Лидерката на Black Lives Matters с имоти за милиони, но как?

Никой не се интересува от имотното й състояние
142
Лидерката на Black Lives Matters с имоти за милиони, но как?
Колаж: lovebylife.com

Патрис Хан-Калърс. Тя е един от основателите на въпросното движение Black Live Matters, тя е причината да видим толкова много протести в САЩ, включително тези в памет на Джордж Флойд, който бе скромно погребан в златен ковчег.

Тя е съоснователка на BLM през 2013 г., когато в САЩ оправдаха бял полицай, убил черен тийнейджър. След смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис миналата година, BLM се превърна в една от най-популярните организации за борба с расизма и расовото неравенство.

Ако през изминалата година сте наблюдавали неимоверното насилие, но не над цветнокожи, а над хора от европеидната раса и най-вероятно сте цъкали с език, защото насилието, обирите, изгарянето и виковете „Убийте първо белите!“, е преминало някакви граници, то за добрата работа има и цена, пише chr.bg.

Очевидно е, че ако успеете да разпалите една маса и я накарате да повярва, че е права, то шансовете ви да инкасирате приходи от новата идеология не са никак малко.

Патрис е едва на 37 години, но вече успя да закупи луксозни жилища из цяла Америка. Това е впечатляващо, имайки предвид основното й занимание – активист в НПО. Някои от основните ѝ активи включват луксозни апартаменти и къщи в курортни точки из страната, оценяващи се на сумата между 5 и 20 милиона долара, като това е информация на нейния брокер. Тя е придобила къща за 1.4 милиона долара, до която се достига по частен и охраняван път.

Локацията е Лос Анджелис, а срещу няколко хиляди квадрата е сигурно, че няма  да страда особено за онеправданите, след като разполага с красива панорама, луксозни изпълнения и още много други. Според информация от самия брокер, Топангския каньон има само още няколко къщи, които ще бъдат изцяло запазени за по-заможните собственици, сред които е очевидно и самата Патрис.

Хан-Калърс беше наречена измамница. Журналистът Джейсън Уитлок написа в Туитър: „Тя имаше много възможности къде да живее. Но избра едно от най-белите места в Калифорния. Сега тя ще има от кого да избира, за да се оплаква при толкова много бели ченгета и толкова много бели съседи. Ето, това е избор, брато!“

Писателят и активист за права на чернокожите Анди Нго припомни, че „Хан-Калърс се самоопредели като комунист и се застъпваше за премахването на законите на капитализма“.

Харченето на ресурси, които по принцип идват директно под формата на благотворителност и са предоставени от различни доброжелатели, започва да губи своята стойност, когато се инвестира в луксозни имоти. Вече има ангажирано независимо разследване, но щетите вече са направени. Любопитна подробност е, че Патрис закупува няколко имота, където афро-американското общество е едва от 1.8%.

Миналата година Патрис и нейната половинка Джаная закупуват четвърти имот – ранчо с частна самолетна писта и хангар, както и апартамент от 300 квадрата в малък частен квартал. Към това добавяме още един интересен имот на около 30 минути от Атланта, притежаващ вътрешен басейн, отново малка самолетна писта и още много други. Въпросното имение струва около 415 хиляди долара, закупен около 2 години след издаването на първите мемоари на дамата. През октомври активистката подписва 2-годишен договор с Уорнър Брадърс, в който ще продуцира гласове на афро-американци, които са били маргинализирани през годините. Не е известно дамата да е получавала някакво авансово заплащане при подписването на договорите.

Според информацията, имотната треска започва някъде през 2016 г. паралелно с нейната основна работа във въпросните организации за правата на афро-американци. Още същата година закупува жилище за 510 000 долара, а след това още едно за приблизително 800 000 долара.

Патрис се жени за своята половинка Джаная и очевидно обединяват не само личните си активи, но и тези, които са на двете организации – канадската и американската. През 2018 г. общият брой имоти е вече разширен с още 3 къщи. През 2020 г. добавят още малко водно пространство,  което е обвързано с луксозен курорт на  Бахамит, който притежава частна  марина, както и дизайнерско голф игрище. На тази територия имотите са с около 6 спални, частно кино и гледка към пристанището.

Цената остава тайна и се предоставят някои от своите сметки, за да може да започнат самите преговори. Сериозният въпрос е зададен от името на малцинството и онези, които успяха да обират безнаказано магазини, да проявяват своята агресия и да вярват, че всичко това е правилно.

Патрис е започнала живота си в малко апартаментче, живеейки с двамата си братя и сестра в Лос Анджелис.

Никой не може да каже как са закупувани сега луксозните имоти, никой не може да потвърди и кои са спонсорите.

На 37 години тя притежава луксозни имоти, при това без да може да докаже своите приходи, а и никой не се интересува.

След като през 2020 г. Джордж Флойд се превърна в звездата на протестите, които в последствие ще донесат между 90 милиона за организацията и още 21.7 милиона от други по-малки организации, като останалите дарения не се обявяват.

