Рулетката се завъртя: Румен Радев връчи мандата на ГЕРБ

Кандидатът за премиер е Даниел Митов
Обновена: 20 апр 2021 14:44 | 20 апр 2021 13:14, Камелия Цветанова
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителството на ГЕРБ, партията която получи най-много гласове на изборите на 4 април.
Още по темата

Кандидатът за премиер е Даниел Митов.

„Очаквам в срок от 7 дни да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на очакванията за справедливост, социална закрила и икономически растеж. Правителство, което да ръководи страната и да я изведе от настоящата криза“, обърна се към него държавният глава.

По-рано от болницата, където се намира заради спешна операция, премиерът в оставка Бойко Борисов съобщи състава на кабинета, който ще предложи ГЕРБ-СДС.  

В него влизат осем нови лица, останалите запазват министерските постове от правителството Борисов 3.
Томислав Дончев ще отговаря за еврофондовете.

Румен Христов - вицепремиер и министър на отбраната, Костадин Ангелов - министър на здравеопазването, Христо Терзийски - министър на вътрешните работи, Екатерина Захариева - външен министър, Кирил Ананиев - министър на финансите, Красимир Вълчев - министър на образованието, Любен Дилов-син - министър на туризма, Александър Иванов - министър на регионалното развитие и благоустройството, Деница Сачева - социален министър, Десислава Ахладова - министър на правосъдието, Десислава Танева - министър на земеделието, Жечо Станков - министър на икономиката, Делян Добрев - министър на енергетиката, Красен Кралев  - министър на спорта, Калин Вельов - министър на културата, Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, Росен Желязков - министър на транспорта.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОРЕДНИЯ НАЗНАЧЕН ОТ ДС "ЕВРОАТЛАНТИК"
121
10
 
7
 
! Отговори
asd преди 3 години
Вдигнат юмрук защо така дава мандата? Нали народа не искал ГЕРБ? Много е подло да се изкарват хора на площада и да се говори от името на народа. И е много опасно!
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли било ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКОТО правителство?Старото плюс Калин Вельов и Любо Дилов. И за това ББ (Битко Бибибков) си взе отпуск и си счупи крака
119
2
 
10
 
! Отговори
Че Гобара преди 3 години
Калин Вельов и Любен Дилов министри! Да направим шоуто пълно. НЕ че Тошко сценаристчето е по-малко шоу де ...
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Славчо трябваше да излезе да удари по масата и да каже: Сега аз поръчвам музиката всъщност тя е от мене и бонус балета и актьорите, а той се покри като мишле.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 115Тошето го представя, "големите" лидери се крият като мишки :))
116
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно в 13, 00 Митов получи мандата и в 13,01 вече го върна. На изпроводяк пРезидента му тегри един як депесарски шут...
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къдроглавата милиционерска овца и восточния хамелеон
114
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банда жалки клоуни. По-добре да върнат мандата веднага и да си ходят в цирка.
113
8
 
16
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Събудих се, и о какъв прекрасен пролетен ден. Но сгреших, че пуснах БНТ и о ужас, мутрата Хаджигенов ме учи на морал, веднага включвам БТВ и пак ужас, Костинбродската мутреса Мая Манолова Сетра Галева, се пени там. Не се реших да пусна НОВА ТВ, защото я на онова БСПелерастче Тошко Африкански, я на старата мома Дончева, щях да се натъкна. Денят ми вече не е хубав, щом мутрите победили само с 4%, са превзели целия ефир, какво ли щеше да е, ако имаха не 4% а 5%. Да гледаш другарката Мая Манолова как ти говори за морал, все едно пор-но звездата Чичолина, да разказва приказка на дечицат
112
3
 
13
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Аз ако бях на мястото на Дани, никога не бих вземала нещо, пипано от гнусните миризливи и крадливи ръце на Кауна... Отговор
111
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герп - ромска партия, символ на некадърността, неграмотността и алчността.
110
2
 
5
 
! Отговори
За заблудения преди 3 години
Щото народа го мрази затова е първа политическа сила.Защото народа го мрази затова и не пожела да излезе по улиците.Ти не си говорител на народа.Просто изпълняваш норматив.
109
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЗЖАЛВАНЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ И СЕРЖАНТИ С ПРОРУСКИ ВЪЗГЛЕДИ! ЗАБРАНА ДА НОСЯТ ОРЪЖИЕ ПОЖИЗНЕНО. ЗАБРАНА ДА НОСЯТ И СПОМЕНАВАТ СИМВОЛИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!
108
0
 
3
 
! Отговори
За 102 преди 3 години
Когато започнаха да блокират кръстовищата, едни шестима смешници като тебеизскочиха пред колата и блокираха кръстовището.Само че точно на това кръстовище полиция нямаше.В момента в който на първото хлапе му ударих два шамара, другите вече бяха избягали.Заедно с мене от колите бяха излезли още 20 човека.Едва ли някой от тях въобще е отишъл да гласува.
107
2
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
"Говоря' за Видеото от Болницата!!
106
1
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Немаше ли кой да му подскаже на тоя. Хубавите и переспективни дела се започват винаги сутрин . На обед цветето вече е оклюмало а в 13 ч.фатално се сгромолясва. Каквото е началото такъв ще е и края.Или никакво правителство или тримесечно.Само добре запомнете цифрите и милиардите които Бойко оставя в хазната- за да няма после именувам се....
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кофти е когато с ромските гласове си спечелил, същевременно не можеш да направиш нищо ... :)) Сега да видим дали "контузения" селинджър от Банкя ще се яви у парламенто, мейби ще има "***" и други професорски думи :))) Деси Атанасова ако се отврътне от идилията в Анадола, може да е взема за жена .... не знам защо е харесвам :))
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен2017 ГЕРБ са 1.2 милиона гласове2021 ГЕРБ+СДС са 800 хиляди Спад повече от 400 хиляди гласа защото и СДС имат.
103
7
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
От видеото с Борисов- се усеща омраза и страх -Той се страхува от партиен Преврат и няколко пъти намекна че ТОЙ е фактора -Че без него ГЕРБ не може да съществува- Говори им за Смелост-понеже всички са унили и изпаднали в страх ЗАЩОТО Народът ги мрази и ще има разследване на откраднатото-Борисов им обещава и някакво Бъдеще- Бъдеще в което Той пак Печели и става номер1 -Но вече дори слугите и теляците му -НЕ ВЯРВАТ В ТОВА! ТОЙ Е БИТА КАРТА И ДОРИ БАБИТЕ В ДРУГАТА СТАЯ -МУ СЕ СМЕЯТ НА ПРЕСТРУВКИТЕ!

Спонсорирани публикации