Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум

Твърди се, че то е принадлежало на мафиоти, свързани с правителството
23 юли 2021 21:30, Нели Христова
117
Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум
Снимка: Twitter

Журналисти от руската телевизия 47News правят смразяващо кръвта откритие - в горите край село в покрайнините на Санкт Петербург те намират сграда, която е предполагаем мафиотски затвор. В изоставеното съоръжение има две подземни клетки с тоалетни и нещо, което изглеждаше като крематориум.
Но дни след като журналистите попитаха държавните служители за сградата, на мястото пристигат булдозери и премахват всички останки от вилата и нейния скрит затвор. Това действие доведе до спекулации, че съоръжението е полуофициален затвор, използван при все по-размитите линии между службите за сигурност и организирана престъпност в Русия на Владимир Путин.

Журналисти от 47News, базиран в Санкт Петербург уебсайт за новини, заявиха, че са получили информацията за мрачното скривалище от затвора от работник мигрант. Когато отишли на мястото, те открили две клетки на един етаж, но не били в състояние да изследват по-ниско ниво поради наводнение. Под банята на къщата направили най-плашещото си разкритие - там имало съоръжение, подобно на крематориум с човешки размери.

Снимки, публикувани от 47News, показват дълъг бетонен вход в мазе, проектирано да побере автомобил, заедно с две клетки, обширна метална решетка и дори странни графити по стените.

Местните власти първоначално потвърждават пред 47News, че сградата е била частна резиденция, построена през 2011 г., но за която те са узнали едва през 2018 г., когато разследващите са претърсили съоръжението.

"Докато полицията не започна разследващи действия там, разбира се, ние не знаехме нищо за това. Беше прикрито и беше невъзможно да се разбере какво има в сградата", казва Владимир Сидоренко, служител от района на Агалатовски, където се намираше съоръжението, пред уебсайта на Podyom. "Тази територия е далеч от населени места", добавя той. "Има само 6 къщи и няма постоянни жители."

Според изпълнители, с които се свързва 47News, тайното съоръжение е било издигнато за три месеца и е струвало между 20 и 40 милиона рубли (250 000 до 500,00 долара) - огромна сума за строителство в селските райони на Русия.

"Толкова прецакано и толкова руско", заяви офицер от централното европейско контраразузнаване, който вярва, че съоръжението е истинско. "Сивата зона между организираната престъпност и руските служби за сигурност винаги е била проблем, който се връща към годините на КГБ, но той е бил фокусиран върху външни операции: КГБ е намерало приложения за гангстери, които правят твърда валута и бизнес връзки в чужбина. Но сега те са объркани у дома, така че подозирам, че тази сграда е свързана както с официални, така и с криминални елементи едновременно. Но това със сигурност е зловещ знак, че някой, който има политическа сила, за да направи такъв затвор, ще се нуждае от такъв затвор "

"Това, че в Русия се случват нещата, които дори ФСБ трябва да държи настрана, не е чудесен знак за връзката между организираната престъпност и правителството", каза офицерът, който работи под прикритие и не може да бъде посочен.

Според служители, разговаряли с 47News, парцелът, върху който е построено съоръжението, е закупен през 2010 г. от някой, свързан с руската затворническа система.

Вторият собственик на сградата, според официални представители: Известен мафиот, който законно е променил името си на "Ескобар".

 


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
16
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
***п0дчoвеци
82
20
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
To цялата територия на К0чинaта е зловеща. Там живеят само ***, замръзнали в средновековието и управлявани от комплексиран диктатор по известен като Джуджето Убиец. Само в Москва може да се видят признаци на някаква цивилизация, ама то е защото има много чужди компании и там са олигарсите-милиардери на Джуджарик
81
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Офицер от централното европейско контраразузнаване, работещ под прикритие, но дал интервю пред журналистите! Смях и сълзи! Ако това изобщо е вярно, вие вече здраво сте го прецакали.
80
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статията показва, че в Русия има независима журналистика за разлика от ЕС.
79
12
 
8
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 месеца
KAK SMEETE ! ZA PUTINU НИЩО ЛОШО ! ЩОТОО.....!
78
4
 
9
 
! Отговори
логическа верижка преди 2 месеца
Парцелът, върху който е построено съоръжението, е закупен през 2010 г. от известен мафиот с прякор "Ескобар" и друг, свързан със затворническата система. Сградата е била скрита в гората частна резиденция, построена през 2011 г., за която местните власти са узнали едва през 2018 г. и веднага разследващи са претърсили съоръжението. Това претърсване е било толкова интензивно, че е нанесло значителни щети на имота, а съсобствениците най-вероятно са вкарани в затвора и го изоставят.
77
2
 
5
 
! Отговори
До 75 преди 2 месеца
Охо, смешка! Как е самотния живот?
76
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това ни чака с Радев и Славчо
75
14
 
15
 
! Отговори
Журналяк преди 2 месеца
Вярно е. А преди крематориумите имаше и две газови камери, а под земята под съоръжението затрупаха огромен концентрационен лагер. И навсякъде имаше портрети на Путин.
74
13
 
27
 
! Отговори
В Канада? преди 2 месеца
Колко пъти е писано тук за откритите масови гробове на деца в Канада?
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 79. Така е. Когато се храните всекидневно с екстременти сте притръпнали и вече не ви прави впечатление.
72
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"нещо, което ИЗГЛЕЖДАШЕ като крематориум", "подобно на крематориум с човешки размери", "толкова прецакано и толкова руско" заявил абсолютно незнаен офицер от незнайното ЦЕНТРАЛНО европейско КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ...кво общо с крииналната престъпност в Русия е тотално безподобно неизвестно но щом контраразузнаването на Европа е замесено...Не си ли задавате въпроси когато преписвате безумия ?
71
5
 
7
 
! Отговори
TrumpForever преди 2 месеца
72, то и пияницата мистик, отявлена либерастична ***, и с него така
70
12
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ДОКАЗАН РЕЖИМ! ПОНЯТИЕ КАТО ЧОВЕШКИ ПРАВА ТАМ НЕ СЪЩЕСТВУВА!
69
9
 
4
 
! Отговори
пияница мастит преди 2 месеца
За маститите пияници лекарството е само грхот на каменната кариера с десеткилограмов чук Доживот. Доказано работи. Няма грешка.
68
15
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
За пyтинопитеците и това сигурно е лъжа, нищо че журналиста е руски и говори руски, явно "C0pос" му плаща....ахахахаха :))) Тази к0чинa е рая на земята за тях, нищо че никога няма да отидат да живеят, работят или дори и на почивка няма да отидат там. Те така, само по картинка и идеология на промитите си мозъци
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надпис Копенхаген?
66
17
 
18
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 2 месеца
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
65
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много ясно. Вова яде момченца за закуска и момиченца за вечеря(пържени), как не се сетихте...
64
9
 
12
 
! Отговори
France преди 2 месеца
Така е из степите на Азия.