Сделката за Левски на финалната права, Диксън излезе от "нелегалност"

Бизнесменът обеща да инвестира 250 млн. долара
10 юни 2021 15:53, Александър Попов
147
Сделката за Левски на финалната права, Диксън излезе от "нелегалност"
Снимка: БГНЕС

Спряганият за нов собственик на Левски Джоузеф Диксън излезе от нелегалност и говори за намеренията си да инвестира в клуба.

По думите му сделката е на финалната права, като Диксън и партньорите му ще инвестират в клуба 250 милиона долара. Ще се изгради нов стадион, а Наско Сираков ще остане като президент. Важна роля в новия Левски ще има и Благой Георгиев, а фаворит за треньор е Станимир Стоилов. Ще бъде офериран и Павел Колев за поста на изпълнителен директор.

"Това е най-голямата спортна марка в България. Този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства в нов стадион и търговски център. Гледам на инвестицията като дългосрочна и клубът сам да се издържа. Дали аз ще съм собственик, или не - трябва това да стане. Не представлявам никого", заяви Диксън и допълни, че клубът е получил банкова документация, за да се придвижи купуването.

"В момента всичко е готово. Остават формалности. Това казват адвокатите ми. Акциите ще бъдат на името на българско дружество и ще бъдат контролирани от моя фирма в САЩ. Благо Георгиев ми каза, че Левски е най-големият клуб в България, с най-много фенове. Футболният клуб има доказателства за средствата, които ще бъдат инвестирани. Но няма да разкрия всички имена на моите партньори. Не искам да рискувам и да разваля отношенията с моите колеги.

Той се опита и да разсее съмненията сред привърженици и критици.

"Шеговито ли ви звучи всичко това? Защо тогава съм тук? Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако е шеговито? Действията говорят повече от думите. Разбирам ви, че имате опасения. В Левски знаят, че имам средствата и съм готов. Сериозен съм. Имам подкрепа от Левски и държавата. Дано имам и от страна на феновете", надява се Диксън.

"След години може и да продам клуба. Ще инвестирам рационално. Всичко обаче отнема време. Не съм казал, че няма да се инвестира и в селекция, но всичко ще стане, след като станем собственици", допълни англичанинът.

"За 36 месеца ще бъдат инвестирани тези 250 милиона. Но трябва и гаранция от държавата, че може да строим. Левски трябва да е конкурентен на другите водещи отбори. Държавата е собственик на стадиона. Левски (София) е институция. Отборът е обичан от толкова много хора! Такъв модел е приложен навсякъде в света. Трябва да се гарантира настоящето и бъдещето на клуба. Този модел вече е ползван в Рома. Не е само до оцеляването, Левски трябва да се издръжа сам за в бъдеще", каза още Диксън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никому неизвестен, бил даже на проби 2012та в цска където е разкаран, кръгла нула като футболер, близък до кралското семейство на кувейт да бее...как така никому неизвестен изведнъж идва с толкова много пари ..футбола явно наистина е само прикритие за наркотици, и какво ли още не. ПОНЕ СМЕНЕТЕ ИМЕТО НА ОТБОРА, ЧЕ ГО ПЕТНИТЕ,***.
64
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 2 години
Купуваш футболен отбор и първите думи са за земя и мол - червена лампа. Инвеститор ще дава 250 милиона, но се покрива в САЩ зад гърба на това момче - червена лампа. Момчето няма биография и име. Абе...дано да стане
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези американски бизнесмени, които ще инвестират в хобито на шиши и черепа? Не ставайте смешни
62
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Насо Ментата се покри, защото го чакаше яко събличане, пък след това не се знаеше какво може да го сполети...
61
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уви-Леуски пак изтеглиха късата клечка. Тоя ми се вижда по-апаш и от Сашо Апашо.....
60
0
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Ще строят мол, плащат сега 1 млн за земя която струва десетки. После продават всичко и така. А за лецки пак треторазрядна селекция и борба за влизане в топ 6.
59
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ми се ще да е поставено лице на някой. Не ми се верва да има много кинти. Не прилича на човек с много кинти. Освен това погледа му е доста объркан, като ли че седи за пръв път пред публика и камери.
58
0
 
34
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Тук цялата работа прилчиа на онзи, който купи от Иван Костов авиокомпания Балкан за 1 лев, продаде и активите за колкото милиуна можеше и после обяви фалит.
57
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютни *** сте, щом се връзвате на Източноиндийската компания.
56
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верувайте му бре тоя е Диксън гейт не е царя феик оня за 800дни оправи България тоя може и за по малко да оправи Левски
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом и благо Георгиев е в екипа, могат и колизеум да построят.
54
0
 
34
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Това момче веднага ми прилича на много свястно и на 100% е че ако вземе стадиона на Левски отбора го виждам да играе на стадиона във Своге до живот.Този мисли че тука живеят *** и балъци
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тия препрани 250 Милки ако поне 10-20% останат в клуба, ще е супер. Само Левски !
52
1
 
18
 
! Отговори
Стъклен дом преди 2 години
Да, ясно МОЛ с евентуално стадионче до него и отборче за атракция..... Ми то милионите само за МОЛ-а ще идат... а Левски за съжаление май ще е за параван. Дано не съм прав ..... *** те МОЛ-овете не станаха ли множко... ама статистиките показват че има доста скътани левчета по хорицата ... така че един допълнителен... То търговията най-лесното - не ти трябват инженери, разни умни глави..... да ти пречат...
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята е от стадион Васил Левски, да стане голем стадион Васил Левски и Голем МОЛ у Борисовата градина.Инвестицията ще си я върне само от мола в Борисовата градина с мноото парко места, а пък ФК-то... може и то нещо да намаже, та да не го юрнат хората да продава мола преди да си е върнал парите. И всичко туй, без да му се налага да купува земя в борисовата... само един фалирал клуб.
50
18
 
11
 
! Отговори
Поздрави! преди 2 години
Важното е, че Цска не съществува след 9.9.2016 г. !!!
49
0
 
24
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Бизнес плана е супер як.От 6 месеца те преговарят, в последните две седмици излиза, че бившия собственик е под ударите на закна Магнитски, но това никак не притеснява американските инвеститори :)Хахаха :)
48
1
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Поредния Лупи във футбола.
47
1
 
30
 
! Отговори
Ами хубаво преди 2 години
Ще строи Мол момчето ! Левски е за парлама !
46
1
 
23
 
! Отговори
md преди 2 години
хахахаха, 250 милиона! Това със сигурност няма как да е истина.

Спонсорирани публикации