В кадър: Над 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души

Машината въпреки това излетяла и кацнала успешно в Катар
17 авг 2021 13:41, Нели Христова
152
В кадър: Над 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души
Снимка: Defense One

Една необикновена снимка показва отчаяното бягство на стотици афганистанци от талибаните. Defense One публикува кадър, който показва стотици хора, натъпкани в американски военен товарен самолет, в отчаян опит да избягат от Кабул.

Смята се, че снимката, публикувана от американския сайт за новини за отбраната и сигурността Defense One, показва, че 640 души са натъпкани в самолет C-17 Globemaster III. Това е най-големият брой хора, които машината е превозвала, тъй като е проектирана да лети с максимум 150 души.

Според информацията на представителите на отбраната на САЩ пътниците на полета, са били безопасно евакуирани от Кабул за Катар в неделя.

Полетът не е имал намерение да поеме толкова голям товар, но някои афганистанци панически са се качили на борда пред полуотворената рампа на C-17, съобщава Defense One.

Този C-17 Globemaster III е само един от няколкото, които успяха да излетят със стотици хора на борда си, като другите самолети може да са превозвали и още повече пътници.

Отчаянието на много други афганистанци бе забелязано на летището в Кабул в понеделник, когато хората се вкопчваха в  движещите се военни самолети, а поне двама души загинаха, след като изпаднаха от ходовата част на машините, докато те набираха височина.

Видеозаписи показват стотици хора, тичащи заедно с военен превозвач, докато той се движи по пистата.
Летището, подсигурено от американската армия, беше единственият възможен път за бягство, след като талибаните поеха контрола над сухопътните граници на страната.

Но американските сили трябваше да затворят летището в понеделник в опит да ограничат хаоса и тълпите. Летището бе отворено отново в ранните часове във вторник, съобщи американски генерал, добавяйки, че сега американският персонал отговаря за контрола на въздушното движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мизериите на Байдън в пълния им блясък.
98
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и нещо друго ми хареса:..-Проверих данните на тоя самолет..Е,цитирам:-". Товарният отсек е дълъг 27 фута (27 м) с дължина 18 фута (5,5 м) ширина и 12 фута 4 инча (3,76 м височина). "...Е?!..Как ви се виждат тия мерки ?..Според вас ,съвпадат ли с това,което виждаме на снимката?
97
0
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
И аз ги разгледах,все едно самолета ги е натоварил от Капалъчарши.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие ми дайте един автомат като на Лукашенко и аз ще ви покажа как се действа и с англичани и с пакистанци и с афгянистанци стрелба в главата му е работата
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom, не спори с такиав ***. Това е поредното лигаво софиянче, израсло в панелна клоакка, което не е излизало по-далече от квартала, но пък с претенции, че знаело какво се случва с английските ученички.
94
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хм!...Разгледах снимката с увеличение..Какво да ви кажа?..Наистина видях десетина процента "афганистанци",всички останали бяха с ЕВРОПОИДНА визия!..Дори има и един,който много ми замяза на ганювец,в сив костюм,надскочил "тълпата"..Твърде много бели лица и дори "костюмари"...Това ме смущава!..Та за бегство на афганистанци ли става въпрос,или нещо друго?../обаче как ни мятат на джанката,а?!...Пусти "веб"../
93
0
 
6
 
! Отговори
Не си логичен преди 2 години
и с какво ядрените подводници на британия попречиха на пакистанците в продължение на 30 да скъсат от чукане британски малолетни момичета ?
92
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 102 - е ако британците с четвъртата по сила армия в света, със специалните си части които са еталон, с ядрения си потенциал и разузнаването си са смешници, то ти драги си направо *** виц. Извинявай, ама да ти имам самочувствието - на кое отгоре?
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква Британия бе тия са най-големите смешници.30 години пакистанци им таковат ученичките а тяхната полиция ги е страх да реагират.
90
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са неефективни в момента, това е факт. Трябва заедно с Британците да се обединят стабилно и да приложат методите на Британската империя, която владееше целия свят с минимално прахосване на ресурси. САЩ и Британия заедно могат да сложат край на империите на Злото- Китай и Русия и докато тези двете не бъдат разпарчетосани, света няма да види дълготраен мир. Ние българите имаме пряк интерес това да се случи!
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България си има мъже и жени да раждат.Ако же ите не учеха в университет и си гледаха децата щяхме да сме 20млн.А по тия трябва да се стреля на месо и копане за да не вонят.Иначе социалната ни система ще изгърмиТе не могат да работят нищо нямат образование език не знаят и тн.
88
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
На снимката се виждат основно здрави и прави мъже! Тук - там някоя жена или дете. Не разбрах - защо бягат вместо да се бият? По лесно е сякаш да избягаш от *** под предлог "..талибаните идат, помощ.." отколкото да се бориш. Армията им която получи доста оръжие и обучение от Америка се спиха и смени брега за седмица. Тези просто не трябва да се пускат извън Афганистан докато не решат сами проблемите си. А те са техни - не на останалия свят. Защото сега ще кесят на помощи цял живот.
87
0
 
5
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
До Дано Русия и Китай--- Май не знаеш какво си пожелаваш ...
86
1
 
5
 
! Отговори
О що преди 2 години
в Катар бе? Що не си ги вземите в Ню Йорк?
85
1
 
14
 
! Отговори
CC преди 2 години
Талибаните просто превземат властта която американците несправедливо дадоха тоя къде сега дезертира с 4 коли пълни с пари.Насилие няма!Тия просто искат да дойдат в Европа и да се възползват от облагите тук.А меките,либерални,червенобузести европейци ще ги посрещнат с хляб и сол.Срам ме е че съм европеец.
84
9
 
9
 
! Отговори
Дано Русия и Китай преди 2 години
се обединят срещу най-гнисната държава съществувала някога - САЩ, юдо-масонската империя на злото !!!
83
2
 
8
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Няма ли да пътуват за САЩ ?
82
11
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 2 години
Точно така е, но талибаните са основно от пущунските племена, т.е. наши хора от Бактрия, Балхария и т.н. с главен град Балх. Същите сме донесли бълхите в Европа. Доказателство е споделеният ни нагон към козите. Така че няма от какво да се притесняваме.
81
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До Анонимен 88 : Някъде срещнах, че "талибан" е студент на техния език. Явно мнозинството от народът им иска да живее по свой начин, без чужда диктовка. Талибаните са техни синове, не са паднали от небето.Редно е да се уважава изборът им !
80
1
 
11
 
! Отговори
anon преди 2 години
... къде са жените и децата? ***... сега всеки имигрант дето малко прилича на швед (а те всичките приличат- що не бягат от финландия примерно???) ще твърди, че е репресиран от талибаните и европейците нали са толерасти ще ги приемат... имиграционна вълна? нищо не сме видяли още...

Спонсорирани публикации