Учен установи, че ранните данни за COVID-19 са изтрити от базите данни

Според него има и по-ранни огнища от това на пазара в Ухан
26 юни 2021 17:13, Нели Христова
47
Учен установи, че ранните данни за COVID-19 са изтрити от базите данни
Снимка: Pixabay

Водещ американски учен откри, че ранните последователности на генома на коронавируса, представени от китайски изследовател, са били изтрити от споделена база данни.

Джеси Блум, изследовател от онкологичния център на Фред Хътчинсън в Сиатъл, публикува статия, в която твърди, че е открил, че генетичните последователности, взети от ранните случаи на коронавирус в Китай, са били изтрити от базата данни на Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Той успя да възстанови файловете от Google Cloud, за да установи, че някои от ранните случаи в китайския град Ухан са генетично различни от вариантите, които в крайна сметка се разпространяват, за да причинят пандемията.

Блум казва, че данните не хвърлят повече светлина върху това дали вирусът се е разпространил естествено от животни върху хора, или дали е резултат от лабораторно изтичане.

"Това проучване не предоставя никакви допълнителни сериозни доказателства в полза нито на естествената зооноза, нито на лабораторна катастрофа", обяснява Блум пред CNN. "По-скоро показва, че има допълнителни последователности от сравнително ранно огнище, които все още са неизвестни и в някои случаи става дума за мутации, които предполагат, че вероятно са еволюционно по-стари от вируса, плъзнал на пазара за морски дарове в Хуанан. "

В статия за предпечат, публикуван на bioRxiv, Блум пише: "Възстановявам изтритите файлове от Google Cloud и възстановявам частични последователности на 13 ранни епидемични вируса. Филогенетичният анализ на тези последователности в контекста на внимателно коментирани съществуващи данни предполага, че последователностите на пазара на морски дарове в Хуанан, които са във фокуса на съвместния доклад на СЗО и Китай, не са напълно представителни за вирусите в Ухан в началото на епидемията.

"Вместо това родоначалникът на известни SARS-CoV-2 последователности вероятно съдържа три мутации по отношение на вирусите от пазара, което го прави по-подобен на коронавирусите, които се срещат у прилепите.

Той продължава да очертава последиците от своите изследвания в дълга нишка в Twitter.

"Първо, фактът, че този набор от данни е изтрит, трябва да ни накара да се съмняваме, че всички други подходящи ранни последователности от Ухан са споделени. Вече знаем, че много лаборатории в Китай са получили заповед да унищожат ранни проби", пише още Блум.

"Второто основно значение е, че може да е възможно да се получи допълнителна информация за ранното разпространение на SARSCoV2 в Ухан, дори ако усилията за повече разследвания на място са затруднени.“

Последователностите са премахнати през юни 2020 г. по искане на китайския следовател, който първоначално ги представи през март същата година, потвърждава NIH пред CNN. В изявлението се казва, че това е стандартна практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен това ме кара да си мисля, че ако още есента на 2019 е имало случаи и не е била обявена някаква пандемия или съмнения при мега висока смъртност от "пневмония", значи вирусът изобщо не е толкова опасен за колкото ни го представят. Надуха балона, сега рекламират ежечасно ваксините. Много са се загрижили за нас.
37
0
 
3
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
До Анонимния Спец по РНК ваксините: Първо чрез ензим наречен обратна транскриптаза РНК-то се променя в ДНК ти и ставаш ГМО. Тези промени са завинаги. После вече твоето ДНК започва да произвежда Спайк протеина (който дори псевдо-недоучените обявиха за опасен), защото ДНК-то е фабриката за белтъци а иРНК дава само алгоритъма. Затова сега в кръвта на фъксинираните се доказва наличие на спайк протеина, което значи че той може да иде навсякъде по тялото. Та така след фъксина ставаш "серопозитивен".
36
0
 
3
 
! Отговори
ВЪЗМОЖНО Е преди 2 години
Самият вирус да е ИЗТРИТ и да няма вирус, а обикновен грип от който също могат някои хора да умират и също така от глад и мизерия умрелите за година са милиони !!! Неудобните неща винаги се крият.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"След третия ден няма нищо от ваксината в тялото"Ама как ти нацъкAха минусите форумните експерти :D
34
1
 
