Будене посред нощ - ето каква е причината!

Всичко зависи от часа
19 авг 2021 20:23, Теодора Драгоева
7
Будене посред нощ - ето каква е причината!
IStockphoto

Какво означава, ако се събуждате в средата на нощта без основателна причина? Според специалистите хората, които са в състояние на безпокойство по-често не се наспиват добре нощно време.

Според едно американско проучване около 60 % от хората, които са под някакъв стрес, изпитват проблеми със съня си почти всяка вечер.
 
И така, защо не можете да заспите вечер или защо се събуждате през нощта и не можете да заспите отново?
 
Според традиционната китайска медицина, в която сънят е високо ценен и е считан за решаващ аспект от нашето физиологично благосъстояние, отговорът на безсънието зависи от конкретното време, в което човек непрекъснато се събужда.
 
Въз основа на тази идея различните органи на тялото ви стимулират специфични емоции и духовни състояния.
 
Една теория, използвана от лекарите за обяснение на нашия цикъл на сън, е шен, която описва мисълта, състоянието на съзнанието и умствените функции.
 
Телата ни са проектирани да следват естествен ритъм и шен следи отблизо това. Предназначено е да остане в латентно състояние през нощта, докато си почиваме, а след това да бъдем бдителни и развълнувани по време на дневните ни функции.
 
Когато възникне безпокойство през времето, в което трябва да спим, шенът ни е прекалено стимулиран, което води до проблеми със съня.
 
Ако редовно се събуждате по едно и също време всяка вечер, не пренебрегвайте сигналите на тялото си. В зависимост от това кога се пробуждате, органите в тялото ви се опитват да комуникират с вас.
 
Ето какво означава, когато се събуждате през нощта по различно време:
 
Проблеми със заспиването между 21:00 и 23:00 часа - стресирани сте.
 
В наше време стресът изглежда все по-нормален термин. Постоянно мислим за десет неща наведнъж и се очаква да ги изпълним перфектно. Но когато искаме да заспим вечер, ние заочваме да се сещаме за всичките си ангажименти и отговорности и това ни пречи да заспим.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Народни будители преди 2 години
Обикновено причината за преждевременно събуждане през нощта е алармата на колата на комшията, която се включва при лек порив на вятъра или някое л***о с пробит ауспух на мотора. Нормалното време за събуждане е към обяд.
2
1
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Аз се будя често.Но до леглото си имам половинка ракия.Удрям няколко гълтока и пак заспивам.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пика ми се, за тва се будя. Недоспиване и да се будиш нощем - Недоспиване и умора - ти не можеш дори и да заспиш, да не говорим че се будиш. Статия колкото да запълни там... пространството. Скоро от мигранти ще се будите, споко, то злото не спи :) Въоръжете се и стреляйте, друг избор няма да имате :)

Спонсорирани публикации