България е на 30-а позиция в класирането по медали на игрите в Токио

Победител в класирането е САЩ, следвани от Китай и Япония
8 авг 2021 17:29, Анисия Иванова
102
България е на 30-а позиция в класирането по медали на игрите в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

България финишира на 30-а позиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио. Златни отличия днес в последния ден завоюва ансамбълът ни по художествена гимнастика.

България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за най-високото място на почетната стълбичка, спечелвайки трето злато за страната ни на Олимпиада.

"Страшно щастливи сме – това е една сбъдната мечта и мога да кажа едно чудо - заяви капитанката на ансамбъла Симона Дянкова. - Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото така очакванията се вдигнаха още повече. Радвам се, че се събрахме и успяхме да вземем своето."

Пред БНТ момичетата уточниха, че ще се върнат в Япония за световното първенство през октомври, което вероятно ще е и последното им състезание като отбор.

Златни медали в Токио спечелиха също каратистката Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в спортната стрелба, с бронзови медали - състезателките ни в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Победител в класирането по медали станаха САЩ (39 златни, 41 сребърни, 33 бронзови медала), следвани от Китай (38, 32, 18) и домакините от Япония (27, 14, 17). Церемонията по закриването на Игрите се проведе днес в 14:00 ч.

Още новини за Токио 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Златен преди 2 години
Добре че баце загуби изборите че най-после да се видим у медали... че от както стана той на власт злато не бяхме вдели на олимпиада - последния беше преди 13 години.... ;-) Явно беше на карък ... :-)
80
0
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
Ако става дума затова, че жените нямат работа в бойните спортове - не е съвсем вярно.Просто това си е пак в синхрон с природата. Жените излизат на преден план, когато 'ножа опре до кокала'. Явно не си даваме сметка докрай, че в момента живеем в критични за България дни.
79
1
 
1
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 години
Странджа, ходи си лягай и гаси лампата. И най-важното хапчетата си изпии, дето си си ги взел с парите от герберастията, дето ти дават да пишеш такива коментари!
78
3
 
4
 
! Отговори
Голямо Браво, преди 2 години
за българските жени - девойките,които с чест и достойнство защитиха името на България пред света!Поздравления!А къде в случая са българските мъже - спортисти?"Велики,незаменими,несменяеми и неотразими" или сега активно се търсят всевъзможни причини за техният пълен провал на олимпиадата?Така е и в реалният живот - на 2/3 от тях,жените им "опъват каиша и перат пешкира",включително и в чужбина,а наш ***,излегнал удобно на дивана,с чашата в ръка,не знае,не може и не хае за това!?!
77
2
 
15
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Да бъдем реалисти,това е достойно представяне и да благодарин на момичетата!
76
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО МЕДАЛИ! БЪЛГАРИЯ Е ЕС! ПЪРВИ СМЕ!
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на момичетата!!!
74
13
 
8
 
! Отговори
Влади преди 2 години
За всичко сме така - още малко да потърпим и ще тръгнем нагоре и се намира някой нов месия, изпратен от задкулисието, който пак ни спира. Навремето Симеон 2, после Орешарски, сега Радев и другите производни на кремълското задкулисие. Така е и със спорта - едва сега се създадоха условия за шампиони и дойде безвремието на Радев и ит.н.
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поредната подигравка = = =Кралев го каза това , че поема отговорност, след като сегашния служебен министър на спорта се изказа, че той нямал да носи отговорност при провал на Олимпиадата, защото той бил от 2 месеца, а резултатите са плод на тренировки последните 4 години.
72
3
 
17
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
ОЩЕ ПРЕДИ ОЛИМПИАДАТА, СЕГАШНИЯ СПОРТЕН МИНИСТЪР КАЗА: - НЯМА ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕТО НИ В ТОКИО.... А БЪРЗА ДА СЕ СНИМА С ИВЕТ ГОРАНОВА.... СЛАВИ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО И РАЗКАРАЙ ТЕЗИ НАХАЛНИ ХОРА.
71
3
 
10
 
! Отговори
МЕМЕ: преди 2 години
Българските Жени: "Спечелихме 5 килограма златни медали в Токио" | Красен Кралев: "Поемам цялата отговорност за златните медали!"
70
0
 
6
 
! Отговори
Ей преди 2 години
До Аз чувствам - Българските жени спечелиха три кила медали от Токио, ти се занимаваш с някакъв безделник Живко от Варна, дето го мързи да гледа и си реве в кочинката.
69
7
 
14
 
! Отговори
Поредната подигравка преди 2 години
Поредната подигравка на ГЕРБ: Жените в спорта печелят медали една връз друга, Красен Кралев си приписва успехите. Сега даже няма да го хване срам - ще видите!! ГЕРБ са безсрамници и сатрапи.
68
2
 
0
 
! Отговори
Аз чувствам преди 2 години
Хора, които са настройвали други хора срещу / против Живко от Варна, всъщност те са се подиграли на тез хора, които са настроени против / срещу Живко от Варна ! *** никога не е обичало руското и българското ! Турското също никога не е обичало българското и руското !
67
0
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Хора, които действат против природата , значи все някога ше си платят без да има човешка намеса ! Природата си знае работата ! Ние , хората не си я знаем !
66
13
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Красен Кралев има пълно основание да се хвали, защото заслугата за успешното представяне е негова от управленска позиция, той като министър свърши добра работа! БРАВО!
65
8
 
5
 
! Отговори
8 часа преди 2 години
Кралев, опипвайки гимнастичките ни, е успял да натисне правилните бутони, което ни осигури и медалите. Благодарим ти г-н Кралев! Ти си Бок опипвач. ЕВАЛА ТИ ПРАИМ!
64
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1300 години прогресивна деградация, не е майтап
63
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кралев,опипвайки гимнастичките,помогнал много за тяхното израстване
62
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА Е НАЙ-ПОЛИТИЗИРАНАТА ОЛИМПИАДА В ИСТОРИЯТА.

Спонсорирани публикации