Той е само на 18 г., а вече милиардер, има повече от Тръмп

Богатството на Кевин Давид Леман се оценява на $3,3 млрд.
24 апр 2021 14:03, Елка Василева
85
Той е само на 18 г., а вече милиардер, има повече от Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Германски тийнейджър е най-младият милиардер в света: Кевин Давид Леман е само на 18 години, но богатството му се оценява на 3,3 милиарда долара. А това е повече, отколкото притежава Доналд Тръмп, пише Дойче веле.

Той е само на 18 години, а последната класация на "Форбс" го нарежда на първо място сред най-младите милиардери в света: богатството на германския тийнейджър Кевин Давид Леман се оценява на 3,3 милиарда долара. Това е повече, отколкото притежава Доналд Тръмп.

Германският мултимилиардер е собственик на половината дялове от веригата дрогерии dm, която разполага с 3800 филиала, включително и в България. За dm по цял свят работят 62 000 души.

Бащата на Кевин Гюнтер Леман, който скоро ще стане на 80 години, прехвърля своите дялове на сина си още преди 4 години. Само че до септември 2020, когато наследникът навършил пълнолетие, те се управлявали от доверителен фонд.

И бащата, и синът последователно избягват публични изяви и се крият от медиите, които дори не разполагат с верифицирана снимка на Кевин Давид Леман. В мрежите се върти една-единствена мистериозна фотография на усмихнат млад човек в автомобил, но не се знае дали това наистина е съсобственикът на dm.

Кои са другите млади милиардери?

В класацията на "Форбс" младият германски милиардер измести 23-годишната американка Кайли Дженър, която до миналата година водеше листата на най-младите супербогати по света. Кайли Дженър е риалити-звезда със собствена козметична компания, която активно присъства в социалните мрежи. Тя е сестра на Ким Кардашиян, също риалити-звезда.

Една година по-възрастен от Дженър е китаецът Уанг Зелонг, чието наследствено богатство, натрупано в химическата индустрия, се изчислява на милиард и половина долара.

Приблизително на същата сума се оценява богатството и на норвежката Александра Андресен, наследила банков бизнес. В класацията на "Форбс" присъства и сестра ѝ Катарина Андресен. Сред най-младите милиардери е и американецът Остин Ръсъл, който основава стартъп в областта на електрониката с начален капитал 100 000 долара, а в момента притежава вече 2,4 милиарда.

Много след Мъск и Безос

Разбира се, в класацията на "Форбс" младите милиардери заемат скромни позиции в сравнение най-богатите хора по света. Кевин Давид Леман се класира чак на 925-о място сред общо 2755 милиардери в световен мащаб.

Германските милиардери никога досега не са били толкова много, колкото в момента: 136 на брой. "Форбс" изчислява богатството на хората в своята листа не само въз основа на стойността на бизнеса им. В сметката влиза още имуществото - къщи, яхти, произведения на изкуството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Слави има много пари ама пак е про.....с.т. Парите не са всичко.
24
0
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
1. Тези имат ли нащо общо с фалиралата бнака "Лемън Брадърс" ?2. Евреи ли са? Нали уж оня с мустачките ги бил унищожил , над 6 млн, пък и колко се преселили в Израел ?!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много повече хора са обеднели отколкото забогатели. Но говорят само за забогателите, за да праят реклама на капитализма. Като е толкова добре с пари ами нека напечатат за всички и кой колкото иска. Ама не дават нали, но го хвалят че е наследник.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нека оправя заглавието ви. "18 годишен наследник на верига магазини става най-младия милиардер в Германия"...некадърни... не съм сигурен, че мога да го нарека журналист.
21
4
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Всичко е пари и само пари и любовта е пари и здравето е пари и животе само и единствено пари!!!!!! И аз съм сигурен ,че някога в миналото ,си мислил по същия начин НО така се е случило в живота си,че си се провалил. Това не е най-лошото. По лошото е че си се отказал !!!!
20
0
 
14
 
! Отговори
Бай 100ян преди 2 години
Помислих,че ще прочета за някое младо ,умно и амбициозно момче, което е създало нещо уникално с което е подобрило начина ни на живот. А прочетох за хлапак наследник който не е изкарал 1 лв през живота си и на всичкото отгоре редовно се забърква с наркотици . Общо взето слаба журналистика !!
19
3
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Гроздето може да е кисело, но действително не всичко е пари. Е, това зависи от вярванията и ценностната система на един човек.
18
0
 
3
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Тея където са били във политиката са на правили цяло състояние за децата си а на обикновените хора Са ги пращали подяволите
17
0
 
3
 
! Отговори
Дочул човек селото преди 2 години
На НЕДКО БОНЕВ ОТ СЛ.РАВНО ПОЛЕ СА ОТКРАДНАТИ ИМОТИТЕ ОТ РОДНИНИТЕ МУ Наследниците са били много
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България трябва баща ти или *** е да е министър или посланик, или най добре и двете, и децата им стават моментално милионери. За това ще има лустрация на Райков, Плугчиева, Найденов, Паси и останалите тарикати скоро
15
0
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 2 години
А на Бати Боко му трябваха 3 мандата да може да настигне хлапето!
14
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Боли ме фара. Не всичко е пари.
13
2
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Това е некоректно!! Младежа не е изкарал и 1 евро. Всичко му е от наследство . В класацията трябва да бъдат включени само милярдери които сами са си направили парите. Невъзможно е да го сравнявате с Тръмп или който и да е друг милярдер който сам е направил богатството си !!!
12
0
 
10
 
! Отговори
пирамида преди 2 години
При фалита на еврейската банка Лимон братя в 2007 г. се изпариха трилиони долари и после трилиони напечатани в САЩ и ЕС и милиони нови милионери от печатниците.
11
2
 
3
 
! Отговори
Ядосана Майка777 преди 2 години
Богати и крадливи....
10
1
 
10
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Аматьори.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако таткото се бе споминал преди 17 години - щеше да постави абсолютен рекорд - Милиардер на 1 годинка!!!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в България вече има наследствени новоизлюпени дечица милионери. Все те са най-умните, най-можещте, все печелят конкурси, които без малко човек да си помисли, че са били писани като за тях.Икономиката и бизнеса винаги са диктували политиката, дори и без пряка намеса в другите страни.Дачев ревеше, че няма заварчици и давал добри пари, пък дъщеря му учи икономика и не пожела да осъществи българския "Флаш данс".
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да ги разпределя????? Имаш предвид на тимченко, усманов и сие нали?
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреисйки наследник. Баща му е братовчед на Ротшилт забогатял от войните.

Спонсорирани публикации