Стефка Костадинова: Благодарим за химна и за българското знаме в Токио!

Председателят на БОК с трогателно послание към родните олимппийци
20
Стефка Костадинова: Благодарим за химна и за българското знаме в Токио!
Снимка: БОК

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати благодарствено послание към българските олимпийци в Токио.

"Повече от две седмици живяхме по японско време. Ставахме в два посред нощ и следяхме със стиснати до болка палци изявите на българите в Токио. Всичко по зали, стадиони и басейни, не пропускахме нито един старт на нашите.

Още по темата
Щастлива съм с българските олимпийци. С това, че отново ни направиха горди и силни като нация. Че ни дадоха възможност да чуем с ускорен пулс химна, да видим българският флаг развят най-високо и да приветстваме сънародници на почетната олимпийска стълбичка", написа Костадинова.

Тя бе категорична, че дори нито за миг не се е съмнявала във възможностите на родния спорт.

"Мнозина напоследък ме смятаха за непоправим оптимист, но знам, че наред с класа и себераздаване, няма как да бъдеш на върха без вяра и силен стремеж към победата", заяви още шефът на БОК.

Костадинова бе категорична, че България има своите супер герои в Токио, своите най-ярки посланици пред света.

"Искам да им благодаря от сърце, на тях, на техните треньори, специалисти в щабовете и ръководители. Те преодоляха огромни трудности още със спечелването на квотите във все по-жестоките квалификации… След това в тежки условия, при пандемия и при отложени с година по-късно игри, в една необикновена и обгърната в рестрикции олимпиада успяха да се реализират. И да докажат, че българският спорт не е мъртъв. Че има потенциал, който може още и още да се разгърне.

Благодарим ви, български олимпийци. За химна, за българското знаме на върха и за медалите. За безсънните нощи, за невероятните емоции, за сълзите във вашите и в нашите очи през тези две незабравими седмици на олимпиадата в Токио.

Париж 2024 е само след три години. Вярвам, че там България ще бъде още по-силна", завършва своето послание председателят на БОК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този химн и това знаме/байрак го оссраххтее и няма никаква стойност за момента! БКП Форевър!
14
2
 
3
 
! Отговори
Life или жизнь преди 2 години
Намирам за много приятно изживяване да гледаш как руснак Вие от ЯД и Злоба когато му избиеш зъбите. Руснаците никога няма да бъдат щастливи след като знаят, че някой е по-добър от тях. И понеже не са способни на прогрес, Злобата и Фрустрацията са постоянно състояние на духът им. Но без допинг толкова..........ЧАО Сеструшки........
13
2
 
3
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
До 11 Говоря за сега че днес в реално време,се отпускат оскъдни средства на спортистите за тренировка,да не кажа че и изобщо не се отпускат средства за даден вид спортове! А през Герберското "управление" Кой колко е крал,едва ли ще разберем!-:( И пуясних също за младите днес.Че когато тренираше Стефка Костадинова по времето на соца,нямаше проблеми от към база з тренировки,най малко пък " финансова"! Тогава думата " няма пари"Не съществуваше!!-:) За това тогава бяхме на челните места в спорта!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мали -и -и, как *** немитата Маша и товариш Усманова.Кеф!Както пише българофобът Аксаков "всяко тържество на България е смърт за Русия"
11
5
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Да бе оскъдни ...изхарчиха милиони.Крадлев си построи палат на Аладжа манастир.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботоксоватс мутреса на ВИС-2 пак се нагуши с кинти.
9
5
 
19
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Тези българи Стефке,наистина трябва да ги поздравим! Тренираха с оскъдни средства за д постигнат и покажат тези резултати! А не както ти самата през соца ,имаше удобствата да тренираш! Поклон българи олимпийци!-:) Пак чуха за българският спорт!!
8
6
 
1
 
! Отговори
Чичо Федя преди 2 години
До БисериТя и майкя ти рива кога и дадох два лева за свирката, която ми направи, но ...................
7
7
 
3
 
! Отговори
Бисери преди 2 години
Според Стефка К. спортистите дето плачат били слаби съзтезатели!??
6
2
 
2
 
! Отговори
Чичо Федя преди 2 години
До Анонимен 2 Ти да видиш. От спорт разбираш ли, или си чешеш езика???
5
10
 
11
 
! Отговори
z-rock преди 2 години
По-бездарен шеф на БОК, аз лично не си спомням!
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руското знаме за олимпиадата ,дори е по-подходящо като цяло ,като дизайн е много по-подходящо за олимпиада, и другите държави би било хубаво да го приложат
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се за успеха на българките!Особенно е приятно, когато побеждават рускини. Там цялата държавна и партийна машина е впрегната за да вземат титли и покажат превъзходство ... но уви
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пародия на олимпийски игри от където и да погледнеш.
1
16
 
8
 
! Отговори
Бойкикиев от Банка преди 2 години
Тези игри изобщо не трябваше да се състоят за развлачат грипа насам натам

Спонсорирани публикации