Кожички, разслояване, UV лампи... Как да се грижите за ноктите си?

Ето няколко мита, развенчани от специалист
18 юли 2021 19:15, Дарена Найденова
1
Кожички, разслояване, UV лампи... Как да се грижите за ноктите си?
IStockphoto

Маникюрът е едно от най-простите удоволствия в живота. Целият процес е наистина успокояващ, а резултатът винаги може да ни накара да се усмихнем. 

 
Независимо дали става въпрос за маникюр, направен в салона, или за такъв, измайсторен от самите нас у дома, той винаги е релаксиращ и безспорно удовлетворяващ. Въпреки това с течение на годините митовете за това дали нещо е безопасно или добро за ноктите ни не спират да изскачат, което може да накара любителите на маникюра да се притесняват. 
 
Въпроси като "Лоши ли са акрилите?", "Може ли евтините лакове да бъдат добър избор?", "Имали нужда ноктите ни да си починат между два различни маникюра?" и "Дали UV лампите са безопасни?" са навсякъде в интернет. Именно затова ни трябва професионалист, който да отговори на всички въпроси. 
 
Джули Кандалец има студио за красота в Ню Йорк и често работи с известни личности като Марая Кери и Виола Дейвис. Тя разбива някои митове за грижата за ноктите и потвърждава други слухове, чути в интернет. 

Мит: UV лампите са вредни
 
За да получите дълготраен гел маникюр, вие трябва да втвърдите лака. Това означава, че ще е необходимо да поставите ръцете си под UV лампа за около 30 секунди всяка, но не позволявайте това да ви плаши. "Количеството UV светлина, което получавате по време на маникюр, е еквивалентно на това, което получавате докато отивате до колата си пред блока", казва Кандалец пред InStyle. Тя добавя, че притеснението е прекалено драматизирано. Но ако все още не се чувствате сигурни или спокойни, просто нанесете малко слънцезащитен крем върху ръцете си преди да отидете в салона. 
 
Вярно: Рязането на кожичките може да доведе до по-бързото им израстване
 
Да, това твърдение е вярно. Онези досадни кожички около ръба на ноктите ви ще растат по-бързо, ако започнете да ги режете. Но това не е непременно лошо нещо, стига да не нанасяте никакви щети на областта на нокътя. Според Кандалец, хората често се бъркат между проксималната гънка на нокътя и действителната кутикула. 
 
"Кутикулата е неживата тъкан, която израства върху нокътната плочка и това, което технически искате да премахнете. Проксималната гънка просто не толкова лесна за произнасяне и затова хората често използват думата кутикула за всичко около зоната на нокътя", допълва маникюристката. 
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ноктите са важна част от човешкото тяло. Те могат да бъдат чисти,ала и преносители на зарази...преносители на зарази,какъвто е случаят с мохамеданите,които си оклепват иznражненията с ръце при всяко sране. Така под ноктите остават микроби от лajна,които се пренасят твърде лесно в половите органи на кукувици,които ямат културата да си изберат достоен мъж.

Спонсорирани публикации