Вода с чиа - кои са предимствата й за организма този сезон?

Напитката засища
25 юли 2021 19:48, Иванка Гъркова
8
Вода с чиа - кои са предимствата й за организма този сезон?
IStockphoto

Социалните мрежи са място, където не само споделяме снимки, музика и мъдри мисли. Понякога от тях може да получим съвет за това как да направим ястията ни по-вкусни, по какъв начаин да започнем да се храним здравословно или да бъдем добре хидратирани през лятото. И като стана дума за последното, в платформата TikTok все повече хора препоръчват една напитка, която не само спомага за това, но и за отслабване.  

Чиа семената спадат към суперхраните с положително действие върху организма. Някои ги разтварят в кисело мляко, но най-новата тенденция е те да се пият с вода. Според  някои инфлуенсъри, когато набъбнат в течността, те образуват нещо като гел, който може да намали апетита и да ни засити - нещо много важно в борбата с килограмите. Ето защо те съветват да пием вода с чиа. Но дали това е полезно за организма? 
 
В поредицата "ТikTok тенденции, които наистина действат" потребител с името Happy&Healthy Olivia показва как към стъклено бурканче добавя  1 супена лъжица семена от чиа и малко сок от лимон/лайм. След няколко часа, по време на което суперхраната пуска въпросния гел, напитката е готова за консумация. 
 
"Сместа от вода и чиа е безопасна", обяснява д-р Алиша Шели пред Eatingwell и отбелязва, че семената от чиа са пълни с фибри, минерали и витамини.
 
Още за предимствата на водата с чиа ще откриете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
9
 
! Отговори
Чиа преди 2 години
Вятър на скара и две филийки без хляб ,моля?
6
1
 
6
 
! Отговори
о, чийа преди 2 години
Предпочитам печен праз.
5
0
 
2
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Хората, които не харесват и не обичат Живко от Варна, за в бъдеще изобщо да не се месят в неговият живот!Изобщо да не се опитват да управляват неговият живот !Щом като не го харесват и обичат, значи изобщо да не се занимават с него!Щом като не искат да му помогнат да живее добре и да се радва на живота, тогава ТЕ да гледат само своят си живот !
4
0
 
8
 
! Отговори
Безвредни преди 2 години
И също толкова безполезни.
3
0
 
4
 
! Отговори
пепи преди 2 години
А чиа коин де е
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън ! От Коронавирус предпазва ли ? Или от рак?
1
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вместо да лишаваме мексиканци и американци от чиа е по-добре и полезно да се консумира зелева чорба със ситно нарязан праз и малко шарлан! И хранително, и с фибри!

Спонсорирани публикации