Някои хора от другата страна на организацията споделят, че Патрис е получила около 120 хиляди долара през 2013 г., когато се занимава с активизъм, публични речи и други, през 2019 г. не е написано никакво възнаграждение.

Самата тя също предпочита да не говори по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче забележете как прекрасната дама не си е купила имоти в квартали, обитавани от прекрасните и събратя по цвят на кожата, а се е ориентирала към квартали, където живеят само бели.Явно и тя не е ОК, всяки ден да става свидетел на престрелки, и неегра със смъкнати *** да продават крек пред къщата. Е те го правят, защото са онеправдани от белите, но...я за по-сигурно да си живеем при белугите :)) Голям смех!
76
0
 
18
 
! Отговори
от спонсори преди 2 години
и от социални помощи - е така се живурка ...
75
2
 
37
 
! Отговори
И сега преди 2 години
До Реалист Реално Байдънът не управлява. Решенията ги вземат трите вещици - Килърито,Камилата и Пелосито. Не напразно преди 300-400 години в англоезичния свят сагорили не толкова еретици,колкото вещици. Отрекоха се от традицията и сега вещиците играят сатанинско хоро.
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анджек де, бори се жената за равни права с белите - няма само те да имат луксозни имоти.
73
1
 
44
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Повдига ми се само като чуя думите " Неправителствена организация", " човешки права", "демокрация".
72
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купили си ранчо , живи да ги ожалуш а аз ходя блъскам за 800 лв
71
3
 
59
 
! Отговори
Хахахахахахаха преди 2 години
Значи, видите ли някой "борец" за права да Знаете, че се бори за банковата си сметка. А вие наливайте дарения. За имения:)))
70
2
 
48
 
! Отговори
Слона преди 2 години
А някой спомня ли с историята с "ХелпКарма" - най прозрачната платформа за събиране на средства за добри каузи, според рекламите ?Собствениците не са черни, не са били и от Елита на страната ни. Не са били комунисти, не са били от ДС ... и все пак са заделяли огромен процент от събираните дарения за лечението на болни деца за да си живеят охолно .
69
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е, това расистко движение БЛМ да потъне в забвение. Абсолютно политическо движение, което нанесе много щери на демокрацията и обществото!
68
1
 
28
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
Така е на всякъде по света, преди 2 години най-върлия комунист в Испания (до скоро заместник министър-председател) купиха с жена си , 250кв м къща за 600 000? в местност много далеч от избирателите .
67
5
 
32
 
! Отговори
еМигрант преди 2 години
До АнонименЗа българин, на когото чернокожите са му помогнали в живота дори със съвет или морална подкрепа в трудни моменти....Живея повече от 20г. на запад. Познавам хора от много раси и различно цветове.Нека ти кажа нещо...Мнението че ВСИЧКИ са едни и същи защото са ОТ ЕДИН ЦВЯТ, или изповядват някаква религия, или са от дадена националност НЕ Е ВЯРНО.Хората са различни. Да си добрър или лош не е етническа или религиозна особеност.Да, познавам ДОБРИ чернокожи, познавам и ЛОШИ...
66
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме над 2 милиона емигранта на запад.Искам да прочета поне един коментар на някого, който е направил приятелство с чернокожи хора или семейство. За българин, на когото чернокожите са му помогнали в живота дори със съвет или морална подкрепа в трудни моменти.Нека някой да каже за истинска дружба траяла поне 10 години.
65
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Нашия Копейкин не е ли същия? Има ли овце ще се намери кой да ги стриже
64
2
 
30
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 2 години
Вече стигаме до време , в което ще казваме , че жълтата раса е на изток , а черната раса е на запад ! В Африка са питекантропите , а на север остават само белите хора , но както е тръгнало и натам са се запътили черни орди.
63
2
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Да им е честит неокомунизма на американците ! Скоро Байдън ще се "пресели" в небесните ловни полета и на власт ще остане радикалната комунистка -индийка ! Та, какво си мислите , че ще се случи в Америка ? Отговаряме- каквото беше при нас след 1944 г. !!! Е, честито , американци!
62
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично българска черта е да гледа в чуждата паница и дрехите на хората. Ето че абериканците не са такива.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми сигурно й е било детската мечта това и е работила много усилено с пот на челото за да се закичи накрая с такава колекция.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eй простия човешки ум не разбра. Колкото и пари да имаш, заминаваш в трапа. Колкото и пари да имаш, все ..
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и балъциза милиони
58
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
BLM е създадено от демократите, а пари най-вероятно идват от технологичните монополисти Facebook, Google, Apple и Microsoft, основни спонсори на демократите, финансирали с 1.5 млрд. $, рекордно скъпа кампания на Байдън, или по-скоро анти-Тръмп истерична кампания. Целта е промиване на мозъци, заграбване на властта, тотален контрол, чрез внушава на страх от типа на Тръмп и републиканците са зло и ще ви избият. Плоски наивно-глуповати послания, адресирана към тълпата простаци - това е BLM.

Спонсорирани публикации