Рецептата Dnes: Пица калцоне с пиле и моцарела

Италианска кухня
24 май 2021 08:38, Илияна Николова
25
Рецептата Dnes: Пица калцоне с пиле и моцарела
Снимка: istock

Продукти:

450 г пилешки гърди, нарязани
2 супени лъжици масло
60 мл соев сос
1 брой готово тесто за пица
2 супени лъжици зехтин
225 г настъргана моцарела
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Поставете пилешкото в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата до кипване. Намалете котлона и оставете пилешкото да се вари 15 минути. Прехвърлете го в купа, след като го отцедите. След това го накъсайте.
 
Разтопете маслото в тиган на средна към висока температура. Сложете в него пилешкото, соевия сос. Разбърквайте за 4-5 минути.
 
Разточете тестото за пицата върху набрашнена повърхност. Намажете с 1 лъжица зехтин. Разпръснете половината от настърганата моцарела върху тестото в средата му. След това разпръснете пилешкото. Покрийте с остатъка от моцарелата. Захлупете тестото във форма на калцоне. Притиснете с вилица краищата, за да запечатите тестото. Намажете със зехтин. Печете за 20-30 минути или до златисто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве тоя сусам от снимката къде е в рецептата, че нещо не се вижда?
2
8
 
0
 
! Отговори
Куцо пиле преди 2 години
Пица "Алцхаймер": най-добре разпръсква сиренето този, на когото му треперят ръцете.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря за рецептата. Любимата ми пица калцоне понякога я приготвям с домашно тесто, вместо пилешко поставям шунка, гъби от буркан и много риган плюс посочените продукти във вашата рецепта. Преди дни някой ми каза, че се получавало добре и в тиган, но не съм пробвала все още. Добър апетит!

Спонсорирани публикации