Слънцезащита - с каква формула да изберете?

Ето повече за разликата между химична и минерална
0
Слънцезащита - с каква формула да изберете?
IStockphoto

Независимо дали сте избрали минерална, химическа или хибридна формула, експертите са съгласни, че редовното използване на слънцезащитни продукти е от първостепенно значение за предпазване на кожата. „Моята препоръка е да намерите крем, който обичате и да го използвате всеки ден“, казва дерматологът Мунийб Шах пред Allure. Допълва, че единственото правило е факторът на защита да бъде над 30.

В допълнение от предпазването от рак на кожата, целогодишното използване на слънцезащитни продукти е важна превантивна стъпка по отношение на козметичните проблеми, които се развиват с възрастта и се влошават при излагането на ултравиолетови лъчи. Хиперпигментацията (т. е. тъмни петна, лунички), образуването на белези и развитието на фини линии и бръчки могат да бъдат причинени и ускорени от излагането на ултравиолетови лъчи. Именно затова използването на слънцезащитен крем се счита за неизменна част от ежедневието на всеки от нас.
 
Изборът между минерални, химически или хибридни формули е мястото, където нещата се усложняват. В продължение на години решението между различните типове слънцезащитни продукти се свежда до няколко ясни плюсове и минуси. Решаващите фактори са текстурата на продукта, тенът на кожата и нейната чувствителност.
 
Ако например сте с по-тъмна кожа, минералните съставки често оставят пепеляв оттенък след себе си, което прави химическите продукти по-добрия вариант за вас. За тези с чувствителен тип кожа, минералните слънцезащитни продукти са решението.
 
Плюсове и минуси на минералните слънцезащитни кремове
 
Минералните слънцезащитни филтри, по-известни като неорганични слънцезащитни съставки, са цинков оксид и титанов диоксид. Поради техния физически отразяващ механизъм на защита, те не изискват 15-минутен прозорец, който да влезе в сила между нанасянето и излагането на ултравиолетови лъчи, както се прави при химическите продукти.
 
Още за двата вида слънцезащита ще откриете в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации