в продължение на 12 седмици, са имали значително намаляване на телесното тегло, телесните мазнини и обиколката на талията в сравнение с контролната група. Това може да се дължи на факта, че екстрактът от зелен чай е с високо съдържание на катехини – естествено срещащи се антиоксиданти, които могат да засилят метаболизма и да увеличат изгарянето на мазнини.
 
Същият ефект се отнася и за матча – силно концентриран вид прахообразен зелен чай, който съдържа подобни полезни съставки като обикновения зелен чай.
 
2. Пу Ер чай
 
Чаят Пу Ер е вид китайски черен чай, който е ферментирал. Често се предлага след хранене и има земен аромат, който става все по-силен с напредването на времето на съхранение. Някои проучвания показват, че този вид чай може да понижи кръвната захар и кръвните триглицериди.
 
Още за отслабването с чай ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник:Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Евелина Василева преди 2 години
Най - подходящите и най-вредните диети можете да видите тук: https://dietyc/naj-dobrite-i-naj-loshite-dieti-za-2021/
10
0
 
3
 
! Отговори
До 5: преди 3 години
Отслабването не е лесен процес. Най-вредното е да спреш да яденето. Ако е за детокс, защо не опита динената диета през лятото - има толкова много хора, които са отслабнали по този начин.Диетата е основна, но това трябва да бъде придружено със спорт - както вдигане на тежести, така и кардио.А сладкото есетствено, че отива около корема.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В аптеката:- Имате ли нещо за ефективно отслабване?- Да лепенки.- Къде се лепят?- На устата.
8
0
 
1
 
! Отговори
Чаят помага преди 3 години
Пиенето на горещ чай намалява апетита. Пробвайте да пиете горещ чай преди да седнете да се храните.
7
0
 
0
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
какъв чай - аз стопявам свинска Лой и я пия - казвам й течното злато!
6
0
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Виц: - О, скъпа, колко си отслабнала ?! Как успя? - Еми, картофи, моркови, лук ... - И , к'во, вариш, печеш ?! - Не , бе, копах :):):)
5
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
3 месеца само чай без захар и нищо друго.*** да ми кажеш как се кара само на чай.Опитах преди 5 г.,като бях с нормално тегло/за детокс/ издържах няколко дни и започнах да залитам.Подпрях със сурови ядки.Позакрепих се пак за кратко.8 месеца издържах без грам захар.После ми писна е сега вместо струнка съм свииинкя.Имам излишни само 4 кг.,но са на най-вредните място корема.Явно вече на 65 г.ще си ходя със сланинките, но младите да не го допускат.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да с глад е възможно
3
0
 
13
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Ако е само чай и нищо друго - да.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е, ако работите на чаената плантация.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три месеца само чай без захар и нищо друго! Ставаш струнка!

Спонсорирани публикации