Стотици посрещнаха златните момичета на летището в София

Грациите ни кацнаха от Токио
50

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика се прибираха от Токио, където завоюваха златото.

На летището те бяха посрещнати от стотици приятели и почитатели.

Грациите ни кацнаха на летище София в сряда следобед.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха много силно на Олимпийските игри. Момичетата на  получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки.

"Още не можем да повярваме, че сме първи и че сбъднахме мечтата си. За да не ги повредим, седят на бюрата до нас. Все още спим спокойно, защото мислим, че нещата са както преди. Емоциите наистина са уникални, точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България. Не, все още не. Всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Силно се надявахме, мечтаехме всеки божи ден да спечелим златен медал, но някак си не мислехме, че ще ни го дадат“, казаха родните ни грации.

"Много сме щастливи, изненадани сме, че толкова много хора дойдоха тук да ни посрещнат. Това е чудесно, радвам се, че сме направили това нещо, че момичетата са пример за малките деца. България се нуждае от такива примери. Да, щастливи сме, супер. Скачахме, викахме от радост“, коментира старши треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 42 ! Ти за мене грижа не бери,за мене гроздето винаги е било ниско,достьпно и вкусно! Аз сьм стара кримка и сьм на десетки хиляди км,в един сльнчев град на един. х вьрлей място от мексиканската граница,мнооого далече от вашите простотии!!! Бивш спортист сьм и знам какьв труд и лишения се полагат даже за медал от градско сьзтезание,да не говорим за олимпийско!!!Плюс това в любимата ми дьржава (не Щатите аТурция)от ден на ден стават по добри и имат 13 медала!Вие,плямпаджиите колко имате?
41
3
 
1
 
! Отговори
ha преди 2 години
До Сюлейман паша - така като гледам как говориш, май високото и хубаво грозде, доста горчиво изглежда. Айде кръгом към Централна Азия.
40
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 2 години
Ти видя ли ги или пишеш наизуст? Българките бяха няколко нива отгоре. Превъзходството им беше е очевадно дори за пълни лаици - безгрешни, невероятно едновременни в подхвърлянето и улавянето, а композицията им беше невероятно трудна с абсурдни начини на подаване. Руската беше елементарна в сравнение и освен това се разминаваха непрекъснато. Никакъв "подарък" не е!
39
1
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Ансамбълът ни заслужаваше златото още на миналата олимпиада, когато пак го дадоха на абонираните за златото ***. Има ги клипчетата в интернет, пуснете си, гледайте. Газокопачите от Евразия трябва да разберат, че България отдавна се е върнала на върха в този спорт, а междувременно Италия, Израел и Испания също вече го развиват на висота (с помощта на български треньори). Чудя се има ли друг народ, който да има представители, милеещи за чужда държава, от която все зло сме видели.
38
7
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Симона,Стефани(а бе тая си е чиста Стефка ама),Мадлен (брейййй,тая ще е от Париж),Лаура,Ерика...Бреххх,какви звучни бьлгарски имена!!!А бе комплексари балкански ганьовски,нали до вчера си бяхте ганки,манки,стоянки, какво стана,че изведньж станахте мадленки?!?! Ааа,да забравих-нали сте си европейци вече ,не става с ония селските имена...Ееххх,*** *** и на Мадонна да се прекрьстиш пак ще си сьщия прьдлив ***!!!!Аматова е само началото-какви сюрпризи ви чакат ощеееее!!!!Пьлно заличаване!Пьлн
37
4
 
4
 
! Отговори
Горд съм с Вас преди 2 години
Браво момичета,Вие сте нашата радост! Да не вземете да се изакате на метеното като Стойка Кръстева,дето дръпна възхваляваща реч на нащо слънце Буци мародера и сега я псуват всекидневно!!!
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стотици без маски постещат златните момичета, също без маски, за да се нагълтат качествено с нов щам на короната. Раева с тея филъри с маски е в пъти по-красива, на нейно място щях дори да спя с маска, шал и шлем.
35
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момичетата са прекрасни,но медалът е подарък заради влошените отношения с Русия.Русия трябваше да бъде лишена от два златни медала иначе изместваше Великобритания от 4-място.Това е истината. И руснаците наистина са много,много добри.Факт.И не съм руски ***.Казвам истината.
34
6
 
