Български лекар е част от екипа, спасил живота на Кристиан Ериксен

Това разкри бившият капитан на Лудогорец - Светослав Дяков
13 юни 2021 17:57, Анисия Иванова
43
Български лекар е част от екипа, спасил живота на Кристиан Ериксен
Снимка: Facebook

Лекарят на българския шампион Лудогорец Валентин Великов е бил сред хората, които са оказали помощ на Кристиан Ериксен по време на инфарктната ситуация в 42-ата минута на мача Дания – Финландия.

Той е бил на стадиона в ролята на допинг-ченге, каквато изпълнява от дълги години на големи форуми и мачове. Великов обаче е лекар и съвсем естествено се е присъединил към останалите си колеги, за да помогне, ако се наложи.

За ситуацията разкри бившият капитан на Лудогорец Светослав Дяков, който публикува в социалните мрежи текст с признателност към работата на Валентин Великов и останалите лекари.

Още по темата

Ето какво написа Светослав Дяков:

Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача (съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!

Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!!

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
и как точно преди 2 години
едно допинг-Ченге, при това не главното е помогнало не видях? Но за расиста с нежно име Съни Дяков това е материя непозната.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сигурен източник Ваксиниран е целия отбор в началото на месеца с Файзер
30
2
 
2
 
! Отговори
има си хас преди 2 години
Това за българския лекар го твърди Дяков. Градска легенда ми се струва. Станахме като макетата - на всяка манджа мерудия...
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи юнаци!
28
3
 
1
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Чудо голямо, ако беше български овчар можеше да се гордеем колко са умни и всестрано развити какви медицински познания имат българските овчари в случая обаче един доктор си свършил работата и господо какво чудо....а ако беше умрял пу пу пу ...а...какво щяхте да пишете....
27
1
 
3
 
! Отговори
Сигурен източник преди 2 години
Кристиян не е бил ваксиниран. Лъжа и манипулация!
26
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Пич !
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оф мале пази боже българин лекар.. Ериксен сам се е спасил въпреки некадърността на единия в екпиа
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран е целия отбор в началото на месеца с Файзер. Трудно е да се скрие, при положение че са си правили промоционални снимки и фесбук селфита.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кристиян не е бил ваксиниран. В дания ваксинирането върви по възраст отгоре надолу. Сега ваксинирват 40 годишните. На младите не им е дошъл реда още.
22
10
 
17
 
! Отговори
Миряна преди 2 години
Наша българска състезателка по фигурно пързаляне на 18 г.падна на тренировка и почина.Не си спомняте .защото повече от вас не сте били родени.Аз работех с майка й в една Софийска болница.Здравни работници бяхме.Това се случи преди 25г.Не свързва йте нещата с ваксината това е спасението от всички вирусни смъртоносни заболявания.Благодарите се на Луи Пастьор.
21
8
 
7
 
! Отговори
Миряна преди 2 години
Наша българска състезателка по фигурно пързаляне на 18 г.падна на тренировка и почина.Не си спомняте .защото повече от вас не сте били родени.Аз работех с майка й в една Софийска болница.Здравни работници бяхме.Това се случи преди 25г.Не свързвате нещата с ваксината това е спасението от всички вирусни смъртоносни заболявания.Благодарите се на Луи Пастор.
20
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да не си помисли, че има нещо общо с Пфайзера дето му сложиха. Неее, няма нищо общо, ама нищо.
19
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е съдбата на ваксинираните, за голямо съжаление. Лековерни хора....
18
1
 
28
 
! Отговори
Живеещ в Дания преди 2 години
Получил е стоп на сърцето. Няма инфаркт, няма миокардит, няма тромб! Гледах датските новини! Стига с допинги и ваксини! На всеки може да се случи, и на вас както си седите с бирата на дивана и на спортиста. Имаше късмет, отлични доктори, върнаха го от оня свят.
17
4
 
0
 
! Отговори
УАДА се е умълчала преди 2 години
Няма как да бъде иначе.
16
4
 
0
 
! Отговори
УАДА се е умълчала преди 2 години
Няма как да бъде иначе.
15
15
 
0
 
! Отговори
Пациентка преди 2 години
Допинг ченге помагал на колабирал получил инфаркт от допинг....Нормално за българските бели престилки че и по медийте се хвалят....Там си има ред кой трябва да оказва помощ и само простотии за капитана ,приятел му бил незнам кво си.Просто е минал курс по спешна помощ, което вероятно е задължително в тези страни след няколкото смътни случая.
14
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К. Ериксен - смъртоносна инжекция на файзър -12 дена преди мача. Заравяйте главата дълбоко в пясъка, само така ще сте спокойни! Като не знаете нищо!
13
6
 
23
 
! Отговори
Пълна гнус преди 2 години
В същото време Бъллгария има една от най-голямата смъртност в света от КОВИД, а също така и от сърдечно-съдови заболявания. Българите се гнусяхме от военно-престъпниците в Косово като Хашим Тачи, които разфасоваха военнопленници за органи на запад, а междувременно български болници правеха същите престъпления с бедняци попаднали в безизходица.

Спонсорирани публикации