Как мотивират да си сложим ваксина? Пари, пици, бургери и лотария за $1 млн.

САЩ са най-креативни в офертите
16 май 2021 07:12, Александър Попов
97
Как мотивират да си сложим ваксина? Пари, пици, бургери и лотария за $1 млн.
Снимка: БГНЕС

Как да накараш хората да се ваксинират срещу коронавирус, особено ако имат предубеждение към тях? В редица страни предлагат одобрените препарати на нетрадиционни места - от молове и стадиони до увеселителни паркове. Също така взимат и любопитни мерки за насърчаване на ваксинационния процес. От САЩ до Русия, страните започват инициатива за мотивиране на хората, които все още се колебаят. Испанският ежедневник „Ту отро диарио“ представя някои от най-любопитните инициативи:

Сладолед в студена Русия

В Русия над 9,4 милиона души вече са напълно ваксинирани, но с напредването на кампанията смятат, че най-добрият начин да насърчат населението си да се ваксинира е да получат безплатен сладолед след манипулацията.

САЩ, царе на офертите за ваксинация

Няколко щата водят инициативи, които обикалят по света. Ню Йорк непрекъснато създава нови мерки, като предлага безплатни хамбургери и пържени картофи на ваксинирани граждани. Единственото необходимо е да представите картата, която потвърждава, че сте получили дозите. Но в „Голямата ябълка“, също се ползват отстъпки за посещение на зоопарка или пътуване с метро.

За мнозина ваксинирането е повод за празнуване и американската верига „Krispy Kreme Donuts“ раздава безплатни ежедневни понички през останалата част от годината на тези, които вече са получили дозите.

Спортните събития също добавят ефект - „Yankees and Mets“ не само предлагат ваксинации в дните на състезание, но и раздават билети за спортното събитие.

Но от всички предложения златния медал държи щата Охайо. Там ще се изтегли лотария за нито повече, нито по-малко от един милион долара на седмица сред хората, които се ваксинират. Тегленето ще се провежда в продължение на четири седмици и ще има само петима победители. Сред изискванията е да са пълнолетни, да живеят в Охайо и да са получили поне първата доза.

Безплатна пица в Израел

Израел е една от страните, която убедително води в плана за ваксинация. И сред мерките са възможността да се получи безплатно приготвена храна на всеки и дори някои барове раздават пици и бира.

Таблети в Йерусалим

От своя страна в град Йерусалим се разиграват таблети сред млади хора, които заведат родителите си или друг възрастен над 50 години, за да се ваксинират.

Пари в Сърбия

В Сърбия пък обещаха по 25 евро за сложена първа или втора доза ваксина до 31 май за всички над 16 години. Парите ще се изплащат след 1 юни, обяви президентът Александър Вучич. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ваксинираневаксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
9
 
! Отговори
До Ангел преди 2 години
Не ти ли прави впечатление, че само в България нищо не дават?Не просто не ти дават нищо, ами те плашат: "Ще мреш, ще те сложим в чувал, най-добрата ваксина е тази, която я има, абе ваксинирайте се с каквото ви предложат и не питайте много-много че току виж сте умрели! Няма умрял от ваксина." и прочие и прочие други небивалици!Не съм фен на Слави и не гласувам за него но в случая е прав - Няма такава държава като България, наистина!Дано случим следващите избори!
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България трябва да дават билетчета за търкане или тройка кебапчета и бира.
40
9
 
6
 
! Отговори
H преди 2 години
До АнонименАми защо не сметнете колко струва на държавата един 14-дневен блоничен за заболял от КОВИД плюс още да кажем два 10-дневни за карантина на членовете от семейството. Това е в случай, че няма уложнения. И колко струва ваксината. Ето мъде е изгодата.
39
9
 
7
 
! Отговори
Tялото преди 2 години
През 2020г в световен мащаб има почти 20 милиона починали повече от миналата година. В бедните държави хората си умират от ковид без да видят лекар.В момента има 1.3 милиарда ваксинирани. Най-дълго отложената лоша реакция от ваксина която е тествана в историята е 2 месеца. Има около 100 заподозрени да са починали от страничен ефект на ваксина.Ако предпочиташ да си пробваш късмета с вируса, правиш най-тъпия експеримент в живота си.
38
19
 
10
 
! Отговори
Много ум у българина преди 2 години
Няма кой да ни помогне като нация да не се затрием в следващите години.Чудя се как сме се съхранили 1300 години с такова първобитно съзнание и консерватизъм омраза към другия и непоклатима увереност в собственото величие и всезнание.Учудваме се че македонците ни плюят и ще ни вземат история но няма нужда да ни я вземат това ще стане по естествен път като си затрием нацията заради споменатите качества.Фактите Македония която почна преди 10дена ваксинирането има 8%ваксинирани а ние 10 а Албания 16
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бай ИванХич не се ваксинирай. На теб ваксина не може да ти помогне!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 и какво общо има Радев с твоята ваксина бре Иване? То си е твое лично решение! По същата логика мога да кажа,че ще се ваксинирам,ако ГЕРБ спре да иска и иска властта!-:))))
35
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Къде скрихте кебапчетата,другари?Ча-Аветата ще останат гладни..
34
8
 
33
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Само ни лъжат с тези ваксини. Ефектът от тях е за няколко месеца, след това изчезват антителата. Същото е и като прекараш вируса. И моля ти се хора ми се оплакват, че след ваксиниране веднага са се заразили с вируса, чак не е за вярване.
33
7
 
43
 
! Отговори
ww преди 2 години
две дози Астра зенка и безплатно погребение,добро възнаграждение
32
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатен обяд няма. След като инвестират толкова в бонуси за ваксина явно след това очакват да правят ваксинираните големи разходи за лекарства.
31
6
 
50
 
! Отговори
Не! преди 2 години
По голяма анти-реклама от това да ти дават пари за да се боднеш няма!
30
10
 
12
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Тук държавата осигурява безплатното, а не частна фирна с рекламна цел. Усещайте ги тези разлики. А не е даже безплатно, защото се плаща от бюджета, т.е. от нашите данъци. Както и много други безплатни неща като образованието до 12 ти клас. Но явно и от това повечето тук не сте се възползвали, че да не се минете.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А по един парцел 2 × 1 не дават ли, че при нас вече няма места.
28
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще я имам напредвид ваксината ако реша сам да приключа със себе си,че нещо почна всичко да ми писва..
27
1
 
21
 
! Отговори
Пак Айнщайн преди 2 години
Много сте бързи,ама пак да напиша за глупостта и вселената
26
7
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
В БГ НЕ ТИ ТРЯБВА МОТИВАЦИЯ И БОЙ ДА Е И ЕBАН ДА Е АМА НА АВАНТА ДА Е
25
1
 
25
 
! Отговори
Айнщайн преди 2 години
Само глупостта е безкрайна,за вселената е под въпрос
24
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44Стига сте ди измисляли! Аз познавам няколко човека изкарали "Ковид" и то тежко, с пневмония. Нито един от тях няма допълнителни дисгностицирани проблеми след оздравяванвто! Всички се лекуваха предимно по начина както са се лекували досега пневмони, никой не си замина и не влезе в болница! ;) Всички от преди болестта са със сериозни сърд. проблемии, някои с дабет, а повечето в напреднала възраст. Всичко е в лечението и ненавременното му започване !
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започнат да подаряват безплатно завещание и платен парцел в парка на вечността че поне човек да е спокоен хахаха.

Спонсорирани публикации