2
 
! Отговори
О хо хо до 36 преди 2 години
Да, на третия ден няма нищо от Ваксината / иРнк/ , но до 15ия ден СЕ СЪЗДАВАТ АНТИТЕЛА И ТЕ СА В ТЯЛОТО, КОГАТО СЕ ВКАРВА ЗА ВТОРИ ПЪТ иРнк, така че теренът, на който действа втората доза е РАЗЛИЧЕН в сравнение с преди първата. И това ИМА значение!
33
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 2 години
Мисълта ти тече гладко и поетично.Не е зле да посетиш психиатър , ако не са превод някакъв "писаниниците " ти.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ранни вируси,че споделени с файлове изтрити за неразпространение заради които два тайландски самолета паднаха свалени понеже превозвали сред пътниците медицински екипи вирусолози,епидемиолози,микробиолози,инфекционисти,инженери генитици и прочие специалисти по геноми,гени,че на вируси,като за тях групи от екипи се спомена неофициално за полет МН-370 паднал на път за Китай в Идийски океан и официално за полет МН-17 свален в Украйна и медиците изпопадали там в дворовете на селото в страни от
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След ваксиниране с рнк ,частиците се унищожават от клетката до третия ден. Имунната система е получила информация. Задачата е изпълнена. След третия ден няма нищо от ваксината в тялото. Втората ваксина е бустер. Още едно стимулиране за още по силен и по дълъг имунитет. Не е вярно, че антителата са по малко след втората. Има десетки хиляди публикации и проучвания ,които го доказват.
30
1
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Има нещо насочващо към ИСТИНАТА, ЗА ДА ГО ТРИЯТ. ЛОГИЧНО Е.
29
4
 
9
 
! Отговори
Всъщност до 32 преди 2 години
Ами НЕ. Бързо мутиращ вирус НЕ го лови ваксина!!! Справка - Хив вирус!!! Още не е изобретена ефективна ваксина за Спин. Моите подозрения са, че в Ухан е направен лабораторен опит за ваксина против хив като са комбинирали обикновени и уж неопасни коронавируси с части от хив. Това е опит за векторна ваксина точно като АЗ и Спутник. Така мисля.
28
6
 
4
 
! Отговори
999 до 27 преди 2 години
Ами да ти кажа - има логика. При първата имунизация се създават антитела, а при втората - вече създадените антитела разграждат вкараната иРнк, защото я разпознават, така АТ ще намаляват, вместо да се увеличават. Логично. Затова и в Израел от новозаразените - 40% са от напълно имунизираните.
27
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуствен или естествен , единственото решение е ваксината. Няма друг начин. Антивирусни ефективни лекарства няма открити. Има само регенерон, но то е антитела и струва 160 000 долара за 1 пациент.
26
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе този вирус е създаден от човек в лаборатория-ФАКТ!Кой каквото ще да ми разправя,аз съм убеден в това!!!!Никакви прилепи,пазари и прескачане от прилеп към човек не са верни.Това е за пред света оправдание за да са мирни хората.
25
3
 
20
 
! Отговори
Додо преди 2 години
До Калинка, Калинка МаяСмешно ти е, но не е никак смешно. Отровната инжекция убива много хора, а това не е за смях! А корпоративно контролираните корпоративни медии на Запад и папагалите им по света започнаха на час по лъжичка да излюват камъчето. Интересно е докъде ще стигнат, и дали изобщо ще се спре с масовата агит-пропаганда за отровната инжекция, или ще продължават натиска да инжектират дори деца, което правят в момента!
24
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния поръчков учен на Москва.
23
0
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Какво е ....ОЗДЪ. Още задявам девойки или някаква неграмотна глупост или обида.
22
4
 
19
 
! Отговори
Калинка, Калинка Мая преди 2 години
Последните Изследвания показват, че 2-рата Доза на Пфайзер вместо да увеличава, Намалява Антителатата - да се смееш ли, да плачеш ли?!също другата новина от САЩ - статистиката към момента показва, че 50 000 ваксинирани спасяват 1 загубен живот от КОВИД, но причиняват 3 смъртни случая в следствие на странични ефекти - тука вече си падам от смях!!освен това, това показва, че за 7-8 милиона държава, при 50 000 ваксинирани спасяват 1 живот, то 100 000 са 2, 8 милиано - са 160 спасени,Пълен Фалш!
21
9
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Да бе и като им е такава целта на Щатите, те дадоха стотици хиляди жертви от това вирусче. Мразя *** и недомислени коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
ne se vaksiniraITE PREDI MALKO SASTEKA SPODELI CE SE CUSVA ZLLE OT FHASER VAKSINNATA NE VYARVAITE
19
9
 
21
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Всичко е създадено в лаборатория в Ухан, ама се правят на ударени, че не са те. Изпълняват поръчка на САЩ за милиарди. Целта е САЩ да владее света с този вирус, ваксини и маски.

Спонсорирани публикации