НАТО следи с безпокойство близките отношения между Москва и Минск

Беларус става все по-зависим от Русия, посочи Столтенберг
95
НАТО следи с безпокойство близките отношения между Москва и Минск
Снимка: БГНЕС

Държавите-членки на НАТО са сериозно обезпокоени от все по-тясното сътрудничество между Русия и Беларус през последните месеци, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Още по темата
В интервю пред германския "Велт ам Зонтаг" той изрази мнение, че Беларус "става все по-зависима" от Русия.

"НАТО е отбранителен алианс. Не искам да спекулирам, но ние сме бдителни и наблюдаваме много внимателно случващото се в Беларус", подчерта Столтенберг.

Той заяви, че при сериозен случай алиансът има готовност да защити всеки един от своите членове и да го защити от всякаква заплаха, която идва от страна на Минск и Москва.

На предстоящата среща на върха на НАТО в Брюксел със сигурност ще бъдат обсъдени и събитията в Беларус. Според Столтенберг, ще бъде преразгледано съществуващото споразумение за партньорство с Минск, което в голяма степен в момента е замразено, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
В НАТО по неволя преди 2 години
В момента малко по малко Мароко завладява територии от Испания. Започвайки с океанското дъно. И НАТО не си мърда пръста, защото Мароко има стратегически залежи от фосфати и изключителен договор със САЩ. НАТО е толкоз компрометирана политическа и военна организация, че служи само като спънка за увеличаване на отбраната на членовете си. Единственото, което постигат с приказките си и тъпите санкции е поетапното възстановяване на съветския съюз, като отбранителна и военна организация.
47
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
"НАТО е отбранителен алианс.Дали сърбите са на същото мнение?
46
2
 
6
 
! Отговори
до IQ 2.28 преди 2 години
Абе IQ 2.28, а защо ти не кажеш че индийците искат да сменят обратно самолетите и кораболетите за да си купят ориз и царевица. Маниплатораст си от всякъде. даже оКъзен ходиш по малка нужда
45
9
 
4
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
що нема статия, че индийците връщат атомна подводница на руснаците, щот не стаа? (след су30, су57 и с400)
44
1
 
6
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 2 години
Стига с тези въображаеми заплахи! Плашите гаргите.
43
0
 
3
 
! Отговори
ботоксът ботокцира преди 2 години
Тоя направо подлива вода срещу НАТо. Алянс от незнам си колко държави седящи на три континента държащо ООН, МЗД, МВФ, Океаните, Икономиката на света, абе за кво се сетиш всичкото си го имат хората; и тоя нещо кви ги е пил та си позволява да заплашва Алянса със съюз от две държави. Е това са тия оядени котета. Най-подходящ кадър за поста Генерален Командващ на НАТО е Г-н Цветан Цветанов, а може би Волен Сидеров?
42
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До 53 ами те направиха опит но Лукашенко не е Янкович а колкото Македонци те не са българи толкова и беларусите не са руснаци това че колонистите след преврата 17 година са оформили републики . А Брест са си поляци
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми ко ши прай ? Ши седи и ши следи . НЛО то булата вече е тествано как лети сага да следят за НЛО то буревестник. То е с много голям радиус на действие и заобикаля радарите така че ще могат да следят това НЛО от цялата територия на САЩ . Важното е да следят нещата от живота. Нали за тва им плащат ?
40
1
 
6
 
! Отговори
калчо преди 2 години
и българия все по зависима от америка
39
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 52. Ами нали именно на свободни и честни избори избраха Лукашенко. След което привържениците на опозиционерката, вероятно подклаждани отвън, предизвикаха протести. Народа си каза думата, какво искат още, нали е демокрация.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами че прибалтика е зависима от нато сащ това него виждате даже и дума не става вие ги карате да вървят против русия както бг прибалтика полша и украйна чехия
37
1
 
16
 
! Отговори
комитата преди 2 години
че тя и Русия с ебезпокои от вашите действия с цветни революции ололо нея и затова взема мерки
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""""НАТО следи с безпокойство близките отношения между Москва и Минск"""" Че, това си е пряка намеса във вътрешните работи не на една, а на две държави!!!! От къв х.. НАТО ще ще орпеделя взаимоотношенията между държавите??? Това не влиза във функциите на тази организация!
35
13
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
НАТО просто съобщава на Беларус, че а са си помислили да се закачат с някоя от съседните им държави членки на НАТО, а Лукашенко е увиснал на централня площад в Минск. Иначе им казват, че как точно ще ги окупират руснаците им е все тая, защото знаят, че това ще се случи. :))))
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Shark 51..Дадох го като пример че нещо се промени,как се промени е отделен въпрос,но имаше митинги,нямаше милиция която да окървави протестите.Дай възможност опозицията да си каже приоритетите и ако при едни свободни и честни избори си изберат Лукашенко,да им е жив и здрав.Но с репресии,с нови закони тъпчещи свободата на словото,не ставаАма той гледа кумира си...
33
1
 
10
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 46. Ами през 89та г. в България наистина нищо не стана. Поне не това, което очаквахме. Ако не си бил свидетел на събитията, не говори. Излъгаха цяло едно поколение, това стана в БГ през 89-та!! Едни комунисти махнаха други комунисти, за да дойдат те на власт. А дошлите на власт през 89та комунисти, които продължават и досега да са на власт, са много по-лоши от предишните. Затова България е на този хал! Трудно е да ви го обясни човек, особено когато знаете за това от една жена на опашката!
32
2
 
12
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 48. Под беларусите разбирам именно беларусите. Простестираха, вярно, но не допуснаха да се стига до кръвопролития. А онази, лидерката им, защо се крие в Литва? Поиска да се изживява като втората Юлия Тимошенко, която междувпрочем изобщо не е в Украйна. Защо ли заедно с боксьорчето са извън страната?? Подпалиха Украйна, взеха си надницата от ЦРУ и избягаха! Та и тази така искаше, но като видя, че няма да стане реши да се пръждоса. Хората искат да живеят по-добре, но не с цената на война!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продължавайте да наблюдавате,то аджеба НАТО и САЩ могат да нападат и да се дуят на малки държавици,а като опре до големите държави само наобикалят като хиени и деклараций и прокланмаций....
30
1
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ко стана с разследването за нахлуването в цеха...))
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо с безпокойство да се следи близките отношения между две БЛИЗКИ и съседни държави? А държавите са Русия и БелаРусия, че народите им са по-близки отколкото бяхме българи и макета едно време, почти един народ.

Спонсорирани публикации