Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум

Твърди се, че то е принадлежало на мафиоти, свързани с правителството
23 юли 2021 21:30, Нели Христова
117
Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум
Снимка: Twitter

Журналисти от руската телевизия 47News правят смразяващо кръвта откритие - в горите край село в покрайнините на Санкт Петербург те намират сграда, която е предполагаем мафиотски затвор. В изоставеното съоръжение има две подземни клетки с тоалетни и нещо, което изглеждаше като крематориум.
Но дни след като журналистите попитаха държавните служители за сградата, на мястото пристигат булдозери и премахват всички останки от вилата и нейния скрит затвор. Това действие доведе до спекулации, че съоръжението е полуофициален затвор, използван при все по-размитите линии между службите за сигурност и организирана престъпност в Русия на Владимир Путин.

Журналисти от 47News, базиран в Санкт Петербург уебсайт за новини, заявиха, че са получили информацията за мрачното скривалище от затвора от работник мигрант. Когато отишли на мястото, те открили две клетки на един етаж, но не били в състояние да изследват по-ниско ниво поради наводнение. Под банята на къщата направили най-плашещото си разкритие - там имало съоръжение, подобно на крематориум с човешки размери.

Снимки, публикувани от 47News, показват дълъг бетонен вход в мазе, проектирано да побере автомобил, заедно с две клетки, обширна метална решетка и дори странни графити по стените.

Местните власти първоначално потвърждават пред 47News, че сградата е била частна резиденция, построена през 2011 г., но за която те са узнали едва през 2018 г., когато разследващите са претърсили съоръжението.

"Докато полицията не започна разследващи действия там, разбира се, ние не знаехме нищо за това. Беше прикрито и беше невъзможно да се разбере какво има в сградата", казва Владимир Сидоренко, служител от района на Агалатовски, където се намираше съоръжението, пред уебсайта на Podyom. "Тази територия е далеч от населени места", добавя той. "Има само 6 къщи и няма постоянни жители."

Според изпълнители, с които се свързва 47News, тайното съоръжение е било издигнато за три месеца и е струвало между 20 и 40 милиона рубли (250 000 до 500,00 долара) - огромна сума за строителство в селските райони на Русия.

"Толкова прецакано и толкова руско", заяви офицер от централното европейско контраразузнаване, който вярва, че съоръжението е истинско. "Сивата зона между организираната престъпност и руските служби за сигурност винаги е била проблем, който се връща към годините на КГБ, но той е бил фокусиран върху външни операции: КГБ е намерало приложения за гангстери, които правят твърда валута и бизнес връзки в чужбина. Но сега те са объркани у дома, така че подозирам, че тази сграда е свързана както с официални, така и с криминални елементи едновременно. Но това със сигурност е зловещ знак, че някой, който има политическа сила, за да направи такъв затвор, ще се нуждае от такъв затвор "

"Това, че в Русия се случват нещата, които дори ФСБ трябва да държи настрана, не е чудесен знак за връзката между организираната престъпност и правителството", каза офицерът, който работи под прикритие и не може да бъде посочен.

Според служители, разговаряли с 47News, парцелът, върху който е построено съоръжението, е закупен през 2010 г. от някой, свързан с руската затворническа система.

Вторият собственик на сградата, според официални представители: Известен мафиот, който законно е променил името си на "Ескобар".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
12
 
8
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
KAK SMEETE ! ZA PUTINU НИЩО ЛОШО ! ЩОТОО.....!
63
4
 
9
 
! Отговори
логическа верижка преди 2 години
Парцелът, върху който е построено съоръжението, е закупен през 2010 г. от известен мафиот с прякор "Ескобар" и друг, свързан със затворническата система. Сградата е била скрита в гората частна резиденция, построена през 2011 г., за която местните власти са узнали едва през 2018 г. и веднага разследващи са претърсили съоръжението. Това претърсване е било толкова интензивно, че е нанесло значителни щети на имота, а съсобствениците най-вероятно са вкарани в затвора и го изоставят.
62
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ни чака с Радев и Славчо
61
14
 
15
 
! Отговори
Журналяк преди 2 години
Вярно е. А преди крематориумите имаше и две газови камери, а под земята под съоръжението затрупаха огромен концентрационен лагер. И навсякъде имаше портрети на Путин.
60
13
 
27
 
! Отговори
В Канада? преди 2 години
Колко пъти е писано тук за откритите масови гробове на деца в Канада?
59
5
 
7
 
! Отговори
TrumpForever преди 2 години
72, то и пияницата мистик, отявлена либерастична ***, и с него така
58
12
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ДОКАЗАН РЕЖИМ! ПОНЯТИЕ КАТО ЧОВЕШКИ ПРАВА ТАМ НЕ СЪЩЕСТВУВА!
57
9
 
4
 
! Отговори
пияница мастит преди 2 години
За маститите пияници лекарството е само грхот на каменната кариера с десеткилограмов чук Доживот. Доказано работи. Няма грешка.
56
15
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
За пyтинопитеците и това сигурно е лъжа, нищо че журналиста е руски и говори руски, явно "C0pос" му плаща....ахахахаха :))) Тази к0чинa е рая на земята за тях, нищо че никога няма да отидат да живеят, работят или дори и на почивка няма да отидат там. Те така, само по картинка и идеология на промитите си мозъци
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надпис Копенхаген?
54
17
 
18
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 2 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
53
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно. Вова яде момченца за закуска и момиченца за вечеря(пържени), как не се сетихте...
52
9
 
12
 
! Отговори
France преди 2 години
Така е из степите на Азия.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #49 Какъв пожар те гони пък тебе, като почти всичко е бетон? Имаш ли поне малко мозък, преди да пишеш глупости? Може и да няма живи свидетели , за да разкажат( разбирайте потърпевши). Хората, изпълняващи мъченията и екзекуциите, просто ги е страх да приказват.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой каквото търси! Едни търсят почивка и рахат,бягайки от напрегнатото ежедневие,и следователно ходят на бялото море.Други пък от дълбоката провинция,дето се казва че хора не са виждали,гледат да се отъркат у народа на Слънчака.Нищо че там е шкартото на обществото.Кой каквото търси! А има и дна истина.на море не се почива.На море се ходи да се разтоварят джобовете и комплексите.Истинските почиващи ходят по балканските диви села за по месец,и после като се приберат се чувстват преродени отново.
49
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тя Русия винаги е била каторга
48
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па оти ще се харчат за такива сложни съоръжения като багера може да изкопае една дупка за 5 мимути. Нещо сте объркали журналята. Текста е приказка за малките дето не искат да си изядат манджата.
47
3
 
8
 
! Отговори
Папарака преди 2 години
И в България имаше подобен случай с разследващ журналист който установи че хората които разследва са от дълбините на държавата.След арестът му,и изземването на цялата бумагщина по разследването му,от него ни вест,ни кост.След време едвам го индетифицираха след обработката.По това повече не се и написа и ред от неговите колеги ***.Всички са на каишка.Просто в Русия някой си е направил труда да направи снимки преди да обади на властите които на момента замитат следите,и издирват случайни свиде
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А надписа е на Латиница , а не е на Кирилица или на руски , знаците също не са руски, може наистина да са международна мафия или някакви чужди служби.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярата в Путин трябва да бъде непоклатима, другари. Нита за миг не бива да се съмняваме във Вожда.

Спонсорирани публикации