Стотици посрещнаха златните момичета на летището в София

Грациите ни кацнаха от Токио
50

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика се прибираха от Токио, където завоюваха златото.

На летището те бяха посрещнати от стотици приятели и почитатели.

Грациите ни кацнаха на летище София в сряда следобед.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха много силно на Олимпийските игри. Момичетата на  получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки.

"Още не можем да повярваме, че сме първи и че сбъднахме мечтата си. За да не ги повредим, седят на бюрата до нас. Все още спим спокойно, защото мислим, че нещата са както преди. Емоциите наистина са уникални, точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България. Не, все още не. Всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Силно се надявахме, мечтаехме всеки божи ден да спечелим златен медал, но някак си не мислехме, че ще ни го дадат“, казаха родните ни грации.

"Много сме щастливи, изненадани сме, че толкова много хора дойдоха тук да ни посрещнат. Това е чудесно, радвам се, че сме направили това нещо, че момичетата са пример за малките деца. България се нуждае от такива примери. Да, щастливи сме, супер. Скачахме, викахме от радост“, коментира старши треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До Дико СашевЧе как можем да го забравим, то нали беше и по ФАЩ-ско часово време и беше по малките часове доста често -безсънни нощи и уникална атмосфера по улиците.
21
3
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
Да не пропуснат да благодарят на партията майка? Чакаме ги в централата на ОПГ ГРОБ.
20
5
 
4
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Доста изкуствено и нагласена изглежда тази история. Който е преживявал Световното първенство по футбол през 1994 г. няма начин да не помни всеобщата народна радост тогава и знае за какво говоря. Личи си когато хората излизат на улиците и се радват искрено и когато са заведени някъде организирано на мероприятие.
19
2
 
2
 
! Отговори
Забранен-Стак преди 2 години
До Веселинъ 7112136860И аз забелязвам и имена и физиономий - Калейн НЕ Е БЪЛГАРСКО ИМЕ- мяза на бого-избрано. Отделно нослето на едната е ТИПИЧНО племенно.
18
3
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До АсанВ САЩ плащат доста по-малко за злато.У нас каратисти и подхвърлитопковците са - аууууу, златооо.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготовката за съревнованията, а и самата цел да бъдеш шампион реално е основана върху постоянното стимулиране в спортиста на манията за величие, егоизма и съперничеството. Колкото повече напира в спортиста амбицията, толкова по-сериозна ще бъде и подготовката му. И въпросът тук не е в победата над себе си, както се рекламира навсякъде.
16
8
 
2
 
! Отговори
Тийл преди 2 години
леле, мале, тия за да ги таковаш, трябва да си мъртво пиян, толкова са грозни! явно, за това са им комплексите за величие - за компенсиране, че не преличат на хора!!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е ползата от всичко това е една мизерстваща държава като България. Да бяхме богати без никакви грижи - да плащахме за художествена гимнастика, а сега като сме на дъното за какво ни е? Да се финансират с частни средства.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво жертва спортиста своето жизнено време и здраве? За лична слава, заедно с прославянето на държавата, която за победата му дава различни блага и привилегии.
13
15
 
6
 
! Отговори
Конфузна ситуация преди 2 години
Конфузна ситуация с този незаслужен медал. Всички са единодушни че рускините бяха по-добри а съдиите са политически зависими, но България отново беше употребена като пудел срещу Русия.
12
9
 
5
 
! Отговори
Баща преди 2 години
Съжалавям, но не искам да Взимат от Залъка на Децата ми, за да от Данъците ми се Дават Милиони на Някакви Нарсициски, Егоисти и съдейки по Снимките на Поведението им в Условия на Пандемия - Откровени Социопати!!
11
1
 
4
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 години
Сбутано посрещане, фарс и крясъци по български.
10
4
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Наистина са златни 6 х 250 000 = 1,5 милиона народна пара :)))
9
4
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Народ , който вместо да се радва на собствените си успехи, плюе и хейти не е народ. малко ви е Слави и Манолова еййй.....маааалко, Белене да отваря пак и материала да се претопи.
8
2
 
5
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
да...''никакви пари за спорт'' за панелните плъхчета да ги дават и форумните лузери д аима за ракия....вие само абите кислорода бе пичове...евала на тия момичета, а вие? Зян давате на храната и водата
7
11
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Ужасни са, по-грозни жени не съм виждал!
6
6
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Никакви Държавни Пари за Спорт, закриване на Министерството, който иска да се Занимава с БезСмислени нещо, да си търси Богати спонсори, не са Пие като Вам пир от Народните Пари!! Пандемия и ЛокДауни за Нас, Кинти - за тях - Но Пасаран!!
5
3
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
От Кадрите е Очевадно, че Има Едни Правила за тях - Без Маски, Без Ваксини, Без Дистанция и т.н. и Други Правила за Нас - Това не е Демокрация и всъщност е АнтиКонституционно! Кажете ми, ако има Наистина Смъртоносна Пандемия - може ли да виждаме картините на Кадрите към Статията?! Ама от утре ще ни Затворите, ЛокДаун, нали, а на тези ще Дадете от Данъците на Народа Милиони в Бонуси, докато ние сме Затворени и Без Работа и Доходи!!!
4
13
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Цuranku ! Няма ни една чиста българка,нито някоя от тия еврейски nposтитутки да носи три истински Български имена. Чufytкu мръcnu долнопропбни !
3
4
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БРАВО ДАМИ напред и нагоре

Спонсорирани публикации