Китайски шпионин е предал информация, подкрепяща теорията, че COVID-19 е изпуснат от лаборатория

Твърди се, че това е 57-годишният Дон Джингвей
20 юни 2021 17:15, Нели Христова
77
Китайски шпионин е предал информация, подкрепяща теорията, че COVID-19 е изпуснат от лаборатория
Снимка: Pixabay

Твърди се, че един от най-добрите шпиони на Китай е дезертирал в САЩ и вероятно е предал на разузнавателните агенции информация, подкрепяща теорията, че коронавирусът е изпуснат от лаборатория, пише британският вестник The Times, цитиран от Агенция "Фокус".

Говори се, че 57-годишният Дон Джингвей, заместник-министър на държавната сигурност в Пекин, е пристигнал в САЩ с дъщеря си през февруари, след като първо е отлетял за Хонконг. Ако това бъде потвърдено, той ще бъде най-високопоставеният китайски служител, който някога е преминал на страната на САЩ.

Името на Дон рядко се появява в англоезичните китайски медии. Вчера обаче той беше споменат от South China Morning Post, базирания в Хонконг вестник, където той нарежда на китайските разузнавателни служби да „засилят усилията си за издирване на чуждестранни агенти и собствени служители, които са в сговор с „антикитайски “сили“.

Съобщава се, че коментарите са направени на конференция за шпионажа в петък. Уебсайтът на вестника предостави своя доклад на Централната комисия за политически и правни въпроси, която контролира всички правоприлагащи органи, но не пусна негова снимка на конференцията и не каза къде се е състояла тя.

Въпреки че историята не разглежда слуховете за дезертирането му, в информацията се казва, че „22-годишен студент по журналистика, идентифициран само с фамилията си Тиан, (е) обвинен в предоставяне на информация на неназована западна държава, за да „очерни“ Китай“.

Някои наблюдатели видяха това като едва прикрит опит да се оборят слуховете за дезертирането на Дон. Единият източник „Цитирането на Дон от събитие в петък със сигурност ще бъде наистина добър двоен блъф, ако той е дезертирал.“

Дон е служител в кариерата с дългогодишен опит в китайското министерство на сигурността. Акаунтите в социалните медии на антикомунистически активисти кипят от спекулации за него. Хан Лианчао, продемократичен активист, който дезертира през 1989 г. след събитията на площад Тянанмън, твърди, че Дон е бил обсъждан по време на преговорите между САЩ и Китай в Аляска през март.

Ван И, китайският външен министър, е поискал Дон да бъде екстрадиран - искане, което е било отхвърлено от американския държавен секретар Антъни Блинкен. Висш служител на администрацията вчера обаче отрече да е имало подобна дискусия в Аляска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц. Петрова разкри, че оригиналният щам А не е възникнал в Китай, а в Австралия и след мутация отишъл в китайския град Ухан. Щам В заразява цял Китай и цяла Азия. Оригиналният щам А е най-разпространен в Австралия и в САЩ, а от китайския щам В се е появил третият щам С, който заразява цяла Европа. Доц. Петрова каза това преди месеци и по онова време не бяха излезли още имената на вируса с гръцки букви. Но е много вероятно (л.мнение) щом е най-разпространен в САЩ ориг.щам да е изпуснат от там
35
8
 
8
 
! Отговори
6 преди 2 години
Конспиративни теории за простолюдието!Американска оферта!Когато държавите изпаднат в тежка криза техните управници изнасят проблемите навън с войни и подобни псевдонаучни лъжи!
34
11
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Юдео-масоните пуснаха вируса с цел да избият възрастното население на планетата. Бойко (Барух) Борисов знаеше това и затова, както сам си призна "оставил вирусът да вилнее", резултатите са видими за всички.
33
5
 
7
 
! Отговори
Луппен преди 2 години
Само Луд може да Бяга от Раят на Китайският Комунизъм! Още повече в Африканската Колония на Юдея!!
32
3
 
23
 
! Отговори
абсурд преди 2 години
Изпуснат е, но не случайно. В тези лаборатории има такива вируси, които могат да затрият земята. Като се има предвид, че коронавирусът не е чак толкова заразен е абсолютно невъзможно да е изпуснат случайно.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, ние щото не знаехме, та трябваше специално некъф актьор да се прави на шпионин и да издаде тайната! Да бяха питали, щяхме да им кажем! А чия е лабораторията да им кажем ли или ще чакат друг "шпионин" да издаде още нещо? Или тоя въпрос е малко неудобен?
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бягат бе? И все в една посока бягат.
29
5
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Ами ако дезертира някой американец
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,, Твърди се.. '',, говори се.. '' Краварска им работа.
27
4
 
9
 
! Отговори
Китай Победи преди 2 години
време е Юдею-Семитите от Ню Йорк да се преместят в Шанхай, Западните им Гостоприемници са в последните си дни! След 1000 години, Белите като се изчистят от *** може и да са Велики Отново!!
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и някой им вярва???!!! тоя "шпионин" е от същото издателство, като английския "новичок"!
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При условие, че Джордж Сорос е финансирал лабораторията в Ухан. Напълно е възможно вируса да е култивиран при лабораторни условия и "случайно" изпуснат за световен тест. Господин Джорж Сорос като световен меценат инвистира в научни разработки по цял свят.
24
2
 
13
 
! Отговори
Троянски Кон преди 2 години
поредният Китайски агент успешно инсталиран в САЩ!
23
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 22 Прав си, *** в Китай почти не съм виждал, а пък *** квартал хептем
22
2
 
0
 
! Отговори
И рече Симеон 2: преди 2 години
"*** гадно - бий се като мъж"Кой го казва само!
21
3
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Щерю, Щерю, наивен си, щом още не си разбрал, че Китай не плаща на никой - всички плащат на Китай!
20
3
 
1
 
! Отговори
Този е преди 2 години
НадЦенил Джендрифицираният Запад - трябваше да си стои при Великият Лидер Жи, който опложда като истински мъж млади китайки за да създава следващото поколение от Пролетарии - Милиардери! в момента в големите китайски градове, всеки 10-ти и Милионер в Бетджаминки, а скоро всеки 5-ти!!
19
5
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Сега Китай солено да плащат с десетилетия пари на целия свят...
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По съм склонен да вярвам, че Китайски министър ще забегне в САЩ и ще заживее е имение някъде из Колорадо. От колкото, че Американски конгресмен ще избяга в Китай и ще живее в луксозна панелка в Шанхай. Бил съм и в двете държави и честно да си призная ако трябва да избирам къде да живя.. Ще избера САЩ. Защо във всеки град в САЩ има китайски квартал, а в нито един Китайски град няма Американски квартал?? Да помислим..
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът основно се разработваше за русняци, но не остана време да се довърши. Сега постепенно мутира и вчера в Москва имаше най-много заразени от началото на пандемията. В много случаи се оказа и че ваксините не действат, защото има доста заболели с ваксинации. Но крайният резултат трябваше да бъде пандемия опустушаваща Сибир. Изпускането му ... работата!

Спонсорирани публикации