Дъщерята на афганистанския президент: Ужасно уплашена съм за хората у дома

Мириам Гани води бохемски начин на живот в Ню Йорк
21 авг 2021 14:50, Нели Христова
37
Дъщерята на афганистанския президент: Ужасно уплашена съм за хората у дома
Снимка: БГНЕС

Докато едни се опитват да избягат, а други са принудени да живеят в страх в Афганистан, дъщерята на президента Ашраф Гани, който избяга с хеликоптер в ОАЕ, води бохемски начин на живот в Ню Йорк.

42-годишната Мариам Гани, визуален артист и режисьор, родена и израснала в Америка, живее в таванско помещение в Бруклин, съобщава New York Post.

По-рано тази седмица тя заяви, че е  "ядосана, скърбяща и ужасно уплашена за семейството, приятелите и колегите си, останали в Афганистан". Мириам се опита да насърчи американските граждани да помолят политиците да спрат депортациите на афганистански бежанци и да ускорят визите за тези, които се надяват да избягат.

"На всички, които се свързаха с мен и изразиха солидарност през последните дни - благодаря. Това означава много", написа тя в социалните си мрежи и добави, че "работи трескаво", за да помогне на останалите.

Баща й избяга тайно от Афганистан, когато талибаните превзеха столицата Кабул, което предизвика широко разпространена паника и хаос.

Русия заяви, че Гани е избягал с четири коли и 169 милиона долара в брой в хеликоптера си. Гани отрече обвиненията, наричайки ги "неоснователни" и "лъжи". Той е получил убежище в Обединените арабски емирства по "хуманитарни причини".

Дъщеря му е родена в Бруклин, израснала е в предградието на Мериленд, работи като преподавател и художник. Нейни творби са изложени в музеи по целия свят, включително Tate Modern в Лондон и Guggenheim и MOMA в Ню Йорк.

Тя не е можела да пътува до Афганистан до 2002 г., когато е на 24 години, според нейната биография в Гугенхайм. Изкуството й е вдъхновено от родината.

Преди да започне работа в афганистанското правителство, малко след американското нашествие през 2001 г., Гани, академик, който има докторска степен от Колумбийския университет, е работил в ООН и Световната банка. Той беше избран за президент през 2014 г., след това отново през 2019 г.

Когато беше интервюирана през 2015 г. от New York Times, Мириам казва, че смята, че баща й е "забележителен".

Говорейки за начина си на живот и таванското помещение, което е пълно с етажерки за книги и бродирани възглавници от Алепо, тя казва: "Аз съм едно бруклинско клише".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
31
 
! Отговори
SS преди 2 години
US демокрация в действие. Цинизъм и демагогия.Изнасяме 169 милиона кеш и сме ужасно притеснени за народа.А от къде са милионите ? От същия този народ дето го зарязахме на произвола на съдбата.Но да погледнем и в собствената си паница .Ако тук (не дай боже)стане война нашите няма да са по различни.
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах ви, имаме обща жилка с афганите, няма по крадливи политици и лидерите ни все бегат нанекъде с джипки и с пълни чекмеджета, а у парламенто талибан до талибанинa.
7
3
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Оф, и аз да ви кажа съм ужасно уплашен за афганистанците. Чакай да си сипя сега една водка, за да скърбя заедно с дъщерята на афганистанския президент, дето избяга с хеликоптер в ОАЕ и води бохемски живот в Ню Йорк :)))
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шшшшш *** вижте във фейса дали няма нов пост на оня с белия нос тва не е интересно
5
0
 
20
 
! Отговори
Щерката преди 2 години
Тати е милионер, има толкова милиони, че не успя да ги извози всичките на летището. Иначе ми е мноо гаднуу за беднюгитe, но това е живота. Пийс брадърс
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тя като на нашия диктатор лойко щерката, живее в Америка с парите на тия, за които иначе е много притеснена.
3
1
 
22
 
! Отговори
Какъв цинизъм преди 2 години
явно не само президентът е двулик човек, щерка му също е готова за президент....
2
2
 
22
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
С 169 000 000 долара в брой в портмонето на тати и аз ще съм ужасно изплашен за съдбата на афганите, не само, за съдбата на човечеството също ще съм загрижен, ша стана виден филантроп като Били Гей;)))
1
5
 
23
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Е как няма да е уплашена нали изнесоха половината пари на държавата с 4 джипа като на Бойко. Хахаха.

Спонсорирани публикации