ЦСКА надви "Арда". Червените вдигнаха Купата на България

Успехът за победителите - с гол в 85-ата минута
Обновена: 19 май 2021 21:34 | 19 май 2021 21:32, Петя Славова
124

Снимка: БГНЕС

  ЦСКА е новият носител на Купата на България, след като на финала победи с 1:0 Арда Кърджали в напечен мач, игран на националния стадион "Васил Левски", предаде Gol.bg
Още по темата
.

Успехът за "червените" донесе резервата Бисмарк Чарлс с гол в 85-ата минута. Преди това хората на Николай Киров изпуснаха няколко чудесни възможности за гол и определено трябва да съжаляват, че загубиха първата си финална среща, защото играха с една идея по-добре.

Трофеят обаче отива в музея на стадион "Българска армия" и 21-ви за клуба, като само Левски има повече – 26. С победата ЦСКА си осигури участие и в Лигата на конференциите и сложи края на един успешен сезон, в който "армейците" играха в групите на Лига Европа, победиха Базел, Рома и на два пъти взеха Вечното дерби.

Николай Киров заложи на единадесет българи в стартовия си състъв. По фланговете действаха възстановените Спас Делев и Иван Коконов, на върха на атаката беше юношата на ЦСКА Тонислав Йорданов.

Иван Турицов беше единственият българин сред титулярите на ЦСКА, а Греъм Кери започна по лявото крило. Отдясно игра Джером Синклер, за голове се разчиташе на Жорди Кайседо, който преди финала имаше 8 попадения в 13 мача с "червения" екип във всички турнири.

През първото полувреме двата отбора действаха предпазливо и интересните положения не бяха много. Още в самото начало Федерико Варела беше оставен непокрит на далечната греда и стреля, но Иван Караджов се беше пласирал добре и спаси.

После битката преобладаваше и в 25-ата минута отново станахме свидетели на напечен момент. Тогава Емил Мартинов отправи страхотен удар, който влизаше точно под гредата, но Густаво Бусато с брилянтна намеса с една ръка изби. Секунди по-късно вратарят на ЦСКА отрази снаряд и на Иван Тилев.

След почти половин час игра Греъм Кери проби по левия фланг и центрира на границата на наказателното поле. Там Жорди Кайседо скочи, но милиметри го разделиха от топката. После "червените" имаха неоснователни претенции за дузпа, а в 38-ата минута Арда отново беше близо до гола.

Подаване на Спас Делев стигна до далечната греда, но в последния момент Юрген Матей изчисти пред Тонислав Йорданов. След почивката нещата на терена не се промениха. Кайседо отново не успя да засече хубава центриране, а в 58-ата минута шут на Делев от фаул премина покрай целта.

В 61-ата минута Любо Пенев се опита да раздвижи атаката на ЦСКА. Георги Йомов и Бисмарк Чарлс смениха съответно Джером Синклер и Кайседо. Малко по-късно Арда пропусна златен шанс да поведе. Емил Мартинов беше изведен на чиста позиция, но Бусато скъси ъгъла, което се оказа решаващо и парира удара на халфа.

Така се стигна до 85-ата минута, когато ЦСКА стигна до победата! Амос Юга с фамозен пас изведе Чарлс, който овладя на гърди и с бомбен удар матира Караджов за 1:0! Арда веднага се хвърли в атаки, но така и не успя да изравни и загуби финала.

Вижте още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Хххж преди 2 години
Като гледам на 90% от коментарите срещу ЦСКА вероятно са на онзи лудия Цеката
81
2
 
1
 
! Отговори
ТИРЕ е нов отбор преди 2 години
ТИРЕ е нов отбор, създаден незаконно от внуците на онази банда дето 1948г. създаде ЦДНВ. Тире е без нито една титла или купа. ТИРЕ е единственият отбор в света, имащ музей на Спортната слава на друг отбор, пълен с купи и червени петолъчки, какъвто дори в С.Корея, Китай и Куба нямат.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз за един приятел да питам, тази купа на литекса 5 ли е.
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Литекс. Винаги са били силен отбор.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не мога да разбера, какво общо има Левски с този мач!!!??? Та все Левски ви е в устата, това е нещо изкривено, патологично.
77
8
 
6
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЛИТЕКСИКИЯЦЕСЕКА НА ГРИШКО- ЗАХАР4ЕТО !!!!!!!!!!!!!
76
5
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До CSKA PRIDE OF BGАбе не ми е ясно, к'во толкова се радвате на Купата, като от колко години не сте ставали шампиони ?!И също не ми е ясно, защо всеки зачеквате Лески, без връзка с темата, май много се обичате ?!Това състояние да си луд фен на наякъв отбор, вярно си е болестно състояние и следва да се леуква, защото е опасно за обществото !!!И да знаете - и Вие сте виновни за състояниетона Бъгларския футбол, щото вместо да им обявите бойкот на всичките мутри, които управляват Българския футб
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво ги притеснява, че на Герен нямало козирка. Тия хора що не си гледат кочинката.
74
7
 
15
 
! Отговори
CSKA PRIDE OF BG преди 2 години
ЦСКА най-великия български отбор! Днес купа, догодина шампион!!! И само за статистиката:ЦСКА за 10 години 3 финала за купата 2 спечелени!Лесните от Подуене за 10 години 3 финала за купата 0 спечелени!...
73
16
 
6
 
! Отговори
НА РАЗДЯЛА преди 2 години
БАТАЛЬОНЪТ СЕ СТРОЯВА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ! ГРИШАТА СИ ЗАМИНАВА - СВИНКИТЕ КВИИЧАТ!
72
18
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Добре, че "Лудогорец" пускат гювеч и не се борят за Купата, че някой друг отбор да си вдигне самочувствието и се помисли за нещо повече !!!От колко години те са несменяем шампион, но винаги "отпадат" в мачовете за Купата - ако някой си мисли, че не е нарочно, да не се опитва да мисли !!!Тъй че по-полека с еуфорията от "победата", тя е подарена !!!
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези африкански герои ще ги помним с години..
70
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава тъпотия не бях виждала! Това ли с ви мерките.!
69
1
 
11
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
aбе, яле на гувядата тренеро избегал? май май ше има левски софия-първомай-виваком-мтел-сот161 а? давайте, коментирайте чорбата и си купувайте виртуални белети :)
68
7
 
7
 
! Отговори
???? преди 2 години
И какъв е тоя БГ-отбор ЦСКА ......................само с един българин???
67
10
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Централния спортен клуп на армията зе че фкара гол.Стъпи добри в джибрите. Джуров де го ибъ фгъза партизански
66
3
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
разбрахме от коментарите за чорбата. а сега кажете, като нема боце да влачи спонсоре, говедата с каскет -благово ли ше играят, или ше има #закривай. тоа добри джуровския президент баш ми се не види да е голем леевскалар
65
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време беше Литекс да вземе купата отново.
64
17
 
6
 
! Отговори
НА РАЗДЯЛА преди 2 години
БАТАЛЬОНЪТ СЕ СТРОЯВА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ!ГРИШАТА СИ ЗАМИНАВА - СВИНКИТЕ КВИИЧАТ!
63
18
 
11
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 2 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.

Спонсорирани публикации