Рулетката се завъртя: Румен Радев връчи мандата на ГЕРБ

Кандидатът за премиер е Даниел Митов
Обновена: 20 апр 2021 14:44 | 20 апр 2021 13:14, Камелия Цветанова
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителството на ГЕРБ, партията която получи най-много гласове на изборите на 4 април.
Още по темата

Кандидатът за премиер е Даниел Митов.

„Очаквам в срок от 7 дни да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на очакванията за справедливост, социална закрила и икономически растеж. Правителство, което да ръководи страната и да я изведе от настоящата криза“, обърна се към него държавният глава.

По-рано от болницата, където се намира заради спешна операция, премиерът в оставка Бойко Борисов съобщи състава на кабинета, който ще предложи ГЕРБ-СДС.  

В него влизат осем нови лица, останалите запазват министерските постове от правителството Борисов 3.
Томислав Дончев ще отговаря за еврофондовете.

Румен Христов - вицепремиер и министър на отбраната, Костадин Ангелов - министър на здравеопазването, Христо Терзийски - министър на вътрешните работи, Екатерина Захариева - външен министър, Кирил Ананиев - министър на финансите, Красимир Вълчев - министър на образованието, Любен Дилов-син - министър на туризма, Александър Иванов - министър на регионалното развитие и благоустройството, Деница Сачева - социален министър, Десислава Ахладова - министър на правосъдието, Десислава Танева - министър на земеделието, Жечо Станков - министър на икономиката, Делян Добрев - министър на енергетиката, Красен Кралев  - министър на спорта, Калин Вельов - министър на културата, Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, Росен Желязков - министър на транспорта.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Предложените Любен Дилов-син за министър на кекс туризма и Калин Вельов,министър на халтурата са "топ" преложения-загубих ума и дума.
161
1
 
4
 
! Отговори
ot germaniq преди 2 години
Гледам с интерес какво става у нас.... и си правя изводи :1. ГЕРБ и да предложат кабинет .... никой не ги иска2. Чалгите са на ход и получават мандат .... съставят и представят кабинет...3. ГЕРБ гласуват ''ЗА'' кабинет на чалгите и ... кой ще е виновния от тук нататък .... познайте...4. ще гледаме сиира на тези дето врещяха цяло лятоГорко на глупавия избирател.
160
0
 
2
 
! Отговори
оо преди 2 години
До Анонимен Да не ти се налага да те симилират по същия начин. Но си прав. Нарочно го е направил. Имал си е проблем и сега е решил, че е време да се скрие. Щом е приел да го режат, представи си колко не му се иска да ходи при тези в парламента.
159
1
 
2
 
! Отговори
то преди 2 години
До Анонимен Наистина се нуждаем от нови избори..
158
4
 
1
 
! Отговори
мен преди 2 години
На снимка 1 - президента широко е отворил за прегръдка и цунки, но на снимка 2 е обиден, защото получава само здрависване.
157
5
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Хаха!Вече няма начин да не цъфнем и вържем с тиквените некадърници!Тиквата от ден на ден все по *** си ги намира!
156
3
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Мале, мале-ее, министър на културата...., даже не искам да му изписвам името. Добре, че няма да го огрее, че ще е такова затъване...
155
9
 
9
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Аз ако бях на мястото на Дани, никога не бих вземала нещо, пипано от гнусните миризливи и крадливи ръце на Кауна... Отговор
154
7
 
12
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Събудих се, и о какъв прекрасен пролетен ден. Но сгреших, че пуснах БНТ и о ужас, мутрата Хаджигенов ме учи на морал, веднага включвам БТВ и пак ужас, Костинбродската мутреса Мая Манолова Сетра Галева, се пени там. Не се реших да пусна НОВА ТВ, защото я на онова БСПелерастче Тошко Африкански, я на старата мома Дончева, щях да се натъкна. Денят ми вече не е хубав, щом мутрите победили само с 4%, са превзели целия ефир, какво ли щеше да е, ако имаха не 4% а 5%. Да гледаш другарката Мая Манолова как ти говори за морал, все едно пор-но звездата Чичолина, да разказва приказка на дечицат
153
0
 
4
 
! Отговори
man преди 2 години
*** народ - видими резултати.кофти мат'рял
152
6
 
7
 
! Отговори
до КУРнела нинова преди 2 години
Корнело, и аз имам няколко въпроса към теб:1. бойко ли ти плаща да прецакаш нещата на слави и бойко пак да се върне ?2. Ще успееш ли да свалиш избирателите на БСП до под 4 % ?3. Не те ли е срам, щото мен ме е срам от теб ?4. Вярно ли е, че си била член на СДС ?5. Квачка ли си ?Позодирам, че само на въпрос 3 отговорът е НЕ!
151
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сачева, Дилов, Вельов, Ангелков???.... ахахахаха, цирка от Банкя продължава
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕПОТАТИТЕ правете ПолитикаВодете ПРЕГОВОРИЗА ТОВ ВИ ИЗБРАХМЕ
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЛИТИК-Политиката е умението да се управлява полисът и действието по управлението, осъществява се организиран контрол над населението.Този процес може да се изразява в начина на получаване или поддържане на подкрепа за общи или обществени действия в правителствата, политиката се наблюдава при всички човешки групови взаимодействия, включително корпоративни, академични или религиозни. ПРЕГОВОРИ с други политически групировки
148
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави не изтървай МоментаПтичката веднъж каца на рамотоне минавай под моста
147
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛави сега е момента да станеш политикподкрепи ГЕРБ и оставаш в историята на България
146
1
 
10
 
! Отговори
бай Стамат преди 2 години
коя мисирка го измисли това "парламентарна рулетка"?не може на ясна процедура да казваш рулетка!
145
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова има последен ШАНСподкрепя ГЕРБ и се задържа 30 години в политиката
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 149Кажи, на мен също ми е интересно, как изведнъж се сдоби с оркестър и хора които да работят за него :)) Аз знам, но предполагам ще запознаеш зрителите :)
143
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова да подкрепи Борисовсамо така може да спаси старата изгнила партия БКП БСП

Спонсорирани публикации