Американците съгласни на по-ниски заплати, но да не стъпват повече в офиса

65% от анкетираните казват, че работата им може да се извършва онлайн
3 авг 2021 18:45,
113
Американците съгласни на по-ниски заплати, но да не стъпват повече в офиса
Графика: Bloomberg

Ново проучване показва, че много американци казват, че биха били готови да получават намалени заплати, да се откажат от почивните дни или да отделят повече часове за работа, която да може да се извършва напълно отдалеченo, пише Bloomberg TV Bulgaria.

След повече от година пълна или частична отдалечена работа в много индустрии, работодателите се опитват да върнат работниците в офиса, дори когато вариантът Делта на коронавируса се завръща в САЩ.

Някои работници не харесват твърде много перспективата - независимо дали са загрижени за здравето си, имат домашни задължения, или просто не искат да се върнат към нежеланото ежедневно пътуване до работното място.

Онлайн проучване, поръчано от застрахователната компания Breeze, установи, че 65% от американските работници, които заявяват, че работата им може да се извършва изцяло от разстояние, са готови да намалят заплатите си до 5% - което може да представлява до няколко години годишно повишаване - за да останат у дома.
Онлайн проучването, проведено от социологическата фирма Pollfish на 20 и 21 юли, включва отговори на 1000 души, които казват, че са „заети или търсят работа, която може да бъде извършвана изцяло от разстояние“.

Повечето хора казват, че няма да се откажат от повече от 5%, но 15% от анкетираните казват, че биха били готови на намаление с 25% от заплатата им, за да не се връщат в офиса.

Повече подробности четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Всички ивчовци - Не съм при програмистите, а при финансите. От 40 години се мъчат да го напишат тоя вели софтуер, дето ще ни измести. Още чакаме. И чакаме ... А и да се случи, годишната ми заплата е около 15 пъти по-висока от тази, на седностатистическото бачкаторче, което мята гюбеци след работа. , имам спестявания и IQ от 152. Мисля, че ще се справя.
56
1
 
3
 
! Отговори
И това ще премине преди 2 години
До анонимен 61: Не съм по съветите, но ако се чувстваш недооценен вземи мерки преди burn out-а да ти разгони фамилията. Ако вече не си прегорял, де...
55
5
 
3
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Тези хамериканци наистина са изперкали тотално!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И това ще премине - То "на уше" го ползват само рачни члагарски ***. Не мисля, че мога да комуникирам с теб.
53
12
 
5
 
! Отговори
До Всички ивчовци преди 2 години
Само хора с ниски социални умения се кефят да работят от вкъщи където даже и миЕкането им не може да се чуе. Защото са социални инвалиди и това им дойде дюшеш. А и великите програмисти сами си копаят гроба с AI, нали се сещат, че в един момент машините сами ще си пишат кода. Но дотогава ще карат колела в работно време, ще се снимат и фейса колко са cool и ще обясняват колко са успешни и прогресивни.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТой Black Rock си купува от години, но в БГ сме офчици и нищо не правим по върпоса.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И това ще премине - Не знам за Ивчо, но успех, да намерши тийн, дето ще върши моята работа. Не че нещо, ама физически еневъзможно, да натрупа същото знание и опит, които аз имам. Не ми се вярва, да е чел по 12 часа от 8 годишна възраст, че да се изравним, заото толкова ще му трабва.
50
1
 
1
 
! Отговори
И това ще премине преди 2 години
До Ивчо: На уше: риска да си цветен... Keep walking....
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собствениците на офис пространства, които още ги изплащат ще фалират или BlackRock ще ги изкупи на безценица или и двете.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 - Парите, така или иначе, са си вртуални.
47
1
 
1
 
! Отговори
И това ще премине преди 2 години
До Ивчо: днес ни обявиха отдалечен офис на плажа в Китен. Дай Боже всекиму. Особено на отрудените ВиК работници, на всички касиери и продавачи, строители от всякакъв калибър и тип, охранители, метачи, артисти, спортисти, шивачи, монтьори... Ивчо, радвай се на "свободата" докато някой пъпчив тийнейджър не ти я грабне за стотина-двеста лева по-малко. И успех с малчуганите. Докато са в детската са най-интересни. Ако имаш очи и сърце да го видиш и изживееш, де...
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Ивчо 51 - То няма, ама сле обяд се връщат вкъщи иимат да пишат домашни.
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Ивчо - ХАХАХАХА!
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38Аа, значи викаш да си пропиляваш живота в задръствания и някакъв задушен офис е за предпочитане и въобще не е робство, така ли?
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ивчо - Дори не енужно, да са толкова важни неща. Просто да можеш, за 10 минути да излезеш на терасата и да се отпуснеш ... То и затова пушеха толкова много хроа, преди години. "Фас пауза" беше супер почвика. И пушачите бяха по-активни, просто зщаото им се позволяваше, да си поемат въздух ,,, дори да беше канцерогенен.
42
4
 
3
 
! Отговори
до Ивчо преди 2 години
Приятел, първо никое дете няма да учи от вкъщи. Вземи изслушай безброй учителите по темата, които имат опит с онлайн обучението. Ще си играят игри, ще си цъкат на телефона, ако въобще решат да присъстват. Да не говорим, че е невъзможно да бъдат хванати като преписват, ползват гугъл и прочие. Има и други елементи в социалното обучение и то е социалния контакт. Без тези контакти децата ще пораснат аутсайдери и особняци, които не знаят как да говорят с други освен мама и тате дето "работят" от дома
41
1
 
1
 
! Отговори
До Ивчо преди 2 години
Ами и като лелката в детската тропне с крак и каже искам от вкъщи и нема да им работим никога повече и почне да ти гледа детето онлайн да те питам какво ще правиш. Или Ивчо е от тия дето иска за него да може от вкъщи и да симулира дейност , че много работи, пък всъщност да се шляе, но другите да са мо длъжни да му осигуряват свободата
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък искамв офиса! Кой ще ми даде тройна заплата?
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 47 - правиш си виртуален кабинет и приемаш виртуални пациенти, които плащат с виртуални пари... рай :)
38
1
 
6
 
! Отговори
сигънче преди 2 години
И аз не искам в офис/кабинет, но в моя случай нямам избор! Не мога да приемам пациенти в двора под асмата, въпреки, че обстановката би била къде по-релаксираща и за пациента, и за мен! Еех, мечти... -)))))

Спонсорирани публикации