Грижа за къдравата коса - за какво да внимавате?

Избягвайте пресата за изправяне
3
Грижа за къдравата коса - за какво да внимавате?
IStockphoto

Вярно е, че повечето от нас вероятно ще изпитат някаква форма на косопад с напредването на възрастта, но има неща, които можем да направим, за да запазим дължината си, ако харесвате дългата си коса. И най-изненадващото е, че повечето от тези техники идват от рутинните ни грижи за косата, които сме използвали през детството си.

Докато в миналото нямахме изобилие от продукти, от които да избираме, тези, които имахме, най-вече действаха като уплътнители на косъма. И тъй като повечето от нас прекараха детството си с плитки и извити кичури, краищата ни винаги бяха прибрани и защитени, предотвратявайки щети.
 
Като възрастни обаче много от нас прекаляват с боядисването, горещите инструменти и какво ли още не, което оставя къдриците ни податливи на пречупване. Това също така допринася и за забавяне на растежа или напълно го спира. Именно затова от InStyle се обръщат към двама експерти, които разказват за най-добрите методи за поддържане на дължината на къдравата коса.

1. Поддържайте къдриците си хидратирани
 
Този съвет като че ли е познат на всеки. Текстурираната коса е по-крехка от другите видове и често се нуждае от допълнителна влага. В момента на пазара се предлагат различни продукти за хидратиране на косъма, като целта е да изберете най-подходящия за вас. Не забравяйте да започнете с такъв на водна основа, като след това използвате масло, което ще задържи влагата за по-дълго време.
 
2. По-рядко използвайте горещи уреди
 
Повечето от нас използват топлинни уреди от време на време, като е много важно да прилагате термозащитен спрей, за да сте в състояние да предотвратите каквито и да било повреди върху косата. Ако пък искате да оставите къдриците ви сами да изсъхнат след душ, трябва да имате малко повече търпение.
 
Още съвети за здравословен растеж на къдравата коса ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се внимава да не се изправи.
1
0
 
0
 
! Отговори
Kiffla преди 2 години
Това е много ценно! Най-накрая една полезна статия в този сайт!

Спонсорирани публикации