Горещини, суха кожа, дехидратация... Яжте диня!

Ето защо плодът е толкова полезен през този сезон
10 юли 2021 09:21, Иванка Гъркова
8
Горещини, суха кожа, дехидратация... Яжте диня!
IStockphoto

Лятото предлага разнообразие от плодове, които мнозина от нас похапват с удоволствие. Но ако попитате няколко човека кой е любимият им, със сигурност по-голямата част от тях ще отговорят, че това е динята. И има защо – сладка и разхлаждаща, тя се консумира с удоволствие в горещините.

 
Динята е най-добрият източник на вода сред плодовете – цели 92% от съдържанието. А според информация на Healthline, тя е пълна с полезни витамини като количеството на А и С е най-голямо. Освен това в нея има минерали като магнезий, калий и други важни хранителни вещества, например фибрите, които насърчават отслабването. Но не си мислете, че трябва да я консумираме само заради това нейно предимство.
 
Ето няколко оложителни промени, които се случват в тялото ви, когато ядете диня:
 
1. Качествено хидратиране
 
През лятото тялото отделя най-голямо количество вода чрез потта. А в топлото време човек може да загуби доста течности. За да си ги набави отново и да поддържа нормално ниво на хидратация, е добре да яде диня, защото, както стана ясно, по-голямата част от нея е вода.
 
Добре хидратираният организъм не изпитва неразположения като умора, главоболие, раздразнение и може да се детоксикира по-лесно. От друга страна, колкото повече вода достига до клетките, толкова по-хубава и здрава е кожата.
 
2. По-сияйна кожа
 
И като стана дума за кожа, ето и друго предимство от консумацията на диня – за нейната правилна грижа в горещините, когато може да изгори или да стане по-суха.
 
Съдържаща витамин С, динята спомага за производството на колаген в кожата. А той е много важен компонент за клетъчната структура и имунната функция, отговарящи за състоянието на най-големия орган на тялото.
 
Освен това, яденето на диня помага и за зарастването на рани и пъпки, както и за намаляване на уврежданията, отново благодарение на витамините в нея.
 
Още за ползите от консумацията на диня, ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Студен таратор също е перфектен за горещините и срещу обезводняване, киселото мляко(детоксиращо и с полезни бактерии), водата, краставиците(които също съдържат много вода) ,орехите(съдържащи йод), магданоза(съдържащ витамин С)! И е още по-добре и от динята!
3
7
 
5
 
! Отговори
Rossen Roussinov преди 2 години
Колкото повече диня ядеш, толкова по-дебел ставаш - фруктозата е най-удебелителната захар, дебелостта ти ще опъне кожата, тоест статията е вярна
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диня - вода в твърдо състояние, но със семки и ***.
1
2
 
4
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 години
Че ям аз! Ти ли че ми я купиш? Чиста водица че пием и това си е.

Спонсорирани публикации