0
 
! Отговори
Само за Информация преди 2 години
в Авсралия Олимпийците им са под 28 дена Карантина, така че да не се чудите от къде Новият Щам на КОВИД дойде!
33
2
 
13
 
! Отговори
За Родину преди 2 години
Хубаво, че има такива новини за да видим количеството руски ***. Хайде засрамете се и стига сте плюли: за пръв път в историята българки печеят Олимпийско злато...а отдавна го заслужават! Зарадвайте се малко нещастни душици.
32
0
 
9
 
! Отговори
До Айде айде.. преди 2 години
Ти видя ли ги преди да пишеш, че е "незаслужено по политически причини"?! Руските мрежи бълват омраза и думи от този сорт, явно и българските са като руските против собствените си момичета. А те бяха невероятни - синхрон, сложност, изпълнение - несравними с рускините, до толкова, че щеше да е РЕЗИЛ ако и този път им бяха дали златото.
31
1
 
0
 
! Отговори
Here we go again! преди 2 години
https://youtu.be/AHGvaQMClEo
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на истината от тоя "спорт" никой не се интересува и никой не е разбрал за златните им медали. Един Григор Димитров да падне в първи кръг и всички разбират. По соца гледах художествена гимнастика, че нямаше какво друго, но бях дете, а и само 1-ва програма и художествена гимнастика вместо детски филмчета. От тогава я мразя, както и Вера Маринова.
29
1
 
1
 
! Отговори
Не мога да разбера: преди 2 години
Защо ми се обиждате?Никой не се обиди на Перлман когато с тебешира доказа Хипотезата на Поан Картие чрез методи физика и геометрия. Да имаше много наранени егота, имаше много не добри пожелания към тоя руснак дето накара целия научен свят да млъкне. Така и аз доказвам, че грешите във фундаментални основни положения в много сфери. А го доказвам, защото си искам парите. Григории е идеалист, но аз съм материалист.
28
9
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
"Наистина са златни 6 х 250 000 = 1,5 милиона народна пара :)))"А пожизнените пенсии по 2000 лв на калпак на месец? А парите на треньорите? Не златни, платинени ще ни излезнат! Никъде по света го няма това!
27
12
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
това Посрещане - Колко Човешки Живота ще струва?! Само пълни Егоисти, може да имат такова поведение в Пандемия!!
26
11
 
7
 
! Отговори
Пирова Победа преди 2 години
Плюя на Медалите ви - България най-бедна в Европа, Първа по Смъртност, Последна по Раждаемост и Продължителност на Живота и някакви като Кърлежи се впили в Народа да го точат, че сякаш народа е длъжен на някакви безполезни за обществото спортисти!!
25
4
 
7
 
! Отговори
Докога преди 2 години
Спорта ще се Издържа от Държавата, т.е. от Прегърбените от Работа, Бедни Българи, дето го бичат с Данъци и Такси?! Вече не сме Комунизъм - Спорта трябва да е Частен!!
24
8
 
17
 
! Отговори
Спокойна преди 2 години
Потресена съм от коментарите! Няма да се оправим с този манталитет и с тази жлъч за всяко хубаво събитие! Как не ви е срам бе, жалки мижитурки!? Вие какво постигнахте, освен отровното дращене тук? Зад клавиатурите всички сте силни, иначе се сгъвате като охлюви.Браво на момичетата, аплодисменти за усилията предхождащи заслужените медали!
23
14
 
6
 
! Отговори
Айде айде.. преди 2 години
Един мизерен медал даден незаслужено по политически причини да наритат и да дразнят Русия. А при пpocтия бай Тоше имаше пари и за спортни школи и лагери и всички спортове носеха по една кошница медали и от изток и от запад.

Спонсорирани публикации