Провежда се 93-тата церемония по раздаването на наградите "Оскар"

Първата статуетка беше за Емералд Фенел за най-добър оригинален сценарий
Обновена: 26 апр 2021 07:04 | 26 апр 2021 05:32, Анисия Иванова
8
Провежда се 93-тата церемония по раздаването на наградите "Оскар"
Снимка: БГНЕС

В Лос Анджелис започна 93-тата церемония по раздаването на филмовите награди "Оскар". Тя беше открита от актрисата и режисьор Реджина Кинг.

Първата статуетка беше за Емералд Фенел за най-добър оригинален сценарий за филма "Момиче с потенциал": "Всичко, коeто мога да кажа е, че се опитвам много силно да не плача, което е ужасно трудно като англичанка, тъй като англичаните винаги плачат. Този филм беше направен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него напълно  своята гениалност, хумор и любов. Трябва да благодаря на толкова хора и се чувствам притеснена, че съм тук сама. "

"Оскар" за  най-добър адаптиран сценарий беше присъден на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън за филма "Бащата", а този за най-добър чуждестранен филм получи "Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг. Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля беше дадена на Даниел Калуя за изпълнението му във филма "Юда и черният месия".

Мария Бакалова не успя да спечели "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща женска роля. Наградата отиде Юн Ю-джун за участието й във филма "Минари".

Родената в Китай режисьорка Клои Чжао стана първата азиатка и втората в историята жена, спечелила "Оскар" за най-добра режисура. Това е първи "Оскар" за 39-годишната Чжао, която печели приза за лентата си "Земя на номади". Творбата разказва историята за възрастни американци, които пътуват с бус из страната, а самата Чжао заяви при получаването на статуетката.

"Оскар" за най-добър анимационен филм беше присъден на творбата "За душата". Тя разказва за приключенията на душата на музикант, която е отделена от тялото му в резултат на инцидент. 

"Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг спечели "Оскар" за най-добър международен филм Винтерберг изнесе при получаването на наградата кратко и емоционално слово. Той посвети наградата на дъщеря си Ида, загинала при автомобилна катастрофа, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Мелиса,ама ти имаш какво да преместиш ли? ...и ми говориш за транс тра ла ла
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, само дето вече никой не иска да ви гледа политическото кино. Холивуд стана като цк на бкп

Спонсорирани публикации