Тънка коса - какво да промените в грижата за нея?

Не пропускайте поставянето на балсама
1 май 2021 20:44, Иванка Гъркова
9
Тънка коса - какво да промените в грижата за нея?
IStockphoto
След обилното капене на косата, изтъняването ѝ е друг често срещан проблем в началото на пролетта. Той се наблюдава най-вече при хора, които не са се хранили разнообразно през зимата и имат недостиг на определени витамини и минерали. При други се наблюдава при хормонални проблеми, стрес или след боледуване и изтощаване на организма.
 
А когато косата изтънява и космените фоликули се променят, това води до допълнително косопад и още стрес. Получава се един затворен кръг, от който има излизане, ако посетите лекар навреме и промените начина си на живот.
 
Откъде да започнете, за да се справите с изтънялата коса?
 
Променете хранителния си режим
 
За да имате по-здрава, гъста и лъскава коса, ще трябва да преоцените начина, по който се храните. Осигурите ли на тялото си пресни плодове и зеленчуци, както и достатъчно вода и други течности за хидратация, ще усетите разликата.
 
Веднага щом забележите, че косата ви изтънява, увеличете приема на протеини на дневна база. Това означава да консумирате повече мляко и млечни продукти, яйца, боб, соя, пилешко месо и морски дарове, пише Bebeautiful.
 
Не пропускайте балсама
 
Понякога се къпем набързо и забравяме да си сложим балсам. Но това е грешка, с която само помагаме на косата да изтънее или капе.
 
Неизползването на този продукт за коса може да доведе до дехидратация, цъфтеж или начупване на краищата. Ето защо е добре да разчитате на балсам, който овлажнява и придава по-добра текстура на кичурите.
 
Правете си масаж на скалпа
 
Може би рядко го правите, но масажът на скалпа си има своите предимства. Той не само раздвижва кръвообращението в тази част на главата, а и влияе благоприятно за заздравяването на космените фоликули, което предотвратява изтъняване и косопад.
 
Правете бавни кръгови движения с върха на пръстите, така че да намалите стреса и да подобрите циркулацията на кръвта в скалпа. Масажът може да бъде на суха коса, с няколко капки бадемово или кокосово масло. Или пък под душа, докато разнасяте шампоана по главата.

Как да се храните, за да подхраните косата си, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Кофти гени Ганьо преди 2 години
Тънката коса е или резултат от лоши гени или от много гладувания...Кльощавите вижте кви са спаружени и косата им даже капе...Бели петна в мозъка,аааа извинете на темето исках да кажа!...Черната раса имат коси като въжета(и не само коси де...:),арабките-изобщо хората с добри гени се радват на красиви и здрави коси...И да се миете с кви ли не измислени шампоани-не се надявайте на чудеса!Гледайте да си миете косата-да не е все пак съвсем замазана,пък другото няма много смисъл в усилията...
1
0
 
3
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Извинете, защо искате Живко от Варна да не живее добре ? Не е ли най-добре да му бъди помогнато да живее добре, да има приятелка и да има и деца за в бъдеще ?!

Спонсорирани публикации