Американците съгласни на по-ниски заплати, но да не стъпват повече в офиса

65% от анкетираните казват, че работата им може да се извършва онлайн
3 авг 2021 18:45,
113
Американците съгласни на по-ниски заплати, но да не стъпват повече в офиса
Графика: Bloomberg

Ново проучване показва, че много американци казват, че биха били готови да получават намалени заплати, да се откажат от почивните дни или да отделят повече часове за работа, която да може да се извършва напълно отдалеченo, пише Bloomberg TV Bulgaria.

След повече от година пълна или частична отдалечена работа в много индустрии, работодателите се опитват да върнат работниците в офиса, дори когато вариантът Делта на коронавируса се завръща в САЩ.

Някои работници не харесват твърде много перспективата - независимо дали са загрижени за здравето си, имат домашни задължения, или просто не искат да се върнат към нежеланото ежедневно пътуване до работното място.

Онлайн проучване, поръчано от застрахователната компания Breeze, установи, че 65% от американските работници, които заявяват, че работата им може да се извършва изцяло от разстояние, са готови да намалят заплатите си до 5% - което може да представлява до няколко години годишно повишаване - за да останат у дома.
Онлайн проучването, проведено от социологическата фирма Pollfish на 20 и 21 юли, включва отговори на 1000 души, които казват, че са „заети или търсят работа, която може да бъде извършвана изцяло от разстояние“.

Повечето хора казват, че няма да се откажат от повече от 5%, но 15% от анкетираните казват, че биха били готови на намаление с 25% от заплатата им, за да не се връщат в офиса.

Повече подробности четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава да въведат четиридневната шестчасова работна седмица и всичко ще е топ. Светът е коренно различен, а отношенията работодател-работник почти не са мръднали от 30те години на миналия век.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея дето гледат овце не ходят в офиса бе :)
75
0
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А КАКВО ЩЕ СЕ ЯДЕ?-ЩЕ ГЛЕДАМЕ ОВЦЕ ОТ КОМПЮТЪРА-СТАВА:)
74
1
 
2
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Да работиш от вкъщи си има плюсове и минуси. Да, спиш до по-късно, спестяваш времето и разходите за ходене на работа и за прибиране, можеш да си бачкаш по *** ако искаш. За сам човек е супер. Ама ако жена ми и тя бачка от къщи и децата са на онлайн обучение? Има и семейства, които живеят с родителите на единия. И ако и те бачкат от къщи?
73
0
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А НИЕ С ТИЕ ЗАПЛАТИ НЕ ТРЕБЕ И ДОБЪР ДЕН ДА ИДЕМ ДА ИМ КАЖЕМ.
72
0
 
15
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
То пък чудото голямо да работиш в офис - предимно интриги, завист и лицемерно поведение. Може и да се сприятелиш с някого, но шансът е малък и едва ли си струва всичко останало. Не ми е липсвал никой от бившите ми офиси и колективи.
71
0
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Работата от вкъщи премахва субективния фактор и никой няма да те оцени по външност, държание, симулиране на много работа и т.н. Избягват се конфликти и интриги в колектива. Много народ ще остане на улицата в България ако се случи това
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи големите корпорации ще имат по-малки битови сметки и от горе на всичко ще плащат по-малко. Голяма далавера ще е
69
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
И аз съм съгласен да бачкам на дивана :)))
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инвеститорите, които построиха бизнес сгради ще останат с пръст в устата. Да почват да строят само жилищни сгради.
67
0
 
5
 
! Отговори
И това ще премине преди 2 години
Та ша ка в цялата ситуация е, че файнъли всеки от нас по някое време ще остане съвсем сам. И в този момент ще е все тая колко си велик, макар и систематично недооценяван, свръх фаворизиран, плют, гален, ***, креативен, талантлив, работил където и да е... Въпрос само и единствено на време.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха...
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето които познавам предпочитат да си работят от офис, работно място, каквото и да е. Само тези, които са в работна среда с интриганти, злобни и клюкарести хора предпочитат да работят от вкъщи.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм съгласен на 5% по-малко ако отпадне петъка като работен ден.
63
1
 
7
 
! Отговори
Леда преди 2 години
Любим виц: Голяма глупост е тази работа от вкъщи. Семейството ми въобще не се радва.Спиридон, 41 годишен, патоанатом
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само хора с ниски социални умения се кефят да работят от вкъщи" - А ако колегите ти са разни интриганти, които само знаят да говорят за псоледния епизод на поредното бозаво риалити шоу, какво да правиш там? Никой не ти казва, каква пaплaч работи в офиса, преди да те наеме. Не ги избираш.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам да си работя в офиса. Някой ще ми даде ли тройна заплата.?
60
0
 
3
 
! Отговори
Ивчо преди 2 години
Отговарям, не точно по-ред :). Интересна дискусия ще стане, явно "днес"-а са вдигнали нивото. 50/ лелката от детската винаги ще е "офф-лайн". Има професии, които стават за дистанционна, и такива, които не. В статията се споменава. За добро или лошо - не знам. Говоря за моята - търговец (иззедник, гадняр, абе умрем да мразим). 51/ Жена ми е учителка, говоря за работата по домашните с детето вкъщи. И времето за общуване с него. 52/ Пафкам си на терасата, с книга в ръка. 56/ Точно за домашните гово
59
0
 
7
 
! Отговори
:) от 67 преди 2 години
Оооо, ето я и нея, гнусната завист. Като дете всички казваха едно - "Учи и се развивай". И го направих. Дори ми пляскаха, когато се дипломирах. Но сега обърнаха гръб и само завист. Е - лек ден на всички. Утре съм на работа чак от 10:30, но защото съм "роб от вкъщи", не ми се налага и да пътувам. Какво ли ще правя няколко часа? О да - каквото си искам!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И това ще премине - Не мсиля, че ще изкарам няккъв burn out, защото повече от 4 часа, сумирано, не съм работил за деня от години. Преди това беше зор. Но аз си го изкарах и си заслужавам позицията. Колкото до името ти, чакаме преминаването на този модел от 400 години вече. Каквото и да преминава, преминава често към по-добро, дори и да им пречки по пътя. ПРоблемът ти е, че искаш на другите да им е гадно. "Аз лии, неее, просто си говоря" - да, да - точно ти.

Спонсорирани публикации